måndag 24 februari 2014

Vad blir det för mat?

Alla som har eller haft barn i huset känner igen dessa ofta förekommande ord i ett hem. Efter att i snart 30 år varit den som oftast fått svara på frågan från man och tre hungriga pojkar, har jag nu med ålderns rätt dragit mig tillbaka och är själv den som ställer frågan när jag kommer hem från jobbet. Vem är det då som jag ställer frågan till undrar du. Jo, Friherren. Det är min man som numera är 65+ och har all tid i världen...eller? Ja tid har han och tidsbrist har han, men tacka sjutton för det när det mesta går i snigelfart. Här läses ortens tidning sida upp och sida ner fast det inte står särskilt mycket och blivit tunnare än reklambladet från ICA Maxi. I alla fall har han blivit rätt duktig i köket och med lite tur finns det mat när jag kommer hem. Nu måste man ju fjäska lite så jag har sytt ett förkläde till honom "My kitchen hero" som jag hänger väl synligt.


Nu ska ju min blogg handla om loppisfynd och då kan jag berätta att vi verkligen använder allt i vardagen och försöker sätta guldkant på den. Det är ju då man behöver bli glad över t.ex. en vacker tallrik. Egentligen tycker jag bäst om vita tallrikar men kom över en stor hög med tallrikar o fat "Röd Bengali" från Rörstrand. Kaffekopparna hade jag redan. Läser sedan att det är Maria Montazamis finporslin. Whoops! Vi hade mer gemensamt än jag trodde...men jag har det till vardagsporslin. 


För jämlikhetens skull (hm...) har jag sytt ett förkläde till mig själv också naturligtvis. Det är utav gamla linnelakan och spetsar och används mest för att se så där huslig ut.


I morgon vet jag vartåt det lutar...något jag längtat efter. Titta in så får du se.

1 kommentar:

 1. Hej och tack för titten hos mej! Kul att du har en egen blogg och så mycket fint och spännande du visar! Vilket vackert porslin!
  Bra idé detta med att sy ett "hero-förkläde" till Friherren, kanske förpliktigar det lite också....:)
  Jovisst, minns jag dej och Erik förstås!
  Kul att du tittade in och gav dej till känna. Nu har jag lagt till dej som följare och kan kolla alla dina inlägg.
  Hälsa Erik!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera