måndag 27 juli 2015

Regntunga skyar, vart än jag ser...

Den gamla låten kommer till mig när jag blickar ut över sjön och bara ser de tunga molnen. Jag kan gräma mig och klaga mig blå över denna eländiga sommar, men vad hjälper det? Ingenting. Men visst drar det ner mitt sinne otroligt mycket när jag tänker på hur det skulle/borde/brukar vara på sommaren. Det där med att sitta ute och vara ute hela dagarna, blir inte mycket med nu inte...

På trappan blommar fortfarande minipenséerna jag köpte till påsk. Men det är klart, ingen sol har torkat ut dem precis.
De limegröna penningbladen passar bra ihop med penséerna. Brukar ha lite perenner i krukor och sen sätta ner dem i någon rabatt på hösten.
Annars har det där med altanväxter blivit lite si o så denna kalla sommar. Brukar ju annars njuta så av blommorna. Nu blir det mest att kolla om de möjligtvis behöver lite vatten.
Någon blomma vill man ändå ha på trappan för att välkomna ev besökare.
Under helgen har vi haft besök av svåger och svägerska. Lite god mat och samvaro har lättat upp även om det grämer mig att vi inte kunde sitta varken ute eller i lusthuset. De har nu åkt hem och äldste sonen har åkt, så här är tyst och känns lite trögt. Har inte lust med just någonting. Tanken på att ledigheten snart är slut ligger och gnager som en liten sten i skon. När det fanns lite energi sydde jag denna kudde som egentligen är ett tallriksunderlägg.Dessa kuddar är gjorda av ett gammalt linnelakan och som jag dekorerat med textilpenna. Håller jättebra i tvätten.
Fick ett presentkort i blomsteraffär av mellansonen och köpte mig en ny kruka med växt. Visste inte att denna växt som jag har en av innan, är en sorts murgröna. Gjorde en krona som den kan slingra sig i.

Nu kan jag ana solen bakom molnen men det lär inte bli någon bländande solnedgång i dag så jag får nöja mig med en repris från en annan kväll.

Hoppas ni håller modet uppe och förgyller era dagar på det sätt som passar er. Jag får försöka tänka ut något tills i morgon för vädret lär inte bli bättre än så här.10 kommentarer:

 1. Visst är det retfullt att sommaren aldrig verkar komma igång! Extra retfullt när man har sin begränsade ledighet! Ja, här regnar det också, och är kallt - som varmast ca 15 grader! Ingen sommarvärme direkt!
  Du har i alla fall fint på din sommartrappa till altanen!
  Snart finns kanske inte mycket mera att hoppas på! Sista veckan i juli nu....!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. jaa det där med sommaren.....hoppas aug. blir bättre än juli....man får leva på hoppet. Idag har jag köpt en stor blomma för halva priset...annars har jag inte köpt mycket ute blommor i år.....men nu slog jag till när det var halva priset (75 kr)....Cosmos rosa heter den ;))..så fina kuddar du sytt !!
  Kramisar bia

  SvaraRadera
 3. Hej hej!förstår att det blev både tyst och tomt när både son och gäster for hem..vädret påverkar så mycket man blir så trött av detta grå kalla regnande,vad man än gör än man trots allt lite väderberoende! jag passade på att ta en loppistur efter jobbet,det hade jag nog inte gjort om solen lyst :)) och i o med det blev det ett fynd hi hi..får se om det finns någon plats.Ha det gott på sluttampen av semestern <kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig om mycket du skriver, är också beroende av att det är fint väder på sommaren. Vilka fina kuddfodral du har sytt. Murgrönan var häftig, vilka ovanliga blad.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. Det finns inget dåligt väder säger en del. Andra tycker det gnälls för mycket på vädret på Facebook och andra sociala sammanhang. Jag försöker anpassa mig och byta ut aktiviteter, samtidigt har man sina drömmar och planer. Tankar man längtar till under den mörka och kalla vintern. Nu har det snart gått två sommarmånader och vemodet börjar ta mer och mer plats. Vi kommer inte att hinna med vissa saker. De där underbara kvällarna utomhus har varit lätträknade. Jag förstår dig med ditt underbara lusthus. Bland det bästa jag vet är att se solnedgångar från sin bostad. Jag har njutit av det flera hundra gånger och kan sakna den möjligheten där vi bor nu. Jag hoppas du får göra det i augusti och september. Det blir kanske en indiansommar 2015. Kram från Bosse Väder

  SvaraRadera
 6. Vilka fina kuddar du gjort!
  Ja, sommaren har inte varit det vi önskar, varken i Sverige eller i Wales.

  SvaraRadera
 7. Du har så många fina idéer till att pimpa hemmet med jag gör minsta möjliga inomhus. Det är ute som gäller för mig, så länge det inte regnar vistas jag i trädgården . Varm jacka mössa över öronen så ser jag ut för det mesta denna sommar, det kunde vara värre - inga översvämningar har vi fått i år i våra trakter. När det var över 30 gr varmt i början av juli mådde jag skit, nu mår jag dubbelt så bra även om vädret är skit, så då väljer jag faktiskt detta.
  Även om det regnar har jag ingen lust att greja inne.
  Du gillar att sy det ser jag och du gör det då snabbt.
  I morgon har de livat en solig dag, passa på njut.
  Må väl / Eva

  SvaraRadera
 8. Fint och välkomnande på trappen... tänk att penséerna fortfarande är så fina! Tack för tipset med textilpennan, jättegulligt blev det! Använde du linjal för att få linjerna raka?

  Trots det otrevliga vädret, ha det gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Ja det blev ett riktigt skruttväder
  denna sommar, verkar inte som aug kommer
  bjuda på bättre. Och man tappar energi helt
  klart! Jättefina blommor och växter har du, bra
  och lyckas behålla penséerna fina så länge.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 10. Ja, du.......vädret är väl inte riktigt som man önskar, men jag tycker nästan man vant sig nu ( konstigt men sant ).
  Något positivt är i alla fall att vi haft öppet vår butik hela sommaren och det är massor av turister som shoppar loss, verkar som handeln tjänat på den dåliga sommaren.

  Du får ha en fortsatt fin sommar trots väder och vind,
  kram Anneli

  SvaraRadera