lördag 25 oktober 2014

Kvällsfrid

Efter en fantastisk dag med körövning och med efterföljande 40-års jubileumsfest har jag landat i soffan tacksam över att få ha ett intresse som ger så mycket tillbaka. Det ger så mycket energi att få sjunga och fokusera på något annat än de vardagliga sysslorna, för att inte tala om gemenskapen med körvännerna. Läkarna skriver ju ut motion på recept, månne skriver de sång?
Tänkte först hamna framför TV:n och "Så mycket bättre", men tystnaden här i vardagsrummet kändes så mycket bättre och nu är ju Orups låtar inte precis mina favoriter. Men snart väntar "Downton Abbey"...

Från soffläget har jag fri sikt till min fina novemberkaktus som nu börjat blomma för fullt. Den har fått stå ute över sommaren och helt plötsligt var den full av knoppar. Mina orkidéer som haft utevistelse börjar också sätta knopp. Så härligt att ha lite blommor inne under den mörka årstiden.Hittade detta i mina gömmor, broderade bonader. Roliga att brodera, men nu vet jag inte vad jag ska göra med dem.
Ibland har jag gjort kuddar av dem, men dessa vet i sjutton...får väl ligga kvar i gömmorna som ett kulturarv till kommande släkten.
Här ett litet experiment med textilpenna. Har ritat och skrivit på ett par sittkuddar som jag nyligen körde i tvättmaskinen och färgen var kvar. Det här är en mjuk linnehandduk som jag kladdat lite på.

I morgon blir det att sätt ihop ett antal Billybokhyllor och bära böcker. 

Det är inte dumt med lite ledighet...

3 kommentarer:

 1. Jag förstår att du njuter varje sekund under din körsång ! - Så tråkigt livet skulle vara om man inte fick sjunga ! - Själv sjunger jag ofta, gärna, men inte bra ;) - Roligast är dock att sjunga med barnbarnen, då blir det fullt ös !
  - Så fin din linnehandduk blev...Och något kladd ser jag då inte !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 2. I ditt förra inlägg visar du många broderade dukar och kan du tänka att många har jag likadana och jag är så glad för dem. På sommaren är det roligt att använda vackra, gamla dukar.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker november kaktus.
  Du visar som vanligt en massa vackra saker.
  Att du bara vågar kladda på linneduken . . . . men varför inte, man måste väl testa, eller hur ? !
  Ja ledighet bör man ha, särskilt du som jobbar i vanliga fall.

  Må gott/ Eva

  SvaraRadera