söndag 10 april 2016

Läckerheter

Ja nog blev det läckerheter på rad den här helgen som inleddes med en aw i stan som blev hur bra som helst. 
Tänk om vi hade slarvat bort eller glömt bort det där presentkortet som vi gjort tidigare, då hade vi missat denna smakupplevelse.




Nu var det typiskt aprilväder så det varvades  sol med mörka hotande moln och regn borta vid horisonten. Som ni ser är det en utsikt som heter duga och sommartid ser man här underbara solnedgångar.





Eftersom vi var där ganska tidigt hade vi fri utsikt då det inte var några gäster framför oss. 
Här ett glas av det alkoholfria vinet jag testade till maten. Ganska gott.




Starter var en liten aptitretare bestående av krämig nässelsoppa med ramslök och äggula. Det där trådiga är frasig potatis. Mycket milt och smakrikt. Till det en mörk skiva rågbröd med smör o flingsalt.




Till förrätt valde jag grillad svartrot med knaprig quinoa, äggula, ramslök, kryddor och rökt gräddfil.
Smakade riktigt gott och var mycket smakrikt.





Varmrätten bestod av bakad röding och smörstekt purjolök och den där krispiga potatisen samt underbar sås med forellrom.
Fisken fullkomligt smälte i mun.




Eftersom jag älskar citronsmaken blev det citronsorbet med yuzukola och puffat ris till efterrätt. 
Kan bara säga att den var himmelsk.
Vilken känsla att käka för över tusen spänn men bara räcka fram presentkortet och lägga till 75 kr.


Vi tog kaffet hemma och tittade på fredagens känslofyllda avsnitt av Let´s dance.



Lördagens frukost blev väl något av en kolhydratchock för kroppen. 
Äter annars mycket lite bröd men Friherren hade gjort kalljästa frukostbullar. 
Han blandade ihop allt på kvällen innan och ställde i kylskåpet och formade bullarna och bakade dem i ugnen på morgonen.
Vem skulle kunna motstå varma nybakade frallor fulla med frön?




Till efterrätt i dag testade jag ett nytt enkelt recept. 
Man bara blandar ihop mandelmjöl, bakpulver, smaksättare och ägg. Oljar en kopp och sätter in i micron på full effekt en och en halv minut.
Blev lite väl stor och kanske lite torr. 
Nästa gång tar jag bara en portion fördelat i två koppar och häller över lite hallonsås. 
I denna var det blåbär.




Nu har jag stött på inte bara läckerheter för gom och öga utan även för fot och öga.
Jag bara älskar Riekerskorna så det gick inte att motstå dessa när de kommit in i en affär här i stan.
Gillar den gammel-grå-rosa tonen.
Min första tanke var också att det skulle vara så praktiskt för handikappade mig med en dragkedja. 
Nu visade det sig att den bara var dekoration så nu får jag ändå träla på med att knyta skorna.
Men ska man vara fin får man väl ändå lida pin...

I dag har vi äntligen tagit den där promenaden ute i naturreservatet och kollat in vårblommorna. 
Bilderna därifrån får ni se i nästa inlägg även om ni kanske redan tröttnat på blåsippor, men jag bjuder även på en och annan färg på sipporna de små.

Ha en underbar vecka!


10 kommentarer:

  1. Vilken fin fredag ni fick, fantastiskt
    fint ställe ni åt på. Och maten ser
    supergod ut. Jättefina bilder
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Underbar mat och så fin utsikt på den restaurangen.
    Själv har jag varit på mat och vinmässa i helgen och det var också mycket gott och väldigt trevligt.
    Snygga skor!
    Ha en fin vecka!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  3. Ja, det var väl en middag som heter duga! Jisses, så många finesser! Hoppas att ni blev mätta också! :) Det ser otroligt gott ut och utseendet är ju minst lika viktigt!

    Sköna skor, men synd på dragkedjan. Det är därför jag drar mej för skor med snörning - så jobbigt att få på och av sej...

    Du får alltid ha skohornet till hands.
    En härlig start på veckan önskar jag dej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Snygga skor och jag håller med, riekerskor är som balsam för fötterna, jag vet inte vad det är som gör dom skorna så sköna!
    Men vilken middag, du milde, inte bara gott, det förstår jag ju av beskrivningen och det du berättar utan vackert, otroligt vackert! Vilken mat. Annat än när det blir gröt till kvällsvard för mig här!!!!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Så mycket gott du visar tur att jag sitter här och är mätt efter en halv vegetarisk pizza som jag delade med mannen (vi brukar dela på en, annars blir vi så proppmätta)...och blåsippor vill jag se, hihi...har inte sett några ännu, men vi brukar ha massor kring torpet...men där har vi inte varit på ett par veckor ;))
    Kram bia

    SvaraRadera
  6. Så mycket gott du visar tur att jag sitter här och är mätt efter en halv vegetarisk pizza som jag delade med mannen (vi brukar dela på en, annars blir vi så proppmätta)...och blåsippor vill jag se, hihi...har inte sett några ännu, men vi brukar ha massor kring torpet...men där har vi inte varit på ett par veckor ;))
    Kram bia

    SvaraRadera
  7. Så mycket gott du visar tur att jag sitter här och är mätt efter en halv vegetarisk pizza som jag delade med mannen (vi brukar dela på en, annars blir vi så proppmätta)...och blåsippor vill jag se, hihi...har inte sett några ännu, men vi brukar ha massor kring torpet...men där har vi inte varit på ett par veckor ;))
    Kram bia

    SvaraRadera
  8. Mums- fili- baba så gott det ser ut och jag dreglar . . .
    Ha de så bra och tack för hälsning.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  9. Du milde vilken läcker måltid och dessutom kryddad med otroligt vacker utsikt. Skorna skulle jag också falla för. Gillar de där små detaljerna som sätter piff.
    Kram Eva

    SvaraRadera