tisdag 1 september 2015

En resa i tiden

Oj så långt det går mellan gångerna jag skriver något här på bloggen. Nåja, det är inte så konstigt så här i början av en termin och skarven mellan sommar och höst då nya rutiner ska skapas och det ska gås tillbaka till gamla gängor. Lite gnissel i maskineriet blir det då. Har inte varit hemma så mycket och när jag väl varit det så har det varit mer av soffläge.

Vi begav oss i helgen till Söderköping. Vår äldste son med fru åkte också ner dit från Stockholm och så tillbringade vi helgen där tillsammans. För fem år sedan gjorde vi samma sak just denna helgen när det var Gästabud och Medeltidsdagar där. Bodde på ett bed & breakfast precis vid kanalen. Vädret var strålande så det blev en hellyckad helg att lägga till sommarens minnen att plocka fram när snön yr runt huset.
Det blev många intryck och mycket historia. Den här lilla automaten fanns i muséet. Det är lite annorlunda än dagens selfie vi skickar iväg.
Så klart var där riddare och vackra hästar. I år tittade vi på eldshowen. Häftigt att sitta i den sena och mörka kvällen och se dessa skickliga killar som kunde göra de mest galna saker med eldfacklor.
Väldigt många av besökarna hade kläder inspirerade av medeltiden. Sonen med fru har båda skaffat fina medeltidskläder då de brukar vara på Gotland under veckan där. Nu vill de ha med oss gamlingar dit nästa år. Så nu får det väl bli till att sy kläder i vinter så vi alla kan gå all in. Jag köpte faktiskt mönster och linnetyg bara älskar jag, så vem vet...

Trollkarlar hör till. Funderar fortfarande på hur han gjorde när han la till yta i ett pussel a la tangram och ändå kunde använda ramen han använde innan...
Sång, musik och rytmer hör naturligtvis till en sådan här helg.
Dessutom lyssnade vi på ett inspirerande och medryckande föredrag av Dick Harrysson.
Vår sons svärmor kom också dit i husbil tillsammans med god vän. Jag hade samlat all kraft jag hade i fredags och fixat sallad, bröd, paj och lite annat gott att ha med. Stället vi bodde på hade en fin trädgård så vi kunde sitta där i solen alla tillsammans och äta och ha det trevligt.Jag avvek lite från tidsåldern och gjorde ett bra fynd i en klädbutik. Gillar denna lite senapsgula/lime färg. 60% är skapligt bra tycker jag.
Mysigt att vandra hem i natten, se månen lysa över de vackra husen, känna lukten från eldarna, höra människors skratt och musik.
Gott att också avsluta helgen på söndagskvällen här hemma i lusthuset och se tillbaka på en fin helg.

Nu är det grått o trist och man anar slutet på dessa vackra varma dagar vi trots allt fick. 
4 kommentarer:

 1. Mysigt! Söderköping är en fin liten köping med gamla fina hus och kullerstensgator. har en vän som just flyttat dit. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Söderköping har jag inte heller varit i, måste se den staden någon gång,
  verkar vara en riktigt gammal fin stad, sådana gillar jag.
  Det gamla genuina gillar jag bättre än lyx, men lyx kan också det gamla vara.
  Jag har följt med i eran tripp så bra, med din beskrivning var man närvarande.
  Tack för den, kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig helg och alltsammans i medeltidsanda! Tänk, att jag ännu inte varit på medeltidsdagarna i Söderköping, trots att jag bor så nära!!! Helt otroligt egentligen!
  Nu fick jag i alla fall se fina bilder och det tackar jag för!
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt med Söderköping.
  Har varit där en gång för ca 10 år sedan. Mycket trevligt och god glass.
  Ha det bra!

  SvaraRadera