söndag 23 augusti 2015

Fjärilar på magen

Ja du läste rätt. Visserligen har jag nog haft lite fjärilar i magen också så här första veckan med nya samarbetskollegor och 45 nya elever att lära känna. Men i dag hade jag också fjärilar på magen och på armen när jag låg en stund i solstolen. Vi har en fjärilsbuske i trädgården och i den vimlar det av olika sorters fjärilar fast nästan alla blommorna nu blommat över.
Inte var det lätt att fånga någon av dem på bild precis. Nu när det börjar bli höst blommar altanväxterna som allra bäst. Jag njuter av dem och vattnar nästan varje dag nu när det är så varmt.
Det här är mina påskblommor som hamnade ute sent i våras och nu blommat hela sommaren.
Helt galet kraftiga och har nästan ingen jord alls men full fart ändå.

Full fart är det också på pelargonerna i blomlådorna. Dessa har en mörk vacker nyans.
I år blev det en salig blandning av alla färger eftersom vi fick en del av blommorna och fyndade en del jättebilligt. Men det är ganska härligt när det inte är så där supergenomtänkt utan mer som naturen faktiskt är, full av alla färger.

Det stora olivträdet har vuxit och blivit så fint. Nu återstår det bara att lyckas med att få det att överleva ännu en vinter i lusthuset.
Jag kan faktiskt säga att jag sitter under olivträdets skugga... I trädgården har vi också ett mullbärsträd som gett lite söta bär lagom att lägga på filen.


Har också några fina murgrönor som väl får flytta in till hösten. Två jättestora brukar få övervintra i garaget.

Usch hemska tanke, här sitter jag och skriver om hösten trots att de senaste veckorna har varit sommarens vackraste. I går badade jag i den kalla friska Vättern vid Vätterviken utanför Vadstena, helt underbart. Men på något sätt har jag ändå lämnat sommaren som i år kändes lite svekfull. Känner mig nästan trött på den. Kom aldrig i fas med sommaren och nu vill jag ha lugn och ro och inte jagas av sommarmåsten. Fattar ni vad jag dillar om?
Jag vill få njuta lite till av att kunna sitta ute naturligtvis eller i lusthuset. Alltid skönt att kunna vara ute en stund efter jobbet. Men oj vad tidigt det mörknar nu.
Avslutar som jag ofta gör sommartid med en av alla de vackra solnedgångar vi haft. Nu ligger en intensiv arbetsvecka framför mig. Nästa helg är det lite roligheter på gång.
Ha en fin vecka alla rara bloggvänner.

14 kommentarer:

 1. En fantastisk blomning i år och hos dej blommar det verkligen, även påskväxten håller i gång! Helt otroligt!
  Man kan väl känna av att det ändå är lite höst när vardagen tränger sej på och jobbet kallar. Jag gillar ju mest vår och höst. Sommaren kan ibland kännas lite stressig och besvikelserna kan vara många beroende på vädret. Ibland kan man ju känna att man blev helt snuvad på en sommar! Tur att vi ändå fick lite vackert nu i augusti!
  Önskar dej en fin och bra vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite snuvad känner jag mig i år trots senaste veckorna... Håller ändå med om att vår och höst är underbara också.
   Kram

   Radera
 2. Helt otroligt så det blommar hos dig, mycket fint.
  Hos mig tycker jag det mesta ser torrt och trist ut, först var det för lite sol och värme och grönsaker och växter kom inte igång och sedan blev det för varmt.

  Jag hade( har ) nog gärna haft sommar ett tag till.
  Den kom ju igång väldigt sent om man säger så...............

  Hoppas du får en bra vecka,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Så fin fjäril du visar...jag såg en liknande här om dagen...men oj vad lite fjärilar jag sett i sommar...några vita har jag sett....när och vart åker ni på er resa ??...vi åker till Turkiet och Side redan i morgon...ingen resfeber ännu, hihi...
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl fjärilsbusken som lockar hit alla fjärilar för här är fullt. Det blir Kreta med revygänget i slutet av september.
   Ha en härlig tripp till sol o värme.
   Kram

   Radera
 4. Nej RoseMarie det finns inga sommar måsten, NIX, det är påhittat . . . . hi hi . . . .
  Är det kroppen eller knoppen som vill göra något, soliga sommardagar går fort.
  Härligt vad det växer och blommar hus dig.
  jag ser att dina fjärilar gillar buddlejan också., ja fjärilar är rogivande sköna.
  Jag har oxå skrivit om fjärilar i mitt inlägg, ja det har varit fjäriljs-tid för de älskar solen. Men nu har nog regnperioden börjat så sakta ta för sig.
  Lycka till med skolåret, men du behöver inte ha fjärilar i magen, släpp ut dem.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag menar göra-roliga-måsten, såna där energikickar och minnen inför vintern. Det har det blivit för få av i år känner jag. Får skaffa lite härliga höstminnen istället.
   Kram

   Radera
 5. Vacker avslutning. Fina blombilder du visar upp. Året innan vi flyttade till Ystad köpte vi fjärilsbuskar och fixade till en mysig vrå i vår trädgård. Då hade vi ingen aning om att vi några månader senare skulle få en galen idé. Istället brukar jag gå förbi en granne vi har här. Det är häftigt med alla fjärilar som besöker busken.
  Det märks på kvällarna att sommaren håller på att stänga dörren. Mörkret börjar käka upp ljuset. Hoppas du börjat komma in i allt nytt på jobbet och att du får en lyckad helg. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har varit fint med alla fjärilar som dansat runt här. Visst känns det att hösten sätter klorna i oss. jag spjärnar emot allt vad jag kan men vet att slaget om sommaren redan är förlorat.
   Ha det gott!
   Kram

   Radera
 6. Hej vännen! ja fjärilar har man sett mycket av på slutet av sommaren,Vädret i Augusti kan man ju inte klaga på :)) men nu har en udd av höst depression drabbat mig...vemod över att sommaren är över o kvällarna är mörka och nästa år blir semestern sen..så det blir länge att jobba..ja ja det går väl över :) hur som helst veckorna rullar på och bara gilla läget) ha det gott< kram Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid likadant varje år. Så svårt att släppa taget om sommaren, särskilt i år när jag inte hann bli mätt på den. Jag borde inte klaga som reser till sol o värme i slutet av september...
   Kram

   Radera
 7. Vilken blomsterfägring du har, underbart! Och olivträdet är ju enormt, hoppas det klarar sig i vinter.
  Vi fick några veckor med riktigt högsommarväder och det var behövligt men nu välkomnar jag hösten, det är den årstid jag tycker bäst om. Men jag vill absolut inte ha blåst, det har vi haft tillräckligt av.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja olivträdet är galet fint, inköpt för 25 kr en höst. Jo då, jag tycker om hösten jag också bara jag släppt taget om sommaren. Nej blåsten kan vi vara utan.
   Kram

   Radera