fredag 8 april 2016

Fredagskänsla

Ja den infann sig direkt redan igår när jag gjort en sådan där på-ytan-städning. Städa på torsdagar är ju en önskedröm jag länge burit på men sällan lyckats uppfylla. Torsdagseftermiddagen brukar vara rätt dränerad på energi men annars är det helt underbart att komma hem från jobbet på fredagen till ett nystädat hem.
Just denna veckan kunde jag uppfylla önsketänket eftersom jag jobbar halvtid nu. Mycket konstigt att arbeta så. Man hinner liksom inte börja förrän det är dags att gå hem. Men det känns lagom i nuläget.
Min vana troget har jag bytt lite dukar och plockat runt bland sakerna. Tulpanerna är fusk men rätt fina ändå. Inte riktigt tulpaner man vill köpa nu. Längtar mer efter vilda blommor.


Som ni kanske vet har jag fyndat ihop ganska många madonnor och den här är min minsta. På bilden innan ser ni hur liten den faktiskt är. Men en liten glaskupa fick den också. Den är egentligen en ljuslykta för värmeljus.
På vardagsrumsbordet försvann allt det gröna och påsklika och istället blev det en grå-vit-svart ton.
Soffbordet fick också en loppisduk i grått med vitt broderi. Under glaskupan ligger det några torkade pioner. Tänk när de blommar och sprider sin härliga doft.

Däremot fick lilla påskharen vara kvar. Den är så himla söt. Men nu för den mer tankarna till vår lilla kanin som hette Nisse och som vi hade i många år.
Nisse var en kanin som nog hade drag av dvärgkaninarten för den förblev liten och gosig. 
Våra pojkar har haft lite astmabesvär så husdjur med päls var inte det mest lämpliga. Men mellansonen som var galen i djur tjatade till sig en utekanin. 
Till hans stora sorg var den borta dagen efter sin ankomst. Vi letade och letade, men ingen kanin i sikte. 
Helgen efter tittar en god vän till oss in och berättar glatt hur han sett en nästan tam tysk kaninunge på kyrkogården några hundra meter här ifrån. 
Ni anar nog att det var våran Nisse, så den händelsen fick ett lyckligt slut.
 Så levde han lycklig i 13 år och frågan är om inte Friherren var den som sörjde mest när han lämnade in.
Kan berätta att bröderna fick också plötsligt ett stort behov av att även de ha en kanin.
Plötsligt fanns här i trädgården tre kaniner. Men det skulle bli värre...
Det byggdes en liten rastgård och det där med att bestämma kön var inte helt enkelt. 
Minsta sonen skulle passa dem. 
Jo tack...han ropade en dag "mamma, mamma, de halvparar sig..."
Nu var det ju inte riktigt det de gjorde.
Hade det varit under krigstiden kan jag berätta att vi hade haft gott om mat ett tag.
Kaniner stannar heller inte alltid i sina burar och jaga kaniner är heller inget enkel sport. 
Det var tur att barnens kompisar också plötsligt fick ett stort behov av att ha en kanin.
Nu ser jag fram emot kvällens AW som inte går av för hackor hoppas jag. 
Ska bli trerätters på en finrestaurang inne i stan, alltså inte i vår lilla stad.
Om vi vunnit på Lotto? 
Det rimmar ju inte så bra ihop med en sjukskriven eller hur?
 Men Friherren hade ett presentkort som inte blivit använt och höll på att gå ut nu till veckan.
Tänkte först att då ska jag vara riktigt hungrig innan vi åker. Andra tanken var att jag kanske inte borde vara det eftersom finrestaurangers portioner inte riktigt stämmer överens med vanliga.
Så kanske bäst att grunda med något innan för att slippa ta svängen om korvkiosken på hemvägen.

Önskar er en skön helg och att solen ska skina på oss alla!

