lördag 26 mars 2016

Äggstra allt...


Ja här syns det att det är påsk. Har helt flippat ut och plockat fram påskägg, påskris och påskdukar mer än vanligt. Kanske ett sätt att övertyga mig själv om att det verkligen är vår och att allt det underbara ligger framför. Gårdagen var ju grå som en novemberdag men idag har solen skinit. Nu blev det bara en kort stund i solen för jag har annars haft fullt upp med att förbereda morgondagens lilla påskbuffé tillsammans med familjen. Ibland är det riktigt roligt att laga mat och göra det där lilla extra. Det går rätt bra att vara mer eller mindre enarmad och med lite hjälp av Friherren så gick det galant. Nu är jag bara hiskeligt trött men ville göra ett litet äggande inlägg och önska er en härlig helg.


Här kommer nu en kavalkad av extra många ägg. Detta är nytt för året och ligger nu i köksfönstret. 
Syns inte på bilden men detta ägg är målat i en mild pastellig gråturkos färg. Detta ägget ska ges bort fyllt med godis.
Även detta ska ges bort. Jag har ju som sagt många så det är skönt att några får en ny ägare.
Gjorde ett lite större även i år men som vanligt kommer de liksom inte riktigt till nytta utan ligger där mest. Man kan ju liksom inte fylla dem med godis.
Gammalt ägg som hänger med.
Så även dessa.
Helt galet, jag vet, men ett ägg ligger bredvid sängen bara för att det matchar överkastet så bra. Så tro nu inte att jag ligger och smygäter godis frampå natten...
Vid den tiden har vi ju ätit upp det som funnits. Ni kanske också har märkt att börja äta godis är som att klia ett myggbett.. det blir bara värre...man vill ha mer. Annars har vi minskat sockerintaget betydligt men man märker hur snabbt suget kommer tillbaka om man börjar igen.
Det här ägget var fullt igår men efter några timmar framför TVn var det tomt.De här äggen är fyllda av godis och ska delas ut i morgon. Eller också ska traditionen hållas och de kommer att gömmas. En liten trisslott har smugit sig in i dessa också...Nu är det snart dags för Krig och Fred och därefter somnar jag nog på direkten. 


Önskar er alla fina bloggare en riktigt äggande Glad Påsk!

4 kommentarer:

 1. Så härligt med dig som verkligen går all-in och pyntar hejvilt med alla fina ägg! De är så vackra allihop! Många skriver i bloggarna att de pyntar så lite och sparsamt, så vilken befrielse med någon som släpper loss påskpyntet rejält!
  Så fina och så kul att ge bort de man själv gjort!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara påskägg du gör. Och fantastiska presenter att få. Önskar dig en fin fortsättning på påskhelgen. Kram

  SvaraRadera
 3. Så många vackra påskägg du visar! Rena konstverken!
  Ja, godis kan det ju bli lite mycket av denna högtid, men visst är det härligt att få njuta lite extra såhär i vårtider!
  En fortsatt skön påsk önskar jag dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Oj så många fina påskägg du gjort !!...gillar de turkosa mest, men alla är fina ;))
  Ha en fortsatt fin påsk !!
  Kram kram

  SvaraRadera