söndag 31 augusti 2014

En lustfylld dag

En intensiv gårdag efterföljdes av en lustfylld trivsam och avslappnad dag. Gårdagen innebar lite planering inför kommande lustspel, som ni säkert kommer att få läsa en hel del om. Det skulle provas lite kläder, ta foton och bestämmas en massa saker. Sedan umgås med mellansonen och så avsluta kvällen hos yngsta sonens svärföräldrar med god mat och trevlig samvaro med lite sällskapsspel.




Idag valde vi att runda Vätterns södra spets och bege oss till Habo och Lustfyllt. Jag kan bara konstatera att det var väldigt många som tänkt ut samma resmål. Det var smått kaotiskt när vi anlände, men det vara bara till att ta det lugnt, strosa omkring lite i den vackra omgivningen tills det lugnat ner sig och fanns plats för alla fikasugna människor.




När det är så många där se man ju tyvärr inte alla läckra möbler och detaljer, men lite kunde jag fota utan att störa fikande människor.




Det var mycket att sluka med blicken, men också mycket att sluka på annat sätt. Vilken buffé att ta del av! Hemlagat bröd och knäckebröd, ost, marmelad, sallad, bullar, äppelkaka, tårta m.m.




Gladde mig att ett par kvinnor som jobbade inom äldrevården tagit med sig tre äldre män från något boende hit. Männen åt med aptit och såg så glada ut att få komma ut och se denna miljö. Kvinnorna tyckte det var lite svettigt men det gick hur bra som helst. I dessa politikens dagar var väl det ett av de goda exemplen i dagens åldringsvård, men jag tvivlar starkt på att det hör till vanligheterna.



Här var lätt att bli sittande ett par timmar och bara njuta av livet och den vackra miljön.







På hemvägen tittade vi in i en antikaffär som alltid har så fina saker. Fullt av sakletare var det och många gick därifrån med glada miner. Själv råkade jag få med mig...bara så där...en hylla som jag varken behöver eller vet var den ska vara.




Men ni vet ju alla hur det är...den ligger till sig...och en dag så hittar även den sin plats.

Så ser vi fram emot den brittsommar som utlovats. Just nu har solen kommit fram och inger hopp för veckan. 

Ha det härligt!

torsdag 28 augusti 2014

Fler blommor

Ja jag fortsätter gårdagens lilla tema och visar fler blommor. Länge hade jag mest bara gröna växter, men så kom orkidéerna in i mitt liv. En del av min förtjusning över orkidéerna är nog att jag är barnsligt glad när jag lyckas få dem att blomma om igen.




Känns så optimistiskt på något sätt att det som kan se så dött och eländigt ut kan sätta knopp och bli en tjusig blomma. 




Tror nog att de vita är vackrast.




Har nog åtta stycken som blommar nu och några är på gång i barnkammaren som fått flytta ut på altanen över sommaren.




Den här lilla lyckoklövern är också söt.

Tänk så fort veckan gick. I morgon blir det AW hos en kollega. Hon går i pension så den AWn blir lång för hennes del. Satt igår kväll och plitade ner en sångtext. Tycker det är kul att göra sångtexter till olika tillfällen.

Har idag också anmält mig till grundkurs i att använda systemkamera. Kan ju inte hålla på att gnälla om den där kameran Friherren har i sina gömmor. Nu ska här bli andra bullar...nej foton var det ju. Ska bli spännande.




Ha det bäst!

onsdag 27 augusti 2014

Se då tittar lilla solen fram igen

Åh vad härligt! Solen lyser på oss igen och humöret åker på topp. Äntligen lyser vår nyanlagda gräsmatta alldeles illgrön. Nu ser vi hur det blir mot gruset och vi kan planera lite buskar eller träd. Någon gång kommer vi också att ha en fin trädgård...tror vi.




Idag tänker jag bjuda på lite blommor. Någon naturfotograf är jag inte och inte har jag fått tummen ur och lärt mig den där systemkameran som ligger i sin väska. Lite lat är jag väl och skyller på att jag inte har tid, går ju rackarns mycket snabbare och smidigare att ta ett foto med mobilen. Nåja, ingen har väl tänkt hänga mina bilder på väggen...det är ju lite av slit o släng över bilder som öses ut i cybervärlden.



Blev så inspirerad av föreståndarinnan på välgörenhetsloppisen i närheten. Hon har alltid små fina arrangemang på fikaborden. Jag letade fram lite oasis, ut i trädgården och tog vad som erbjöds och ta da...visst blev det fint. En liten dekorationspärla fick plats också.




Ska nog försöka fortsätta fylla den här lilla skålen varje helg med vad jag kan hitta.





