onsdag 26 augusti 2015

Mer blommor

Ja nu när det börjar bli kyligt på altanen blommar det som allra bäst. Nåja, ska väl inte klaga för denna veckan har jag ju kunnat sitta där en god stund efter jobbet. I mitt förra inlägg fick ni se en del av prakten och i detta ska jag dela med mig av de rosa blommorna.

Tycker denna nejlika jag köpte tidigt i våras är så vacker. Vet att många tycker nejlikor är begravningsblommor, men det tycker inte jag. Finns i så många fina nyanser och är jättevackra i olika arrangemang.

Får väl testa att sätta ut den här i trädgården nu till hösten. Vill minnas att vi haft helrosa tidigare i vårt lilla stenparti. Men ibland har kirskålen tagit över och vi rensar bort även andra växter.

Nog är den underbar!
Mina petunior har också klarat värmen med hjälp av mycket vatten. Men skylten får väl lov att ändras nu...någon summertime är det ju inte numera.


Dessa pelargoner fick jag som små skott av en god vän och först nu har de fått rejal fart.
Börjar bli dags att ta ner gardiner och en del andra textilier för det börjar bli så fuktigt. Har haft krig med några skator som envisats med att befinna sig på vår altan och lägga visitkort på dynor och kuddar. Grrr...

Nu är det inte längre frågan om, utan när altanlivet och lusthuslivet är slut. Till helgen är vi inte hemma så då är det bara att hoppas att helgen därpå kan vara skaplig så det går ännu en gång. I veckan är dagarna så intensiva så det blir bara en stund i soffan och sen bingen med en bok i handen.

Här ett par bilder från lördadskvällen i lusthuset. Känns alltid så vemodigt när detta är slut och det känns så långt till nästa gång.

Önskar er alla en fin vecka!3 kommentarer:

 1. Det är verkligen vackert med rosa blommor i alla former! Så många fina du har!
  Himla trist när fåglarna måste lämna "visitkort" inte kul!

  Önskar dej en fin fortsatt vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Super-duper-mysigt hos dig. Vackra blommor lyser så fint. Pelargonerna är i topp,
  petunior likaså, gillar faktiskt nejlikor också, vilken doft de ger oss, mmm . . . . . .
  Förr kanske nejlikor var en tacksam hållbar begravningsblomma, men nu blandar man precis allt. Även på en kondoleans till hemmet kan man ha röda blommor, förr var det bara vitt.Tur man redan nu kan bestämma hur man vill ha sin egna begravning, familjen slipper dividera hur det ska vara eller inte . . . . .

  Men visst kan det stå summertime ännu, regnet är ju mycket varmare, *fniss*
  Jag vill ännu inte ta ordet höst i min mun, den kommer ändå till sist och den kan också vara skön. Jo alla fyra årstiderna är bra.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 3. Dina blomster är så kraftfulla och fina. I år har jag inte riktigt lyckats med mina pelargoner. Kanske för att jag mest hållit på och rensat bland prylar. Tänker också att dina blomkrukor är så snygga. Önskar dig en fin helg!/Kram

  SvaraRadera