onsdag 1 april 2015

Stilla veckan

Ja nu är vi ju i stilla veckan, men inte trodde jag att den skulle bli sååå stilla. Lydde Friherren och stannade hemma från jobbet dessa två dagar innan påsklovet. Tänk att man ska behöva övertalas till något sådant som egentligen är ganska självklart. Visst är det typiskt oss kvinnor att tänka "ja men det går nog...". Så nu tar jag det lugnt och låter kroppen återhämta sig. Försöker tänka bort tankar som "ja men då kan du ju passa på att...". 
Så glad att jag lyckats få denna kornettblomma att överleva och börja blomma. Fullt av knoppar. Har inte planterat några blommor till trappan ännu, men det vill man ju ha till påsken. Blir nog en tur till en handelsträdgård några mil härifrån. Alltid så ljuvligt att gå omkring i deras odlingshallar och njuta av alla sorter.
På vägen hem från besöket på sjukhuset tog jag ett stadigt tag i Friherren och gick sakta in till Blomsterlandet och köpte två pelargoner och muntrade upp mig med. Nu gläds jag över denna Mårbacka i köksfönstret. Mina orkidéer sjunger alla på sista versen. Det börjar bli fullt i källarfönstret av överblommade som nu väntar på sin utomhusvistelse över sommaren.Årets pelargon fick sin plats i TV-rummet. Nu kan jag titta på den när den plågsamma reklamen kommer. Läckert lila som passar till rummets lila väggar, dessa väggar jag nu är rejält trött på. Det är detta rum som står i tur på en lätt make over. Så är det, man tröttnar på färgerna som kommer och går. Är väl bara grått och vitt som liksom klarar sig i längden. I källaren har vi terrakottafärgade väggar som skriker 80-tal så det hörs till grannen. Där ska nu bli lite mörkare grå färg. Sen var det ju den stora frågan om Friherren skulle få inreda lite mer marint...Det går ju att göra det till grått så än har han en liten chans...

Nu har inte bara äggen hamnat i glaskupor utan även tuppar och hönor, samt minikycklingar. Hunnit dekorera mina ägg har jag inte med tanke på de senaste dagarnas händelser, men än finns det tid.
Detta par är Friherrens påskfavoriter. Tar jag inte fram dem frågar han var de är. Skålen med de små söta kycklingarna är ett loppisfynd som jag änvänder till ljusfat. Mer påskpynt än så här blir det nog inte, känns som det räcker. Jo jag har ju två stora tuppar jag fått för länge sedan. En brukar få sin plats på trappan. Har en söt godisskål också, men vi har gjort ett försök till att äta så lite socker som möjligt så det får bli lite nötter i den istället.

Hoppas ni kära bloggvänner får lite del av stilla veckan också och inte stressar runt i onödan i jakten på den perfekta påsken. Det bästa är ändå att få några dagars ledighet och gemenskap med familjen. Sitta ner och vänta lite på sin själ och samla sig inför den stundande våren som ofta innebär en hel del jobb på olika sätt.4 kommentarer:

 1. Vi behöver stanna av mycket mer än vad vi gör! Ett kinesiskt ordspråk säger - "När man har haft bråttom länge måste man stanna upp och vänta in sin själ". Och det är nog så. Fin vilsam onsdag till dig!

  SvaraRadera
 2. Hej!Det lät mycket klokt att du stannade hemma o lyssnade framförallt på din kropp...så fint du påsk piffat :) i dag kom det en rostig tupp med posten (det roliga som jag väntat på) ja tänk man kan längta så efter ett paket :)))) den kommer bli en favorit känner jag redan nu...Må så gott< kram Jessica ps!vi hörs nog innan påsk/ ds

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder på Blommor och Påskpynt!
  Bra att du är hemma och tar det lugnt...
  Önskar dig en fin och glad Påskhelg!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
 4. En riktigt Glad Påsk önskar jag dig!

  SvaraRadera