En ros lyckades jag hitta långt inne vid garageväggen. Där gjorde den ju ingen lycklig så den tittar jag numera på när det är sån där gräslig reklam på TVn.




I lusthuset är det denna blomma som får glädja oss. Vi sitter där och fikar nästan varje dag nu efter jobbet. Gäller att suga ut de sista stunderna...nej dagarna...förhoppningsvis veckorna.




I söndags eftermiddag åkte vi en liten runda i Östergötland, finns så många mysiga platser att besöka där. Då passerade vi en blomsterkiosk. Bara att ta det man ville ha och lägga i bössa. För 30 kr fick jag en härlig bukett miniastrar eller buskastrar. Dessa delade jag i små buketter i olika vaser. Brukar stå friska och fina väldigt länge om man byter vatten och tar bort lite blad.












Så fort dagarna går, redan mitten av veckan och det tippar över mot helg.

      Passa på att njuta av solen och                         sensommarvärmen.

söndag 24 augusti 2014

Nu tändas tusen lusthusljus...

Kanske inte riktigt tusen då, men nära femtio. Efter en intensiv uppstart med schema, tider, samtal och elever har nu höstterminen någorlunda börjat hitta sin form. Vädret har ju bara varit förfärligt, men jag försöker tänka på att jag inte bor i Halland och inte i Värmland... blir liksom lite lättare då.




Äntligen blev det en riktig myskväll i lusthuset. Sommarens värme har gjort att jag faktiskt inte suttit så mycket i lusthuset som jag brukar. Nu i augusti har regnet gjort att det tagit emot lite att gå ut dit. Nu vill jag suga ut så mycket som möjligt av den tid som är kvar innan det stängs för säsongen.






Dukade med mitt loppisfyndade lusthusporslin som jag fyndat lite här och där.





Ibland står det helt still när man ska komma på något gott att äta. Mellansonen som var hemma på besök tipsade om Flygande Jakob vilket ju är en god klassiker, så det fick det bli.




Här blev vi sedan sittande och bara njöt av stillheten och värmen från ljusen allt medan skymningen övergick i mörker.





Skönt att avstå från TV och bara sitta och vara, något man sällan unnar sig.







Idag skiner solen till och från och kanske tar vi en liten tur med bilen. Egentligen skulle man väl ut och leta svamp, men jag har ingen aning om vart jag ska gå. Hoppas nu veckan bjuder på lite brittsommar eller indiansommar, bara vi får tillbaka liiite värme och sol igen.

    Ha en härlig vecka alla sköna bloggare.

söndag 17 augusti 2014

Så fort gick den helgen

Ja den bara försvann. Gårdagen startade med hotellfrukost inne i den där stora förorten tillsammans med Friherren och två av sönerna. Den frukosten varade ända fram till kvällen då det var dags för kräftskiva. Vädret växlade mellan sol och regn och såg ibland riktigt hotande ut. Som tur var klarade vår lilla stad sig bra från oväder, särskilt med tanke på att det var fullt av olika aktiviteter häromkring.




Ett litet snabbt loppisbesök hanns med. Jodå, några små fynd blev det. Svårt låta bli när det är guldpengsnivåer.






Så var det dags för kvällens stora kräftskiva ute på landet i en lada. Skickar för en gångs skull med en outfit-bild, något jag inte brukar göra precis...




Stämmer inte riktigt...halsbandet togs bort men blomman blev kvar. Kände mig lite för fin.  Lite knepigt det där med kläderna nu...tröja...jacka...byxor...strumpor? Betydligt lättare förut i somras när det var minsta möjliga klädsel som gällde dag efter dag. 




Här har vi logen dit 215 glada människor traskade in för att i härlig trängsel äta sina medhavda kräftor. Så svenskt som det kan bli. Senare på kvällen kom det fler som ville vara med på dansen. Nu är jag ingen dansbandsälskare precis men lite skuffa runt på tiljorna blev det. 



Var så fint dekorerat där inne. Hade tänkt ta några bilder men det var inte lätt. Man satt där man satt och sedan var det trångt på dansgolvet och fullt upp med att prata med massa människor.




En annan gång kanske det kommer bilder från den plats där logen ligger. Lite högre upp finns en sagolik utsiktsplats med vidunderlig vy över landskapet.

Timman blev sen, lite sovmorgon idag och sedan skoljobb heeela dagen lång. Som tur var lagade son med flickvän en god middag.

Detta är min aftonlektyr.


