söndag 26 april 2015

Att ha legat i

Ja det har jag minsann gjort! Inte legat i sängen eller solstolen. Inte heller i dvala eller i badkaret. Inte vet jag om det var Krav-Maja som fick fart på mig eller om det var den kravmärkta frukosten som gjorde det, men igår var det full speed på tanten.Förstod av kommentarerna att ni är många som delar den där känslan som Krav-Maja kan överföra på oss. Som tur är så är det också alltfler som motarbeter angreppen och fångar stunden och tar sig tid att bara njuta. För hur var det nu med skomakaren och "mellan hägg och syren"?
Ni som läst tidigare inlägg vet ju att jag satt Friherren på att måla källarväggarna för att "skämskällaren" ska få sig ett lyft. Eller mera göra det möjligt att släppa ner folk dit. Ska någon bo i gästrummet eller sitta i biblioteket måste man ju liksom komma den vägen. Nu går det så sakteliga framåt och snart är det klart. Då satsade jag stenhårt på att måla loppismöbler som var tänkta att stå där. Så det blev till att måla åtta möbler! 
Kan väl berätta att humöret var väl inte i topp hela tiden. Det är inte alltid lätt att måla med chalk paint och dessutom "blödde" några möbler lite. Ska man vara petnoga ska man först ha någon form av "stopp-medel" för att undvika detta, men otålig som jag är ville jag ju få detta klart så fort som möjligt.
Nu löste sig detta riktigt bra ändå. Det bästa med chalk paintfärgen är kanske just det att det går alltid att fixa till det lite efteråt. Så på de ställen det "blött" kunde jag lätt slipa bort det idag. Så idag har det alltså slipats värre. Som tur är har jag hållit till på altanen.De här stolarna blev vi så nöjda med så det vet i sjutton om de ska gömmas i källaren. Dessutom sköna att sitta på. Ska ju dit annat tyg förstås.De snidade detaljerna blev fina.Bordet som hörde till stolarna blev jag också rätt nöjd med. Nu har jag bara en hylla och mors gamla ekskåp där hon hade allt finporslin i kvar som ska slipas. Fast sedan är det jobbet med att vaxa in allt för en tåligare yta, men det får bli nästa helgs jobb. Skulle väl ändå inte bli så kul väder så då är det bara att försöka avsluta projekt källar-make-over.
Nu har mörkret lagt sig och min "leabrötna" kropp behöver vila för att klara av veckans uppgifter.

Önskar er alla en fin vecka med en bild från tidigare i våras. Nu har nog det trädet snart fullt utslagna löv. Det går ju så fort så man hinner inte med alla växter och blommor som slår ut. De japanska körsbärsträden och magnoliorna är underbara nu och man bara vill stoppa tiden och göra just som han, skomakaren. För visst var det så att han stängde mellan hägg och syrén. 


6 kommentarer:

 1. Jisses vad du har jobbar, men jag har varnat dig att inte begå samma misstag som jag. Men när något är kul kan man inte sluta . . .
  Så duktigt av dig och fint blev det, riktigt modernt.
  'Leabröten' säger vi oxå, så bra med en massage stol, bara den räcker . . .
  Så måndag blir en vilodag - för mig hela veckan - har de sagt till mig, hmm . . . .
  Jag får väl sjunga den roliga vecko-visan - måndag gör jag ingenting,
  tisdag ser jag mig omkring, onsdag går jag ut och vankar, torsdag sitter jag i tankar, fredag gör jag vad jag vill - lördag o söndag hör helgen till . . .

  Godnatt önskar( Eva
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev...den färgen skulle jag vilja ha, men var hittar man den ?....tror många skickar efter den på internet, och det är ju liksom inte min grej, hihi...nä nu ska jag ta tag i dagens bestyr...tvätt och så ska jag fixa lite med mina loppisgrejer...ska ju snart öppna igen.....få se hur det går i år ;)
  Kram bia

  SvaraRadera
 3. Ja, du har då verkligen legat i och fint blev det också! Vilken lycka att en sån källare med plats för både det ena och det andra!
  Ljuvlig utsikt! Ja, nu går det undan i naturen! Oj, så många blommande buskar och träd jag sett idag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Det var en klok skomakare, skulle jag vilja
  göra också. Och vad du har jobbat på bra!
  Så mycket du målat, och så fint det blir. Ser
  fint ut i källaren, du skulle se vår!!
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 5. Så snyggt! Jag tänker samma som ovan - var hittar man den färgen du använder? Fin eftermiddag till dig!

  SvaraRadera
 6. Hej!så mycket fina möbler :) kul att förnya det gamla..härlig tid vi har nu..man får försöka njuta av all grönska och allt som knoppas ute..skall försöka hålla upp lite med loppis springet nu) i af dra ner på det)även om det är kul så är det tidskrävande,och mindre o mindre hittar jag om man tänker på för några år sedan) kanske regniga dagar i så fall hi hi.ha en fin Valborg <3 kram Jessica

  SvaraRadera