lördag 12 september 2015

Lite sommar dröjer sig kvar

Ja nog är det ändå lite sommar som dröjer sig kvar även om det är kallt på morgonen. Så länge det finns lite värme frampå dagen  försöker vi leva lite altanliv och lusthusvistelse. På altanen frodas växterna fortfarande och inte går det att plocka bort dem när de är så fina. Så några höstarrangemang är det inte tal om ännu på ett bra tag.Har plockat ner gardinerna och tagit bort kuddar och andra textilier men fortfarande har vi sommarkänslan kvar och dörren från köket står öppen. 
Pelargonerna som var halvdöda när jag satte dem på försommaren är nu helt fantastiska. Har lärt mig att man ska plocka bort vissnade  blommor direkt så kommer det genast nya.
Även den rosa pelargonen tycks trivas. En del är ju så duktiga och får dem att överleva vintern. Jag tycker mest det blir skräp av dem så tyvärr slänger vi dem när de gjort sitt för året. Har ingen bra plats att förvara dem.
Även hängpetuiniorna fortsätter att leverera.

Lyser härligt lilablå i solskenet.

Lika fin är snötöreln.
Har sällan varit så fin som i år.

Och så tjatar jag om mina påskblommor igen som inte har gett upp sin blommning ännu.

Bambubusken har också blivit tät och vacker.
Olivträdet i lusthuset har också vuxit och nu väntar vintervilan och förhoppningsvis en ny sommar framöver.
Fredagens aw tillbringades i lusthuset med tända ljus som värmer och ger hög mysfaktor. Fortfarande är det lagom temperatur där inne, men det känns som om varje gång kan vara den sista. 
En del av prylarna får stanna kvar i lusthuset andra får flytta in i huset och får kanske en ny plats där. Brukar ju bli lite flytta-runt-prylarna vid årstidsväxlingarna. Enkelt och billigt sätt att förnya utan att köpa nytt.
Garderobsblomman får flytta in, har redan en given plats för den.

Den här roliga växten brukar också stå inne i huset.
Vemodigt att sitta här och tänka tillbaka på sommaren som gick. Samtidigt blickar vi framåt och hoppas på många somrar då vi får sitta här. Det går inte att låta bli att känna tacksamhet en kväll som denna med tanke på hur livet ter sig för så många människor runt om i världen. Vi har vår lilla trygga oas, men samtidigt är inget självklart ens för oss. Livets tråd kan vara oerhört skör.
Bilderna är från i gårkväll men just nu sitter jag åter här och skriver. Det gäller som sagt att ta till vara alla stunder. 

Blev ett kort litet loppisbesök under dagen då jag ville köpa några pocketböcker till den stundande resan. Naturligtvis blev det något mer, men bara lite och det får ni se en annan dag. Får hoppas att jag kan få ner några rader i veckan. Har bara hunnit läsa vad ni skriver och har inte haft energi till att skriva något själv. Har varit så intensiva jobbveckor så huvudet har ekat när jag kommit hemsläpande fram emot kvällen. Ska bli så skönt att få resa bort en vecka och umgås med alla goa revyvänner och deras familjer.

I kväll blir det nya favoritserien Poldark. Missa inte den om ni som jag gillar kostymdrama.

En fin vecka önskar jag er alla!
6 kommentarer:

 1. För mej är inte hösten riktigt här ännu ;))....jag går barbent och klädd som om sommaren vore kvar, hihi...men jag börjar fatta att hösten är på ingång i alla fall, ...det beror kanske på att vi har varit i Turkiet där det var såå varmt ,man har liksom inte fattat att sommaren är så gott som slut,...men hösten är välkommen...
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Så många vackra blommor du har fortfarande och pelargoner är otroligt tacksamma! Mina blommar också fortfarande!
  Vilken härlig vecka vi har haft med milda, soliga septemberdagar!

  Ja, vi kan vara tacksamma att vi hade förmånen att födas i just detta land, och visst smärtar det att se alla dessa stackars människor som flyr för sina liv!
  Måtte vi kunna hjälpa dem på ett bra sätt!
  Ha en härlig söndag imorron!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Här är det nu höst och idag ska pelargonerna inomhus. Roligt att du kan njuta av dina blomster ett tag till. Det ger en lite förlängd sommarkänsla. :-)

  SvaraRadera
 4. Woow så många fina blommor du har. Klart att du inte kan börja med höstarrangemang ännu. Du har verkligen sommar hos dig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Vilken prunkande trädgård!
  Här i Wales är det fortfarande sensommar och solen lyser idag över mej.
  Ha en skön och avkopplande söndag!

  SvaraRadera
 6. Och wow! så fina blommor, sådär ser då
  inte mina ut. Har gett upp dom och ska slänga.
  Superfina bilder
  Kramar och mysig söndag/AM

  SvaraRadera