Ha en bra vecka!


fredag 15 augusti 2014

Växla spår

Ja nu är man tillbaka i de gamla hjulspåren och sommaren som gick är snart ett minne blott. Så illa är det kanske inte, lite sommar hänger väl kvar ännu ett litet tag. Men nog är det märkligt att så fort man börjar jobba blir det där med att t.ex. åka iväg och bada långt borta och man kryper upp i soffan igen. Höstlikt har det varit hela veckan med omväxlande sol och regn, ja typiskt augustiväder helt enkelt. Tvära kast från förra helgens födelsedagsöverraskningsutflykt till att sätta igång med arbetet i 120 knyck typ. Lite småduttar av gratulationer med blommor har förgyllt veckan och nu sitter jag här i lusthuset och försöker landa och återfå fredagskvällskänslan som ju legat i dvala.



Härliga blommor från arbetsledningen och arbetskamrater. Häftigt att de prickar rätt med tanke på blommor och färg.







Underbar ros i lite laxrosa färg. Får hålla till på ena altanen än så länge.




Hortensian får sin plats på den andra altanen. Fick tips om att den kan övervintra i kruka. Har väldigt lite erfarenhet av hortensior men har lyckats ta död på en iallafall.






Fick även vita liljor som ju är helt underbara och står sig länge.









Fick också några vita orkidéer men dessa har jag inte fotat. På tal om orkidéer så börjar mina sätta knopp nu. Ni kanske minns att jag sätter ut en hel drös på altanen över sommaren. Har fem på gång att blomma, bara att invänta resten. Mina fingrar är inte särskilt gröna men orkidéer har jag alltid som blommar numera. Tipsen är många på hur man ska sköta dem, men de verkar klara det mesta.

Blev ett litet loppisbesök med kollegan som är än mer loppisgalen än jag ( det vill inte säga lite...). Hon hade abstinens så vi for iväg på två loppisar. Nu blev det väl inga större fynd precis som fodrar fotografering...osthyvel...hur spännande är det liksom? En påse med spetsar också. Men här kommer bild på vad det blev av den där ballongen med gamla spetsdukar.




Just det, lampskärm. Det hade jag ingen aning om när jag gjorde "bollen".




Använde en gammal stomme av lampskärm och fixade till den lite med ståltråd.
Annars lär det väl dröja ett tag innan det ges tid för något fixande av loppisprylar. Så här i början av terminen blir det rätt mycket jobb även på helgerna.

I morgon har Friherren och jag däremot tänkt oss en liten tur på morgonkvisten till den större förorten till vår lilla stad ( eller var det tvärtom...?).
 Där finns en större torghandel och så ska jag korta armlänken på klockan jag fick i present. Frampå kvällen blir det stor kräftfest i en lada på landet. Hoppas nu vädret är på vår sida.

Ha en underbar helg!




måndag 11 augusti 2014

Underbart är kort

...alldeles för kort. Sommaren känns väl alltid för kort hur härlig den sedan är. Började jobba idag och det känns alltid kluvet. I luften känns en aning av höst. Äldste sonen far tillbaka till storstan i morgon. Allt liksom faller tillbaka på sin plat och livet växlar lite spår. Svårt att reda ut känslorna av vemod och saknad, tacksamhet och samtidigt lite väntan på hösten. Ni kanske känner igen er i tankarna?
Helgen var underbar och även den alldeles för kort. Jag valde att fira min födelsedag bara med familjen. De lyssnade på mig och tog mig med på en liten rundresa.




Första anhalt var Eksjö med Tatoo. Säckpipor kan låta helt underbart tycker jag.



En grupp från Estland var helt fantastiska, både vad det gäller musik och dans. Ibland lät de mer som storband.





Dagen avslutades i en stuga alldeles vid havet i Västervik med Friherrens goda paj, sallad och dryck. Hur mysigt som helst att vara tillsammans som förr när barnen var små. Kändes så nostalgiskt, vemodigt och härligt. 




Där satt vi och pratade och skrattade till långt fram på småtimmarna.




Innan det var dags för hemresa hann vi med att bada i havet. Förmodligen den sista gången denna sommar.




På hemvägen väntade sommarbuffé på "Den gröna tuppen", ett otroligt charmigt ställe med god mat mitt ute på landet.




Huset var tidigare ett stationshus som lades ner för 30 år sedan och har sedan dess varit ett ställe med mat, festligheter och med övernattningsmöjligheter.





Ja varför inte pröva att sova här...?





Underbar miljö att vistas i, lite Medelhavskänsla och då inte bara maten...





Lite vackra ting att vila ögonen på.












Ja här stannade vi en lång stund och bara njöt av atmosfären och den goda maten.



Sedan bar det iväg hem, intryckta alla fem i vår lilla pensionärsbil. Nu med stora vuxna söner...trångt?..ja, men det var härligt att sitta och prata hela vägen.



Helgen avslutades i lusthuset med massor av tända ljus. Glad och tacksam för en härlig helg tillsammans med familjen. Det kan inga dyrbara presenter i hela världen överträffa.