tisdag 14 juli 2015

Lagom

Nog är det ett ord som fått en dålig klang. Det har blivit fult att vara lagom eller att något är lagom  i mellanmjölkens land. Alla ska vi ha eller vara det där lilla extra och lagom blir då grått o tråkigt och står för något Medelsvenssonsaktigt. Vad är då lagom eller finns det överhuvudtaget? Troligen inte. För det som är lagom för mig kanske är alldeles för lite för dig och för någon annan på tok för mycket. Hur som helst så ville jag komma fram till att för mig har det varit en alldeles lagom varm dag för att sitta i trädgården och måla om mina altanmöbler.
Hur det blev kan ni få se nästa gång. De ska nog få sig en omgång till i morgon om nu vädret är lagom...
Så här blev ett av de andra målningsprojekten och har nu fått sin plats ovanför dörren till sovrummet.
Detta är en av de jag fyndade i lördags. Håller på att måla en som är bredare än en dörr och som ska sättas på sänggaveln. Är väldigt sugen på att ta mig an den allra längsta som ska bli en hylla.Kom på att jag hade en liten till som jag lagt lös på kanten på hyllan i mitt arbetsrum.
Undrar just om ni ser vad detta är eller har varit? En loppisfyndad liten hylla att ha en kruka på som jag målat. Så kom jag på att jag skulle ha den till något helt annat och satte dit en svarvad träkula istället.
Ta da...en gardinkrok. Sydde en tunn gardin till lusthusdörren som ett insektsskydd och behövde en krok att hänga den på när den inte användes. Hade varit för snål och inte köpt tillräckligt med tyg, hur man nu kan göra så när tyget kostar nio kr metern? Så det var alltså inte lagom...
Men det löste sig på allra bästa sätt. Bara att gå ner i källaren och gräva lite bland loppistextilierna och där fanns en virkad gardinkappa som var precis lagom att sy på gardinen. Dessutom blev det en mycket bättre lösning eftersom den gav den tyngd som behövdes för att gardinen skulle hänga bra.
Nu ger den ett vackert mönster på golvet där den fladdrar lite svagt.
Har haft öppet till lusthuset hela dagen och sitter nu där och skriver och det verkar som om gardinen fyllt sin funktion och hindrat en massa flugor och annat att komma in.
Här ser ni hur nära varandra altanen och lusthuset ligger. 
Så där ser det ut från västra sidan. Huset i bakgrunden är garaget och Bihålan.

Nu kom Biodlarn, alias Friherren hem från bimötet (ej att förväxla med bihustru eller annat bihang...) Tyvärr inget bra honungsår i år så vi får äta med andakt det som blir.

Nu är det lagom att jag avslutar och går in och plockar fram den stora skålen med jordgubbar. Det fick jag av väninnan som gett mig flera uppdrag inför hennes dotters bröllop. Skulle det kunna räknas som muta? Hon kom med fler skyltar som skulle skrivas och en beställning på grytlappar med hjärtan på. Hur det ska gå med grytlapparna återstår att se...

I går lärde jag mig att istället för att tänka att halva semestertiden har gått ska jag tänka att jag har halva semestertiden kvar. Det ligger nog en viss skillnad i de olika sätten att uttrycka det.

I början, mitten eller slutet av semestern, var du än befinner dig hoppas jag du har det riktigt härligt!

9 kommentarer:

 1. Så fin gardinen blev...har en liknande i min lill hytte ;).....men din är finare, hihi...
  Sen gillar jag din ljusblå färg på väggpanelen ;)
  Hoppas du har det bra...
  Kramis bia

  SvaraRadera
 2. Jättefin gardin och spetsen tynger ner den dessutom!
  En sån gardin är ett måste på sommaren och man vill ju kunna ha dörren öppen!
  Så fina krön du har hittat - har ett liknande jag också ovanför en dörr i hallen! Kul när man kan använda dem!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så fina överstycken, otroligt att du lyckats
  hitta så många. Blev både fint och bra med
  tyget i dörren, så har jag i stugan för och
  slippa flugor och mygg också.
  Ha nu en lagom varm och jättebra dag
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 4. Så fina grejer du har! Härliga bilder!
  Lagom, detta typiskt svenska ord som inte går att översätta till andra språk. Troligen eftersom lagomhet inte existerar någon annanstans.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar ordet lagom - det är ett genialt uttryck (som bara finns i svenska språket). Lagom är bäst! ;-) Jag håller också på att montera upp en spetsgardin för ytterdörren. Så praktiskt mot alla insekter. Måste säga att jag tycker om de vita dekorerna mot furun. Jag har sparat furu i köket och känner att det ger en intressant kontrast för ögat. Fin dag till dig! Kram

  SvaraRadera
 6. Lagom ja jag gillar lagom. Gillar din fina spets gardin också jättetur att du köpte för lite. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Hej hej!ja du detta Lagom har vi diskuterat många gånger må du tro! det är något som man bara skall veta :))) men som sagt,lagom för dig men inte för mig!!! på tal om semester så är jag inne på min sista vecka..som vanligt har veckorna svischat förbi..men man kan inte varken dra tillbaka göra om eller påverka det så bara gilla läget :)) så fint det blev med ornamenten ..kramiz Jessica

  SvaraRadera
 8. More is more hi hi! Ja lagom är ett svårt "läge" och väldigt olika...lagom varmt, lagom mycket folk...
  Fina bilder du bjuder på och du ser ut att ha full rulle denna sommar!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 9. Himmel och pannkaka vilka idéer du har.
  Tummen upp !
  Kram / Eva

  SvaraRadera