10 kommentarer:

 1. Så fint du gjort och vilken kväll du har framför dig. Det är nog kanske säkrast att vara halvpreparerad när man går på finkrog. Man har ju sett och hört att portionerna minskats enormt, sen vi flyttade till landet har inte restaurangbesöken blivit så täta, och skulle vi gå ut här nånstans så är det bra mycket potatis på faten, det är bara så.
  Hur går det med din axel? Hittills, så måste jag säga att jag är så glad över operationen, det gick så bra och jag känner bara lite nu, men det är kanske inte så konstigt när man varit inne i axeln med tre stora (!!! jag överdriver ibland) stålpinnar och bökat runt. Men det är att rekommendera om det är likartat.
  Ha det nu så bra och njut!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev en fin kväll, bilder kommer...
   Så skönt att du kommit tillrätta med din axel efter så lång tid. Jag står väl delvis still och samtidigt är det lte bättre för jag har mindre värk. Än så länge menar man att jag ligger inom tidsramen för läkning och uppträning av allt efter en sån här grej. Kommer halvväg upp med armen sen är det stopp. Har börjat träna musklerna med gummiband och det känns som om det hjälper till att öka rörligheten. Får se tiden an och hålla tummarna.
   Kram

   Radera
 2. Många fina saker du har och så skönt att ha hunnit veckostäda innan fredagen bryter ut!
  Alltid lite extra festligt att äta på finrestaurang! Hoppas att ni blir mätta och belåtna!
  En härlig kväll och helg önskar jag dej/er!
  (ser här ovan att du har en "axel-kompis" också)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Du pyntar och har dig för jämnan så fint, här gör jag inte så många förändringar. Om det sker få det hålla ett bra tag, vardagsrummet vistas vi inte i så ofta, bara vid besök-bjudningar. Vi använder ett mindre rum som tv-rum och där trivs vi bäst.
  Man har ju alldeles för många rum för två, men så var det ju inte förr, när familjen kommer blir vi ca 15 personer, mer eller mindre.
  Alla dina vackra prydnadssaker skulle bli farliga för mig när barnbarnsbarnen hälsar på och vi har ingen dörrar på nedervåningen.
  Tre valv och två borttagna dörrar har vi, men givetvis dörr till toan
  Hoppas ni får en trevlig kväll på restaurangen, goe mat blir det säkert, men möe, hmm . . . det undrar jag, hi hi hi . . .
  Jag brukar säga att 'snåltarmen' vill alltid ha lite till, *fniss*
  Men det kan oxå bli så att ögat vill mer än vad magen tål, eller hur?

  Ha en skön helg och njut/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag bara flyttar runt lite på en kvart och så blir det lite annorlunda. Nu har jag inte några barnbarn ännu, men jag minns ju hur det var när barnen var små... Å andra sidan är det mest billiga loppisfynd så det är inte hela världen om det krasar.
   Vi har inte så stort hus så vi använder varenda kvadratmeter. Vi har också ett mindre rum för TV-tittande och bäddsoffa för gäster. Skönt att ha ett vardagsrum utan TV tycker vi.
   Bilder från gårdagens finmiddag kommer i nästa inlägg.
   Ha en fin lördag. Nu ska jag dra i gummibandet ett tag...
   Kram

   Radera
 4. Jaa hoppas ni är mätta;))...här sitter vi och ser på Let´s dance tycker det programmet är så bra ;)....jag brukar sällan missa dom. Idag har vi varit en sväng till megaloppisen och lämnat in lite ärvda saker...jag hyr i en vecka och vill jag fylla på är det bara att åka dit. En mortel, en korg, och en liten ask har jag sålt sen i torsdags...hoppas på mycket mer förstås...helgerna är bäst så håll tummarna ;)
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi blev både mätta och nöjda. Sedan blev det hem till Let´s dance som jag också gillar. Vad spännande med loppis och att sälja av lite. Hoppas det går fint, jag håller tummarna. Hitta nu inte för mycket hos de andra säljarna bara...genom sig själv känner man ju som bekant andra.
   Kram

   Radera
 5. Vårigt och fint hos!
  Tack för tips och förklaring om dina texter! Blir inspirerad, ska nog testa jag med sen.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa lite du, det är jättekul. Testa med några skyltar först, då kan man ju alltid måla över och göra om. Som sagt det finns mycket att kolla in på nätet och på youtube.
   Ha en fin lördag.
   Kram

   Radera