söndag 16 augusti 2015

Augustitankar

Augusti är en jobbig månad på olika sätt och ändå så helt underbar. Jag menar...det jobbiga är ju att då börjar mitt jobbekorrhjul snurra, mörkret kommer, kylan kommer, flyttfåglarna drar iväg m.m. Det underbara är ju att det ofta är vackert väder, skördandet av frukt, bär och svamp och alla vackra blommor. Dessutom fyller jag år och har bröllopsdag.
Det blir en speciell atmosfär, färgerna blir klarare och man riktigt känner att det är augusti.

Man summerar sommaren och checkar av vad som blev gjort på den där sommarlistan man drömde om och planerade. Något förblev ogjort, annat blev förverkligat och lite skedde helt spontant och oväntat.
Även om nu allt inte blev som man tänkt, smyger sig ändå tacksamheten fram. Så många fina enkla stunder man ändå haft. Vilket land vi lever i som kan ge oss så många vackra naturupplevelser.
Har passat på att njuta i trädgården denna fantastiska helg. Kanske var det de sista riktiga sommardagarna.
Har liksom gått runt allt eftersom dagen gått mot kväll bara för att riktigt njuta av allt som snart tar slut. Började med frukost på söderaltanen och fortsatte med solstolen i trädgården, filten med bokläsning, för att sedan hamna i hammocken. Där låg jag och beundrade presenten från Friherren.
Sedan lite kvällskäk i lusthuset och en stunds virkande. Sist blev det en stund på västeraltanen när mörkret lagt sig, men det var fortfarande ganska varmt ute.
Friherren hade följt med äldste sonen till storstan så jag satt där ensam och njöt av stillheten.
Nu väntar några mycket intensiva veckor då det nog inte finns plats för så mycket njutande, så det var nog klokt av mig att strunta i att städa denna helgen. 

Carpe diem!


8 kommentarer:

 1. Nej nej inte tänka negativt redan, augusti är inte höst det är fortfarande sommar.
  En bättre sommar än i juli, jag njuter av solen och värmen och de fantastiska fina kvällarna. Men jag förstår dig dock, inte kul att börja jobba precis man vill ta vara på det vackra vädret och njuta. Hemma hos dig är det så mysigt med alla lyktor m.m.

  Ja skit i att städa, det är ingen som tar det ifrån dig. Mina barnbarn har varit så snälla när de var här förra veckan, både städat och bakat, gjort i ordning i mina lådor både i köket och skåpen. Duktiga tjejer som gör det gärna utan gnäll.
  Jag känner mig bortskämd av dem, men vi bestämde att om jag fixar middagen och Rolf fikar korgen och de städar då åker vi på en massa bad sjöar m.m.
  Att sitta och rulla tummarna är inte kul, deras mobiler var inte med.

  Nu går jag ut igen efter att jag kollat några bloggar.
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
 2. Nej, städa kan du göra en annan dag! Det gäller att njuta så mycket det bara går. Jag känner igen detta med lilla oron som infinner sej när ledigheten börjar ta slut! Både lite spännande och lite oroande att inte få ta dagen som den kommer.

  Vilka härliga sommarbilder och så skönt att du var klok nog att njuta och bara ta in vackerheten. Dagarna är härliga just nu!
  Ha en fin start på veckan!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så fin cykel du fått, grattis i förskott eller
  kanske i efterskott. Och ja du, nu är man i
  jobbhjulet igen. Vår chef började morgonmötet med
  och säga: i höst får ni vara flexibla, det blir
  mycket nytt....phu! Så det är nog bra att vi passade
  på och njuta medan tid var.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder. ja du Augusti är speciell på många sätt. Ömsom sommar ömsom höst och så njuter man fast man påbörjar jobbhjulet. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Änglarnas fötter finns kvar. Det verkar som de positiva sakerna väger över rejält när det gäller månaden augusti för dig. Men jag känner igen det där lite vemodiga som också drabbar mig varje år - ända sedan jag var liten. Det är ex. väldigt mycket trevligare när flyttfåglarna kommer tillbaka till oss. Fast ... om jag fick följa med ... kan inte V-et gå i oktober istället. Det gör det här i våra södra trakter. Jag önskar dig ett trevligt nytt läsår. Kram Bosse

  SvaraRadera
 6. Nä då, sommaren kommer nu i en vecka iaf...det ska bli sol och ganska varmt (fast kanske inte på kvällarna)...så jag blundar för hösten för tillfället, sen ska vi ju resa ner till varmare breddgrader också, så än har jag nog sommar....fast sen sommar förstås, hihi...men lite vemodigt är det allt....men nu njuter vi av dom sista sommar dagarna, eller hur?
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. Njut och må väl i helgen, vädret är toppen skönt.
  Just nu hälsar vi på i Norrahammar.
  Hälsningar/ Eva

  SvaraRadera
 8. Det är nog så att det finns något fint med alla årstider Håller med dig att det är lite vemodigt med augusti, mörkare kvällar och att vintern närmar sig. Önskar dig en härlig och vilsam helg! Ta tillvara på sommarvärmen. /Kram

  SvaraRadera