onsdag 22 april 2015

En dåres försvarstal

Det finns alltid två sidor av myntet, en avigsida eller lite smolk i bägaren. Lite märkligt kanske med sådana tankar nu när våren verkligen satt fart och solen lyser till allas glädje. Bara ett konstaterande att med våren kommer också Krav-Maja och sätter sig på axeln och vill göra sin röst hörd. Precis när jag kommit hem från jobbet, satt ner ryggsäcken och satt mig bekvämt tillrätta i solen, kommer hon kravlandes. Hon försöker få mig att putsa fönstren, rensa i rabatter som ser för bedrövliga ut, tömma altaner och städa lusthus. Sy nytt tak till hammocken, måla trädgårdsmöbler och plantera växter. Listan blir plötsligt väldigt lång och så sitter jag där och bara är och njuter. Men det är jag ju värd, inte är det lönt ikväll, det gör jag i helgen eller nästa ledighet. Tänk att man ska behöva försvara sig så! 
Vad jag menar är att våren också kommer med en massa krav som vi ställer på oss själva den tid då vi borde njuta som allra mest. Nu njuter jag av rena fönster och allt det där andra som dessutom kan vara roligt att göra, men det är den där Krav-Majas försök att störa den stund jag valt att bara njuta som stör mig. Tanken att "egentligen borde jag...". Nu hoppas jag att till helgen kunna bocka av en del på do-listan för jag längtar verkligen efter att få börja vara i lusthuset. Tyvärr ska väl vädret bli sämre till helgen.
Kan visa min skål som jag målat med chalk paint och vaxat efteråt för en mer tålig yta.
Blev rätt snyggt när jag slipat bort lite.
Samma sak med denna som ska få någon text.

Arbetet i källaren går långsamt framåt. Friherren håller ju på med sin bi-syssla också... Tyvärr hade två samhällen dött under vintern. 

Ser genom fönstret att det även ikväll är en underbar solnedgång, men jag bjuder på en bild från några veckor sedan.Ha en fortsatt skön vecka!
9 kommentarer:

 1. Jag håller med dig! Det behöver inte vara fixat överallt utan det är ännu viktigare att återhämta sig. Kanske är det något man lär sig med tiden? Jag väljer numera att göra mer av det jag tycker är kul än måsten. Och det är så mycket roligare ;-) Fin kväll till dig och fortsätt njuta medan det är soligt. Lite sol att njuta i är vi värda!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag känner igen mej alltför väl när det gäller "Krav-maja"! Det gäller bara att sätta sej över och stå emot och försöka sudda lite på allt som behöver göras! Minns att det ALLTID finns saker att göra, men jag brukar skryta med att jag har en mycket "poetisk" trädgård, som inte är alltför ansad och där visst ogräs bara finns där!

  Vilken ljuvlig solnedgång! Helt otrolig utsikt ni har!
  Stå emot och njuuuut! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Våren är mycket måsten och stress,
  lite dumt för det är ju nu man ska njuta
  av allt fint som växer och händer. Men men.
  så är det. Superfint foto på solnedgången
  Kramat/AM

  SvaraRadera
 4. Jag förstår precis vad du menar!
  Ibland kan jag hålla på till jag bara sjunker ner och det är ju dumt!
  Numera försöker jag sätta en gräns på mej själv, vid ett visst klockslag sätter jag mej ner och bara njuter, struntar i smutsig fönster o s v. Efteråt orkar jag mycket mer och det är dessutom roligare.
  Det är inte andra som sätter pressen på mej, utan jag själv!
  Ha en trevlig helg och tänk på att vila gör gott för kropp och själ!

  SvaraRadera
 5. Jag är med dig i dina tankar om Krav-Maja, så är det säkert för många.
  Men jag tycker ändå att de kraven är relativt roliga, i varje fall utesysslorna.
  Gör nu inte som jag gjorde för nästan två veckor sedan, hade en jäkla energi
  och gjorde alldeles för mycket både ute och inne med det som hör vardagslivet till.
  Som tack fick jag träningsvärk, ja ja det blev värre . . . muskelinflammation.
  Aj aj fruktansvärd smärta, kan inget göra, knappt vända mig i sängen. Gick efter många om och men till min läkare, hon skällde ut mig varför jag väntat så länge.
  Har fått kortison piller att käka fram till den 7 Maj med återbesök.
  Kan man hålla sig för skratt eller . . . .
  Nu är jag oxå arg, ja på mig själv förstås, varför lär man sig aldrig att ta det lite lagom, för latmasken har ju inte gjort något speciellt stort i vinter precis.
  Jobbar ju inte längre och i vården var det minsann tungt, trädgårdsarbetet kul men tungt. Inte bra att bli pensionär . . . . .
  Men nu är jag tvungen att inget göra, kan ju inte och får inte, det blir svårt . . . .

  Så nu tar jag och sätter mig i en luftballong och flyger iväg upp i det blå och bara njuter av utsikten.
  Ja ja drömma kan man få göra, har aldrig åkt luftballong, har du ? !
  Skulle faktiskt kunna tänka mig det, är inte rädd för höjder och ner kommer man ju alltid, *he he he*

  Lova att ta lite varje dag av din lista, eller bättre att slänga den.
  Jag använder inte listor, nä fy så trista, hihi . . .
  Trevlig helg, (igen) jisses vad tiden går,, kram/ Eva

  SvaraRadera
 6. Ja det är mycket måsten...men man måste ju inte allt....men lite stressigt är det allt, håller med ;)....jag är inne i en stressperiod nu, man jag tror tamef-n att jag ska tagga ner lite....vår och sommar blir det ändå...har bara satt några penséer på bron och till sommaren blir det som det blir på landet, hihi....men jag vet ändå hur det blir, haha....
  Så är livet!
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. Den där "Krav-Maja" brukar ofta besöka mig med,
  men bara ge henne en spark där bak,så att hon försvinner!
  Vi har all rätt att njuta, släng listan,
  det brukar ordna till sig ändå när den rätta inspirationen kommer.
  Önskar dig en riktigt fin helg!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
 8. Hej!hoppas du har haft en skön helg :) tycker bara tiden går fortare o fortare..torg o loppis tur blev det för min del,och lite av varje annat..köksfönstren är gjorda här,sen alla de andra kvar phu!!! ja det springer inte iväg :))) ha det gott< kram Jessica

  SvaraRadera
 9. Krav-Majan dyker ofta upp så här års när man tänker på allt man borde hinna med. Men som du så klokt skriver vi får inte glömma bort att njuta också, den här vackra tiden på året. Den vackraste enligt mig :) Så sätt dig i solen och njut av dina nyputsade fönster :) En luftballong har jag inte sett på flera år, jätte vacker bild! Ha en fin vecka! Kram Frida

  SvaraRadera