lördag 5 september 2015

Slappare än slapp

Precis så känner jag mig i dag. Var riktigt skönt att vakna i ett kallt sovrum med regnet susande utanför fönstret. Härligt att bara svepa täcket omkring sig , ligga kvar och bara lyssna på regnet och känna att det är helt OK. Inga måsten väntade. Kände att idag blir det en dag som blir som den  blir. Antagligen gör jag det jag får lust till eller så gör jag ingenting alls. Som det nu ser ut blir det nog just ingenting och det är ju också att göra något.Mellan skurarna sprang jag ut och hämtade lite rosor att njuta av här inne. Det är ju den tiden nu då man får plocka med sig blommorna in för att njuta av dem. Fortfarande blommar det för fullt i krukor och blomlådor.

Mina inneväxter börjar se lite tråkiga ut men har ett par som blommat hela sommaren. Nu kan jag börja njuta lite av dem också.


Den här påminner om jul men har också blommat hela sommaren.


Har för tillfället bara en blommande orkidé. Brukar ju pyssla om dem ute över sommaren men det blev lite si o så med det i år. Har några stycken som börjar få knoppar. Vi hade tänkt åka på en marknad som alltid är första torsdagen i september och som vi ibland brukar besöka, men det blev inget av med det. Det är annars en gammal tradition sedan min barndom. Brukar alltid vara fint väder just den dagen, så även i år. Så fin att vi istället satt på altanen hemma och bara njöt. Brukar köpa billiga växter där. 
Inte så ofta jag lägger upp matbilder men igår kväll kände jag som det brukar stå i reklamen; because I´m worth it! Friherren var iväg på uppdrag så jag satt ensam i lusthuset med en tidning och njöt av ännu en kväll därute. Blir nog en stund därute även idag, gäller ju att ta vara på alla stunder nu. 
Har kommit till det där läget då jag börjar gilla hösten som kommer. September kan fortfarande vara lite sommar light och man har envist en fot kvar i sommaren. Hoppas väl på några fina dagar med sol och värme till. Sedan åker vi till Kreta och hemkomna därifrån är det oktober och då är det verkligen höst och man kan börja njuta av det. Hösten är också undebar även om sommaren är min favorit.
En dag som denna borde man kanske städa bort sommaren lite genom att plocka bort dynor, kuddar och plädar från altanerna. Lägga undan sommarkläder och sommarskor. Men stannar nog vid tanken. Det kommer ju en helg även nästa vecka...och idag var jag ju slappare än slapp. Ibland är det gott nog.

9 kommentarer:

 1. Slapptid är alltid bra att unna sej, precis som inplockade rosor från trädgården!
  Så många fina blommor du har!
  Skönt att du fortfarande kan sitta i lusthuset. Ja, man vet inte - kanske blir det mera värme ännu.
  Vilken härlig myskväll du hade! Säkert var du värd det!
  Ha nu en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket fina blommor.....i förmiddags sken solen och det var varmt, vi tog en sväng till torpet för att plocka hallonen som finns kvar...vi fikade och myste till lite, på himlen blev det mörkare och mörkare och åskan hördes långt borta....vi var klar och satte oss i bilen ...då kom det lite droppar....och sen kom regnet....det var bra tajmat tycker jag, eller hur ?......så nu har jag fryst in lite hallon ;))
  Nu blir det fisk till middag och en stund i Tv soffan ;))
  Ha en fin kväll...kram bia

  SvaraRadera
 3. Oj så mycket fina blommor.....i förmiddags sken solen och det var varmt, vi tog en sväng till torpet för att plocka hallonen som finns kvar...vi fikade och myste till lite, på himlen blev det mörkare och mörkare och åskan hördes långt borta....vi var klar och satte oss i bilen ...då kom det lite droppar....och sen kom regnet....det var bra tajmat tycker jag, eller hur ?......så nu har jag fryst in lite hallon ;))
  Nu blir det fisk till middag och en stund i Tv soffan ;))
  Ha en fin kväll...kram bia

  SvaraRadera
 4. Vackra blomsterfoton du bjuder på. I morse var det svalt här hos mig med. Har inte slagit igång värmen än. Börjar bli dags. Fin helg till dig!
  Kram,
  Helena

  SvaraRadera
 5. Fina bilder och det där lusthuset ... :) September kan bjuda på underbara dagar och du har en utlandsresa att se fram emot. Kram Bosse

  SvaraRadera
 6. Hej hej suger på karamellen och därmed också det sista utav sommar blommorna..oftast är de som finast när man vill ha lite annat i krukorna..ha det gott < kram Jessica

  SvaraRadera
 7. Man behöver såna oplanerade dagar när
  man bara gör ingenting. Och det var en läckert
  uppdukad tallrik du hade med till lusthuset.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 8. Det tycks mig att du hade en jättehärlig och skön dag!
  Sådana dagar kan man aldrig få för mycket av, Ha,haha!
  Jättefina blomsterbilder och en god matbild!
  Förstår att du gläder dig till en förlängd sommar på Kreta!
  Själv älskar jag hösten, just det där du beskrev att lyssna till regnet och vinden utanför fönstren är bara en av alla Höstens mysfaktorer...
  Önskar dig en fin Tisdag!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Ibland är det skönt att bara ta dagen som den kommer och glömma alla måsten!

  SvaraRadera