fredag 13 februari 2015

Gasen i botten


Ja det har det varit mest hela dagen och då menar jag gasen på symaskinen. Egentligen hade jag tänkt försöka ge mig på att sy ett par byxor, men det sköt jag upp för det är rätt jobbigt och var så himla längesedan jag gjorde det. Gjorde ett försök i somras men de ligger halvfärdiga i en låda. Istället blev det enkla sömmar som resulterade i några kuddar och bordstabletter.
Annars är jag så trött på alla stretchbyxor, hatar när det sitter tight och smalt så man knappt får av dem. Man kan hitta linnebyxor men då är de å andra sidan ballongsaker så man får plats minst två i dem. Saknar något mellanting. Fanns en gång en byxa som kallades "alla stjärtars byxa" med ett rött litet hjärta vid någon söm. Hade ett par mintgröna som satt så bra. Fast det kan kanske bero på att de flesta byxor, kanske rent av alla satt bättre då. Det kan då i viss mån... eller...OK då... till stor del bero på innehållet i byxorna dvs att jag hade andra proportioner på den tiden. Kanske gör jag ett nytt försök i morgon, tyg har jag.
Vad blev då sytt? Det avslöjar jag i morgon. Först måste jag ju visa mina loppisfynd från gårdagens lilla runda.
Tycker nog den här lilla skålen med nysilverlocket var söt. Porslinet är cremefärgat.

Den här är ljust grå och utrustad med en liten sked, också den i porslin.

Samlar på dessa, har flera i olika storlekar. Läckert att sätta dem i grupp med bara en 
blomma i varje eller i rad vid ett dukat bord. Finns en stor på favoritloppisen som jag sneglat på, kanske dags att den ska följa med hem snart.Så en ljuslykta till, men den kan faktiskt användas till att ha blommor i.

Oj vad fort en veckas ledighet går. Det som blev gjort blev gjort och det som inte blev gjort det finns kvar. Som att putsa fönster eller annat tråkigt som jag valde bort...och det kommer ju ett påsklov...eller så kan det ju vänta tills sommarlovet...fast då vill man ju vara ute...


2 kommentarer:

 1. Undrar just vad du har sytt! :)
  Fina fynd som vanligt, efter loppisrundan!
  Önskar dej också en fortsatt fin hjärtansdag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. På tal om byxor så älskar jag mina gamla mysbyxor,
  det är det första jag tar på mig, när man är hemma och "softar".
  Jättefina fynd du har gjort, särskilt ljuslyktan tycker jag var väldigt vacker!
  Hoppas du hade en fin "Alla Hjärtans Dag" i går,
  det hade jag!
  Önskar dig en fin och skön Söndag!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera