måndag 27 april 2015

Dags för vax

Man skulle kunna tro att jag tänker på vinterbenen, men nu är det fortfarande möblerna jag skriver om. Lördagens målning och söndagens slipning har satt sina spår i händer och rygg, men det är sånt man får ta. Idag efter jobbet var det bara att ta nya tag och slipa ytterligare två möbler och så fram med vaxet. Vax och vinterben förresten, kunde inte låta bli att klicka hem ett par sandaler. Hade jag inte haft vinterben och vinterfötter slulle jag visat dem på, men det får vänta tills naglarna fått vårfärg och kommit ut ordentligt ur sitt ide. Eller det har de faktiskt redan gjort. Vägra strumpor och sockar är en tidig vana hos mig. Jodå, lite kallt på morgonen, men det är ocksaå sånt man får ta.

Dessa skor har dykt upp lite varstans så tillslut kunde jag inte motstå dem. Bara älskar ju Rieker, bekvämare skor finns inte. 

Men nu var det ju möblerna jag skulle berätta om. Det blev hyllan och skåpet som fick sig en omgång av slippapperet idag.
Har suttit ute på altanen och slipat, så detta är vår övre hall. I "skämskällaren" är det inte klart på långa vägar, men jag lovar att det kommer bilder när det är färdigt.Detta skåpet är från mitt föräldrahem, tillhörande deras matmöblemang. Fanns linneskåp, bord och stolar också. Kanske fel att måla tycker en del, men jag tycker nog bättre om det så här.
Tungt som bly, men bra förvaring.
I morgon ska det få en omgång med vax och sedan är nästan alla möbler klara förutom en byrå som nog också får bli vit. Nu är det bara Friherren som får lägga på ett kol så det blir klart till andra helgen i maj då vi får nattgäster där nere. 

Det var dagens lilla inlägg. Snart är det Ernst och det vill jag inte missa, så god kväll mina vänner och på återseende.

6 kommentarer:

 1. Ja, jag trodde det handlade om vinterbenen, när jag såg överskriften, Ha,haha!
  Vilka supersnygga skor du har köpt och kudden bakom är såå fin!
  Så duktig du är med möblerna!
  Värdefullt med minnen från föräldrahemmet också...
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
 2. Oj så fint du har målat !!!....vitt är ju så fräscht!!....tummen upp ;))
  Kram och hej!
  Bia

  SvaraRadera
 3. Haha :-) Tänkte också vinterben! ;-)

  SvaraRadera
 4. Du är ju helt fenomenal med att måla . . . . att du bara orkar !!!
  Ernst i Toscana är ju helt underbart att få resa till . . . .
  Och jag vilar min arm . . . . .

  Ha en skön vecka, ta inte av dig marmeluckor ännu, kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Vilka söta skor och så duktig du är på att måla dina möbler, riktigt fint :-)

  SvaraRadera
 6. Oh, så fina möbler. Älskar dem verkligen!
  Mycket slit, men resultatet är jättefint!
  Ha en trevlig långhelg!

  SvaraRadera