söndag 21 juni 2015

Nu vänder det

...till det bättre tänker jag. Vägrar tänka på det där med sommarsolståndet. Midsommaren firades med vänner och god mat. Det blev ingen barfotadans i gräset som trots allt var torrt men alldeles för kallt. Nu bor våra vänner uppe på gräddhyllan med strålande utsikt över Vättern och en härlig inglasad altan så vi kunde njuta av solen och ljuset.
Somliga brukar ha huvudvärk efter midsommar, men det är inget jag lider av. Däremot är mina fingertoppar ömma till tusen. Det blev sång och musik fram på småtimmarna. Allt ifrån skillingtryck till läsarsånger. Nu var det nästan ett helt år sedan jag spelade gitarr och då gör det ont kan jag berätta. Varje gång undrar jag varför jag inte spelar oftare när det är så roligt. 
Rolig var också värdinnans tävling för männen som gick under rubriken "Kvinnornas värld". Männen ställdes inför några situationer och hur de gjorde då. Jag kan väl bara antyda att Friherren vann inte...det gjorde den yngre generationen.
Efter en liten sovmorgon igår var det dags att städa. Ja ni hör...hur kul är det en midsommardag? Jo så kan det vara här nere i arbetarkvarteren. Men jag har svårt att njuta när det är så genomstökigt som det var. Bara att bita ihop och röja eländet.
Belöningen kom fram på kvällskvisten med sol och en härlig stund med värme. Då hade jag städat klart, bakat fröknäcke och nyttiga chokladbollar och kört en maskin tvätt, samt gjort rabarberkompott. Friherren stod för maten som bestod av färsk sparrissoppa.
 Brickan är ett loppisfynd som jag målat och lagt en tapetbit under glasskivan. Tapeten är från Rusta och har många vintage-bilder som man kan klippa ut och använda på många sätt.
Här blev jag sittande, ömsom läsande, ömsom halvsovande, tills solen gick ner bakom huset mitt emot. Då var det som om någon slog av värmen och det blev kallt direkt.
I dag var det sol vid frukostdags men inte tillräckligt för att sitta ute. Vet inte vad dagen ska bjuda på. Kan inte bestämma mig för om jag ska vara ute eller inne, göra något nyttigt eller bara slappa.

I morgon bär det av till havet. Vad ska hon göra där kanske någon tänker. Det ska ju regna. Ja det undrar jag också, men havet är ändå havet och någon liten stund av solsken måste det väl bli. Om det blir något dopp i havet återstår att se...

Nu fick jag ett sms som talade om att jag får fikagäster. Kul! Då slapp jag fundera mer över vad jag ska göra...

6 kommentarer:

 1. Det var en bra midsommar, härligt
  med all musiken. Och roligt med fikagäster,
  perfekt en söndag. Och jag tror det blir
  toppen vid havet, kommer bli roligt.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Det verkar som om du haft en trivsam och kul midsommar med både lekar och musik!
  Ungefär som jag! Själv spelade jag både piano och dragspel nästan hela kvällen mellan måltider och annat.
  Jo, att spela gitarr då och då blir oftast plågsamt efteråt för fintertopparna! Nu får du ta det lugnt och nu hoppas vi på bättre sommarväder också!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Härlig midsommar du haft ;)).....vi hade sol och varmt här och timmen blev sen...vi firade med ett annat par...så vi hade en lugn och mysig stund tillsammans ;))
  Solen skiner och man får njuta för till veckan blir det sämre....undrar hur vädret blir i sommar ??.....fint tips med brickan ;))
  Kramisar bia

  SvaraRadera
 4. Låter som du haft det skönt och trivsamt under midsommarhelgen.
  Det låter så mysigt med musik, jag saknar någon i min vänskapskrets som spelar.
  Vi har faktiskt också haft skapligt väder över helgen, men nu har vi världens regnskur och åska här.

  ha en fin vecka nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Det hände en massa hos er vid midsommar,
  vad kul med sång musik, (ej onda finns fingrar).
  Jag skriver på mobilen nu eftersom det åskar.
  Ha en bra vecka kram/ Eva

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt med alla dessa lekar! Vi lekte i dagarna två och skrattade massor :-) Håller med dig att det finns en slags vemod i midsommar och sommarsolståndet... att nu vänder ljuset... men än så får vi njuta av många ljusa sommarkvällar och förhoppningsvis varma kvällar. Kram

  SvaraRadera