lördag 25 juli 2015

Sällare källare

Ja ni kanske kommer ihåg en konstig låt där texten löd: "då går jag ner i min källare, där lever jag sällare...". Nu handlade den om en ångmaskin och det har jag inte i min källare. Gästrummet har jag ju visat och sedan har jag tjatat om att vi håller på att måla och göra skämskällaren någorlunda så man kan ta ner folk där utan att sätta bindel för ögonen om de ska till gästrummet.Där nere har jag också mitt arbetsrum. 
Någon kanske också kommer ihåg att Friherren ville ha ett marint tema därnere vilket jag ifrågasatte lite. Nu har jag försökt hitta en gyllene medelväg och han får sitt tema. Den där galna loppisen gav en hög textilier, bland annat detta tyg som blev gardiner i fönstret.Loppisfyndad gardinstång och draperi för 30 kr. Ett typiskt fynd jag köpt utan att veta var det ska hamna och så plötsligt hittar det sin plats. Här bakom döljs proppskåp och resväskor och lite annat.
En hissgardin för 25 kr fick istället bli en väggbonad med Friherrens önsketema.
Av tygbiten som blev över sydde jag en lampskärm. Här tar vi till vara på allt...
Skåpet i form av ett skepp ska upp på väggen och en liten pippi i sitt lilla tittskåp har kommit fram.Kunde inte motstå denna gulliga sak. Passar bra ihop med den randiga duken och tavlan med gammal karta. Nu ska vi också försöka hitta en tavla med olika knopar som köptes på en loppis för något år sedan. Vi har börjat röja lite i det gamla pannrummet där det finns tusen saker. Gamla datorer, skärmar, saker som pojkarna haft... så just nu är det stökigt igen där nere men det är ju temporärt när vi röjer.
Stolarna som jag köpte på nätet och inte visste var jag skulle ha får stanna kvar nere i källaren. Både skåp och stolar är målade med chalk paint. Tyget fick bli lite marin light.
Tydliga sjömansmotiv men så milda färger.
Sydde ett draperi som hänger vid källardörren av detta tyget också.
Hann med lite färdigfixande av några småprojekt. Datumgrejen är från Panduro men har fått lite vit färg och text. Det andra är nog en kaffefilterhållare som jag målat om och målat dit lite text.
Får hänga på hyllan i arbetsrummet så länge.
Jag hann bli klar med veckans loppisfynd också. Den lilla pallen fick lite mer fyllning och ett nytt tyg samt vit färg. Den får stå i källaren för där kan bli lite kallt på golver vintertid.
På kvällen tänkte vi sitta ute och njuta av att solen verkligen lyste då och då, men det var ändå så kallt så vi fick ge upp efter att ha suttit invirade i plädar ett tag. Däremot sprang jag ut och fångade de vackra färgerna som vi bjöds på.

 Idag har inga färger synts till..grått, mörkt och regn. Dystert som bara den. All energi försvann och dagen likaså. Gjorde iaf en rackarns go paj på varmrökt lax. Dessförinnan tog jag ett bad ( i badkaret...var annars..?). Är väl bara brun utan sol och glögg som ska till nu.

Gästerna som skulle kommit idag kommer istället i morgon. Nu är det dags att ge sig ut i mörkret och åka till flygplatsen och hämta mellansonen som kommer hem från en underbar vecka på Kreta. Avunsjuk? Jag?
JAAAA...8 kommentarer:

 1. Så fint rummet blev! Och vilken fin lampskärm du sytt. Önskar jag kunde sånt. Igår kväll hade vi en magisk solnedgång, men nu verkar oväder vara påväg in. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättare än du tror att sy en sådan faktiskt...går nog googla på det. Härligt när solnedgångarna gläder oss men just nu är det bekymmer över att se solen överhuvudtaget...
   Kram

   Radera
 2. Så fint du gjort, det marina temat var
  en lyckträff. Och Kreta, bara tanken...
  Så här kallt ska det inte vara på sommaren.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är för galet kallt och trist med detta väder. Nu ska jag inte gnälla för mycket för jag ska faktiskt till Kreta i slutet av september.
   Kram

   Radera
 3. Ja, den låten kommer jag ihåg! Din källare behöver du nog inte skämmas över, så mycket fint pyssel och så genomtänkt allt verkar vara!
  Fint med det marina på ditt sätt! Friherren borde vara nöjd! :)
  Ja du, Kreta vore inte dumt för det verkar ju inte bli varmare vad man vet!
  Riktigt ösregn hade vi igår, och jag var inte utanför dörren!
  Ha en fin söndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så där lite lagom marint tror jag. Som sagt vädret är förfärligt trist och deppigt och man drömmer sig bort till sol och värme allt medan regnet öser ner.
   Kram

   Radera
 4. Toppen blev det. Galet vad mycket fint du kan hitta på loppisar, hur bär du dig åt ?!
  Jag har berättat för min äldsta dotter Maria om dig och din blogg, måste vara ett intressant hem !
  Ja vi ska komma bägge en dag när Rolf ska hjälpa familjen i Norrahammar.
  U är vi faktiskt där hos familjen, vi har med oss
  BB Lina och Annie, en grå trist dag blir det även A6 för oss alla.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en tränad hök-loppisblick som kan scana av snabbt ha ha...Fast ärligt talat har jag lärt upp Friherren rätt bra så ibland är det han som hittar saker. Så intressant vet jag inte om det är, möjligen kul för den som själv gillar loppisar och återbruktanken. På A6 kan man ju alltid slå ihjäl någtra timmar. men numera tröttnar jag så fort. Har funderat på att åka in till city och dra lite för där är ombyggt och ganska förändrat. Gäller ju att hitta på något för att liva upp själen lite denna sommar...
   Välkommen!

   Radera