söndag 2 augusti 2015

Guldkant på tillvaron

Ja det har vi försökt med dessa dagar då ångesten över sommaren som aldrig kom lurat i buskarna. Att sätta guldkant i vardagen för mig är att kanske duka vackert, tända ljus eller sätta sig på en annan plats än var man brukar sitta. Det är bara några exempel på enkla sätt att göra det lite extra och som inte kostar mer än lite fantasi. När barnen var små satt vi alltid på fredagarna med en duk på golvet framför TVn, oftast med hembakad pizza och myste nära varandra, något de minns idag. 
Guldkant i vardagen och en riktig lyx är det att kunna sitta ute i solen och äta frukost, något som inte varit så vanligt förekommande denna sommar. I går hände det, men idag var det lite kyligt så det blev lusthuset.
Lite guldkantat porslin blir det nu på sommaren. Fram med mormorskoppar, rosor och nostalgi.
Firat ännu en av våra söner som alla tre fyller år i juli. Ni kan tänka er när de var små och det skulle köpas presenter och anordnas födelsedagskalas... Fortfarande skall dukarna fram som jag sydde när de var små. Nu tyckte en av sönerna att sambon också skulle ha...och tänk om det kommer barnbarn... Det är nog bäst jag börjar brodera och se till att bara ha namnet kvar att sy dit.
Att baka något gott är också en guldkant. Här färsk focaccia med basilika. Försöker ha degen riktigt klabbig för då blir den härligt frasig.
Ett annat sätt är att umgås med vänner. Här på besök hos fd kollega på landet i hennes lusthus. Härligt att sitta och prata och skratta till långt in på natten. Då gör det ingenting att det spöregnar emellanåt så det dånar i taket. På sommaren blir även sättet att umgås enklare. Man städar inte eller anstränger sig så med maten på samma sätt och allt är spontanare, något man borde ta med sig in i vinterhalvåret då man kanske som mest behöver det.
Fredagskvällen avslutades nere i hamnen med god mat. Vi satt inne och blickade ut över hamnen som mest liknade en sen höstkväll, men vad gjode det? Maten var god, sällskapet underbart och himlen vacker.
En liten runda för att få ner maten innan vi styrde kosan hem igen.
Himlen skiftade åt alla håll.

Suddiga bilder, men lite av känslan ser ni nog.
En sista bild från vår trädgård innan vi gick in då luften var riktigt kall.

Nu har äldsta sonen med fru åkt till Medeltidsveckan på Gotland så här är rätt tyst efter ett par veckor med gäster i omgångar. Lite avundsjuk är jag allt, är ganska förtjust i det där med Medeltiden och riddarspel. Väntar på att få umgås lite med mellansonen som varit på resande fot i två veckor. Går ju in i sista ledighetsveckan nu och man slås som alltid av hur fort några veckor går. Det som känns värst i år är ändå avsaknaden av sol, bad och värme. Nu har jag en vecka på Kreta att se fram emot i slutet av september, men det är ändå den svenska sommaren när den är som bäst som man vill uppleva och alltid längtar så till.

I dag är det växlande molnighet och temperatur så jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska göra...ute eller inne...? Altan eller lusthus? Nyttiga sysslor eller bara har-lust-att-göra? Risken är stor att det blir just ingenting...och det är ju också att öra något.

Ett litet loppisbesök hann vi med igår. Skulle lämna några saker men kom naturlgtvis hem med några småsaker också. Vad får ni se i nästa inlägg. Där fanns även ett litet renoveringsobjekt som Friherren ska få ha i sin lilla marina källarhall.

Glöm inte att sätta lite guldkant på vardagen!


4 kommentarer:

 1. Åh, er utsikt är verkligen vidunderlig! Underbara bilder!
  Visst är det härligt med spontana och enkla möten med vänner, där det inte behöver vara så märkvärdigt! Det är det allra bästa!
  Så mysigt det ser ut!
  Jag kan tro att det blir kul på medelstidveckan och att äldste sonen kommer att trivas! Jag gillar också det medeltida. Jag bor ju ändå ganska nära en annan medeltidsstad - Söderköping, men har ännu inte lyckats delta i deras medeltidsdagar, men kanske det blir....!
  Hälsa sonen E, att jag verkligen gläder mej åt hans fortsatta studier!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig! Det är viktigt att sätta guldkant på tillvaron. Jag använder ofta vinglas veckan runt till att dricka vatten i. Ett litet sätt att guldkanta vardagen.Annars blir det ju nästan aldrig använda. :-) Fin tisdag till dig!/Kram

  SvaraRadera
 3. Ja det är fint på Gotland....medeltidsveckan skulle säkert vara kul att vara med på ;))
  Man får försöka sätta guldkant på tillvaron...men visst är man en vanemänniska, eller hur ?....har också en resa att se framemot...till Turkiet och Side i slutet av augusti ;))
  Önskar dej en fin dag....vi ska ut och äta med några vänner i kväll...solen skiner, men någon tropik värme är det inte tal om....
  Kram bia

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder du delar med dig av!
  Håller med dig om vikten av att sätta guldkant på tillvaron,
  något som jag försöker att göra varje dag...
  Önskar dig och de dina en fin fortsättning på Augusti!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera