torsdag 9 juli 2015

Ömsom vatten, ömsom vin

Så skulle man kanske kunna uttrycka det. Den senaste veckan har bjudit på strålande sol, så strålande så vi nästan började klaga. Nu är det väl dags att klaga igen eller? En högsommardag med regn, blåst och 12 grader är inte precis det som jag längtat efter i typ ett halvår. Det gäller verkligen att vara flexibel och kasta sig ut om solen tittar fram och ta vara på alla små stunder.
Som under våra dagar i Stockholm. Här passar jag på mellan skurarna och sitter på sonens balkong och broderar lite.

Vi åkte genom ett helt fantastiskt Östergötland med vallmo, blåklint och linfält som låg som sjöar. Tänkte stanna och fota på hemvägen, men då var det helt andra färger...gråskala så det förslog.
Måndagen var ju grå med en del regnskurar så då fick det bli Historiska muséet, lite god mat på stan och traska runt lite i Gamla stan. Tisdagen ägnade vi åt ett besök i Bergianska trädgården. Då var vädret blåsigt men helt OK för vandring. Fanns en hel del trevligt att titta på där.
Vem skulle inte vilja ha en bro liknande den här i sin trädgård?Dessa kaktusar såg ut som pallar men nog inte så sköna att sitta på.

Önskar väl att mina pelargoner var lika vackra som dessa, men efter först torka och sedan syndaflod är de aningen medtagna.
Älskar dessa stora medelhavskrukor som jag gärna skulle vilja ha flera av.

I kväll blir det åter igen Ernst. Även han fryser läste jag någonstans. Han fick ha långkalsonger och varma underställ för att kunna stå där och se härligt sommarglad ut. Här blir det varmt te och efter senaste veckans festligheter är det kanske klokt att byta ut vin till vatten och återgå till lite spartanskare leverne.

I morgon blir det aktivitet efter väderlek. Regnar det går jag ner i källaren och fixar med loppisprylar och annat roligt.
För det är nog då som i övrigt...mest vatten.


7 kommentarer:

 1. Så mycket fina bilder...och vilka kaktusar !!!
  Regn och ostadigt ett långt tag framöver ;(.....
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder du visar. nej man vill inte sitta på taggar även om de ser mysiga ut. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Så härligt ni hade det i Stockholm och Bergianska är verkligen en av oaserna i stan!
  Ja,nu är det rätt svårt att bara gilla läget, som man säjer! Idag har det snarare varit som en mörkt novemberdag med regn mest hela dagen och lampor tända inomhus. Jag klippte ändå gräset i duggregnet i rena ilskan! Jag måste ju få av gräset bara, det kan ju inte bli hur långt som helst och det gick bra, men sen har regnet blivit mera än bara dugg! Usch,så trist det är! Jag hoppas innerligt att vi får uppehåll på lördag när vi har stor marknad i byn, och min kör ska sjunga! Håll tummarna!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Tack för hälsningen <3 ja Österrike skulle jag gärna stannat kvar i!! helt fantastic. låter som ni haft fina dagar ni med :) jag blir bara mörkrädd att tre veckor rusat förbi,bara en vecka kvar...gäller att suga på den..ha det bäst Rosmarie kram kram Jessica

  SvaraRadera
 5. Som min mamma säger, var är det där
  lagomvädret, och det kan man ju undra.
  Fina dagar ni hade i Stockholm, det är en fin
  sommarstad.
  Ha en bra helg
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 6. Kikar in och önskar dig en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 7. Härliga trädgårdsbilder!
  Ja, vem skulle inte vilja ha en bro i trädgården, Monet hade ju en.
  Hoppas det svenska vädret blir stabilt och soligt över helgen!

  SvaraRadera