lördag 3 december 2016

Andra ljuset

När andra ljuset brinner
vi julklappar syr
och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr.



Tro nu inte att detta stämmer med mig på något sätt.
Andra ljuset tänder jag naturligtvis men det där med att sy julklappar är struket i agendan,
och inte lär det bli så mycket till kakbakande heller.
Har  ju minskat på sockermängden så det blir några få speciellt utvalda saker.

Stickar gör jag framför TVn men det ska bli en tröja till mig själv om jag nu får till det.
Är ju lite tokig som alltid stickar utan mönster för jag inbillar mig att det är lättare...




Däremot överraskade Friherren med hemgjorda saffranssemlor i går.
Helt galet gott!
Något som vi kommer göra fler gånger men kanske något mindre i storleken än de Friherren gjorde...
man blev mer än mätt!




Fasligt bestyr kan jag väl heller inte påstå att jag har.
Sovmorgon följd av vanlig lördagsstädning.
Rester till middag.
Liten runda till ett krydderie och inköp av massor av olika goda kryddor.
Tänkte plocka lite mossa till adventsljusstaken,
 men upptäckte att utanför stan fanns det ett litet lager av snö.




Kunde inte stoppa mig utan var på favoritloppisen i onsdags.
Fynd?
Naturligtvis.
Denna lykta följde med hem för 40 kr.
Sedan blev det en tomte och en liten bordsgran som jag ska ha på jobbet.

Hittade en liten möbel också som jag hade en plats för i teorin, men nu tvivlar jag starkt på det. 
Som tur är klurade jag ut en ny plats i natt när jag vaknade.
 Nu får den stå tills det blir tid för fixandet med färg, slipning och lite nytt tyg.




Varje dag öppnar jag nu ett paket i min adventskalender jag fick av mina rara söner.
Har skapat en liten ritual runt det hela då jag sätter mig i fåtöljen och öppnar dagens paket.




I morgon är det julskyltning i vår lilla stad så då får vi väl ge oss ut och beskåda det staden har att erbjuda så här i juletid.

Ikväll tittar vi på Moreus program och njuter av mina favoriter BAO.

Önskar er fina bloggvänner en fridfull andra advent.
Och hör ni...
ha inte ett fasligt bestyr.

Det blir jul även utan det.


6 kommentarer:

  1. Oj , nu går det undan...redan andra advent i morgon !!!...vet inte vad som händer i "tiden " men jag tycker tiden går alldeles för fort...veckorna bara rusar iväg...inte tyckte jag att veckorna gick så här fort förr i tiden, hihi...vad kan det bero på tro ;))...
    Jag har en likadan Madonna som du...
    Kram på dej !

    SvaraRadera
  2. Hej

    Tack för hälsningen! är tillbaka på lite prov,när lusten plötsligt infann sig :) så juligt mysigt hos dig.hela December är en mysig tid med all belysning doft av saffran fin musik o diverse juligheter.Ha en fin andra advent ♥ Kram Jessica

    SvaraRadera
  3. Du har rätt...man kan dra in på både det ena och det andra. Göra det man har lust med. I em fick jag sån längtan efter saffran/chokladsockerkaka. Som en tigerkaka. Och då bakade jag en sådan. Sååå himla läcker. Jag fyndade 2 Pärlanlyktor på julmarknaden vi besökte i lördags. De bara stod där bland alla tomtar . Vilken överraskning och jag blev så himla glad. Din ljuslykta är också ett sånt där gladfynd. Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Inte ska man ha så mycket bestyr men lite lagom är trevligt ändå.
    Så galet gott med saffranssemla! Min favorit!
    Kul med loppisfynd, det blir dåligt med det för mig nu, skåpen är så fulla...
    Ha det fint!
    Kram, Ann

    SvaraRadera
  5. Hej RosMarie, absolut inte ett fasligt bestyr, lite lagom av allt så att man själv blir nöjd.
    Jag tror också att 'vårat' svenska julbord är på väg att minska radikalt, tack vare alla influenser från andra länder.
    Abslolut inte fel tycker jag, min barndoms julmat på kvällen bestod alltid vad jag minns av lätt mat som fisk. Det Polska julbordet är som tre-rätters - först den traditionella svampsoppan (man tager den svampen man plockat på hösten kan vara blandade sorter) ljuvligt gott
    Huvudrätten är fisk (helst Karp) sallad av blandade kokta grönsaker med senaps-majonnäs-grädde, lite mer smått och gott men inget kött på julafton. På juldagen däremot kommer skinkan fram och hemlagade korvar (det gjorde far för det fanns ej dessa smak-starka korvar att köpa i Sverige på 50-talet). Vi åt inte 'dopp i grytan', (Svensk tradition) men nu vill jag och min familj gärna doppa lite.
    Med åren har även mitt Svenska julbord minskat med alla dessa
    'köttvaror'. Du vet väl hur 'Emil i Lönnebergas' julbord blev till de gamla från fattighuset, mycket goda 'saker' men alldeles för mycket.
    Vi människor jobbar ju inte lika hårt kroppsligt då kan man inte vräka i sig som på 'gamla tider', det är helst galet.
    Jag gör gärna den Polska grönsaks blandningen och alla älskar den.

    Den lilla söta 'kåpan' med i kulor i är jätte fin, även hjärtat med änglar. Loppis- lyktan har jag samma fast röd, fick i tack gåva en gång när jag ordnade 'tomtesmyg' här i våran skog.

    Må så gott/ Eva

    SvaraRadera
  6. Hoppas du var nöjd med julskyltningen i din lilla mysiga stad.
    Decemberkramar från söder

    SvaraRadera