fredag 6 februari 2015

Kronan på verket och grädden på moset

Tra la la la...någon är ledig i nio dagar...moa! Första lediga helgen sedan jul. De nio föreställningarna är avklarade utan förkylningar, maginfluensor och annat elände som kan sätta käppar i hjulen för oss. Och nu sportlov! Det kan man kalla grädde på moset. Visserligen ligger 44 NP (nationella prov) med 4 delar som ska rättas, bedömas och analyseras, men det tänker jag inte på en kväll som denna. Bakar fröknäcke och har plockat fram lite smått o gott för att fira lite. Testar baconinlindad halloumi som ska stekas i ugn. Gjorde en enkel röra på lite creme fraiche och pesto. Lite frukt, oliver och prosciutto i rullar med pepparrotscreme, ett glas rött och där var vi i hamn.
Kronan på verket får väl vara att vi har celebert besök som stannar över natten. Våran kära lilla lånehund är här och vill bli kliad och klappad hela tiden och kommer värma mina fötter under natten.

Ytterligare kronan på verket är väl ändå att solen har skinit i dag. Så vackert det plötsligt blev! Har jag inte helt missförstått så ska den fortsätta att göra det. Då blir det långpromenader.

Kronor ja... det liksom madonnor finns det många av hemma hos mig. Vacker form, dekorativt och en liten touch av historia som jag är så intresserad av. 

Passar bra ihop med växter, både ute och inne. Skulle vilja ha några maffiga, rostiga saker i trädgården.

Med ljus blir dessa kronor också vackra. Här fusk eftersom kronan står i en hylla.


Hängande kronor går också för sig.
Som ni ser har vi lite snö ännu.
Varianterna är många...

Är inte det nog kan man ju ge sig till att måla dem också.

Sover kungligt gör jag ju numera också.


Ha nu en underbar helg och hoppas solen kommer lysa över oss alla på denna sidan molnen.

2 kommentarer:

 1. Snacka om kronor !!!....så många du har, och vilken härlig sänghimmel du har!
  Förstår att du sover kungligt där, hihi....solen skiner och det blåser här vid kusten....få se om det blir en promenad...och mello ikväll förstås ;)
  Kram och trevlig lördag!
  Bia

  SvaraRadera
 2. Åh, så många härliga kronor du har! Jag gillar också kronor och har väl en del, och användbara är det till mycket! Kronan som du har målat har jag också målat på min säng på torpet! Där ser man! :)
  Ja, nu är du väl värd lite fest efter alla föreställningar och att fira lite ledighet! Åh, så skönt när den ligger framför en. Du får tänka bort alla hemuppgifter, tids nog hinner du säkert, eller kanske de blir gjorda natten innan nästa måndag? :) Sånt känns i så fall igen!
  Önskar dej en härlig helg och ett skönt sportlov!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera