måndag 15 februari 2016

När ljuset återkommer

Så härligt det är när solen äntligen skiner och man till och med känner att den värmer. Nu gäller det verkligen att ta tillvara de närmaste dagarna då vädergubbarna lovat sol. Det är ju sportlov här, men det där med sport får nog vara för min del än ett tag. Möjligtvis att jag ställer upp som sällskapsdam när Friherren ska se någon sport på TV. Det är promenader som gäller och det är inte fy skam det heller, särskilt inte när man kan gå utmed vatten och höra vågorna.
Fjällen och Alperna...vackert så klart, 
men det här är en lisa för själen det också.
Jag vet att det är för tidigt att hitta tussilago, men ändå går jag där och sneglar ner mot kanten...kanske ändå?
Det jag ser är ju allt annat än vårblommor men vackert det också.
Inte vill jag gå här med bara fötter ännu, men längtan finns där.

Undrar just hur många av er som kommer ihåg att ni som barn brukade suga på istappar...
Här hänger de i rad som ett glittrande draperi.
Trots solen och värmen den gav i lä var det ganska kyligt när vi vände åter hem efter att ha suttit ett tag och bara lapat ljus och sol. Gott att komma in i värmen. Lite märkligt att upptäcka att det blivit ganska sent och ändå så ljust. Har ju levt länge nu utan att vara styrd av tid och klockan. Denna veckan lever jag kvar i den lyxen men sedan är det meningen att jag ska börja jobba. Får väl erkänna att jag är lite ängslig över hur det ska gå då jag inte fått ordning på sovandet på nätterna, utan sover korta perioder i säng och fåtölj. Dessutom har denna veckan varit den värsta hittills vad det gäller smärta. Jag tränar ju två x 30 min per dag med intensiva rörelser för att få tillbaka förmågan att röra arm och axel, men det gör jäkligt ont. Ja, ja...jag gör ett försök går det inte får jag väl göra något åt det då.  
Mitt i allt kan jag glädja mig över att jag får ersättning för förlorad inkomst, då ägare av fastigheten där jag ramlade blir ersättningsskyldiga då man numera inte får ha sådana där dörrstoppar som var orsaken till mitt fall.
Alla hjärtans dag passerade utan större firande. Vi försöker väl ha dagar av kärlek ändå utan jippon, men Friherren lagade porterstek med mangoröra till efterrätt. Lite geléhjärtan mosade vi i oss på lördagskvällen och tulpaner inköptes, så check på den Alla hjärtans dag.
Ett hjärta till er rara bloggvänner som läser mina enkla rader och ger snälla kommentarer.
Nu får det bli lite TV-tittning innan nattångesten kommer.

Nu har jag dessutom hittat handarbetet för de med brutna axlar...broderi. Du behöver bara hålla i duken, resten sköter den andra handen. Fast den axeln börjar banne mig bli överansträngd då den får sympatigöra samma rörelser som den skadade. och jobba för två.

Är galet sugen på ett par stövletter på Zalando också. Men man borde väl gå i endast foträta saker härefter för att undvika ytterligare fallolyckor.

Ha en fin vecka!

9 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska isformationer och ingen snö har ni! Här fick vi ganska mycket i helgen så att det täcker rejält igen och idag var det dessutom soligt och man fick verkligen en sportlovskänsla då.
  Jättetrist att du har så ont! Du kanske tränar lite för mycket helt enkelt!
  Hoppas att du ändå blir av med värken och får sova!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Vackra vårvinterbilder! Här är det -13 och sol idag, lite snö på backen också. Vackert!
  Brodera är ju så kul, det gjorde jag mycket förr. Bra att du har något att roa dig med. Stövletter är något jag älskar, men precis som du så är jag lite försiktig efter mitt fotledsbrott. Men nog är det bra mycket snyggare med klack på skorna!?
  Ha en fin dag!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Fina vårlika bilder...även om det kanske är lite tidigt...åtminstone hos oss, men ljuset börjar komma tillbaka och det är härligt det ;))
  Tråkigt att du har värk....men det har jag också, så du är inte ensam, hihi...höften är fortfarande inte bra, men bättre och läkaren säger att det är mjukdelarna kring höften som spökar...så nu ska jag gå till sjukgymnast till veckan...få se vad han säger ;))
  Sköt om dej !
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är underbart de dagar solen skiner. Och jag längtar efter att få se de där första tussilagona som tittar upp ur jorden.
  Önskar dig sköna dagar.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 5. Så vackra bilder med hopp om en vår!
  Jag förvånas varje dag hur ljust det blivit på morgnarna och kvällarna här i Wales.
  Sköt om dej!

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra bilder du visar. Naturen har mycket att tjusa oss med alla årstider.Den med istapparna .....WOW.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Vackra 'vårkänslor' bilder du tagit.
  De hör oxå till vårens nalkades.
  Ja i början på veckan var det vår i luften men idag är det viner väder som gäller, snöflingor stora som tefat, hi hi hi .....
  Vi skulle köra till Värnamo men avstånd, det finns många vägdårar som tror de är odödliga och riskerar även andras liv.
  Nej Rosmarie inga stövletter för dig.
  Du får busa titta på dem 'fniss'
  Ha en trevlig helg och sköt om dig.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fniss...för sent! Stövletterna är mina nu...
   Kram

   Radera
 8. Ursäkta alla felstavningar men håller man inte koll på mobil-stavaren blir det tyvärr så. Men du fattar själv var felen sitter.
  Skriver jag på datorn då blir stav felen bara mina.
  Eva

  SvaraRadera