torsdag 2 juli 2015

Dit det bär så bär det

Ett gammalt uttryck min svärmor alltid använde. Användbart i många olika sammanhang, ibland på hennes son... Tycker nog att det stämmer just nu. OK jag ville ha sommarvärme...men sååå varmt? Antingen sitter man insvept i en pläd o huttrar eller letar man förtvivlat efter en skuggig vrå för att kunna andas. Nåja, klagar gör jag inte. Just dessa dagar hade jag lite annat att fixa med så det blev inte stranden som väl är den plats man borde vara på. Men kvällarna är underbara och jag hoppas på fler värmeböljor denna sommar.


I onsdags blev det fullt upp med att plantera växter och städa både altaner och lusthus.Äntligen upp med gardinerna och den där somriga känslan infinner sig. Sen när regn o blåst kommer får jag binda ihop dem lite.
Brukar ju ha broderade sommardukar, men föll för denna vaxduk som ju är rätt praktiskt. Kruxet var bara att få den rund, men det gick till slut. Får jag tid ska jag nog måla stolar och bord vita. Köpte dem på blocket för flera år sedan.
Ytan på den gamla symaskinen är också charmigt sliten numera.
Upp med lite bling-bling. Ni ser hur nära jag har till lusthuset.Lite extra dynor och täcke ifall det blir kallt.
Ett loppisfynd fick sin plats med en lavendel på.
Och så här såg det ut i kvällssolen igår kväll, taget ifrån lusthuset.

I dag har jag städat källaren och tvättat för fullt. Det vankas lite gäster och fest till helgen så det var ett nödvändigt ont i värmen. Nu ska jag nog gå ner i källaren och börja sy på gardiner jag lovat sy åt en av sönerna. Varmt överallt utom där nere. Sedan fick jag ytterligare ett uppdrag av en god vän som jag skrev bröllopstexten åt för ett par dagar sedan. Nu vill hon ha skyltar med brudparet på. Men ikväll missar vi inte Ernst eller hur?

Hoppas ni har det bra i värmen. Mitt problem är nu var vi och gästerna ska sitta på lördag em? Baksidan blir för varm, framsidan för liten, lusthuset för varmt, trädgården för varm... Tänk om vi måste sitta inne pga att det är för varm!!!
Jag är lite tjatig, jag vet, men tycker det är så fint att stå på lusthustrappan och försöka fånga iaf lite av vad jag ser då. Riktigt så mörkt är det inte, men det blev så med mobilen. Jag blir aldrig mätt på dessa solnedgångar.
4 kommentarer:

 1. Så mysigt du har det där i lusthuset ;)...men du, vi kan byta väder med varandra, hihi....vi har bara haft 22 grader idag (dom som lovade minst 26 grader)....så kan jag ta dina...vad det nu är, men det låter varmt iaf, haha....jag hoppas verkligen att den utlovade 31 grader kommer i morgon !!!.....jag älskar nämligen värme ;))
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Verkligen fint i ditt lusthus. Jag gillar också uttrycket. Den ger en känsla att ta tillvara det som är just nu. Fin kväll till dig!/Helena

  SvaraRadera
 3. En helt underbar solnedgång! Ja, det är knepigt när man inte vet hur man ska placera gästerna, men du har så fint och mysigt där i lusthuset!
  Kvällarna är verkligen underbara och svalkan efter en riktigt het dag känns ljuvlig!
  Hoppas att det löser sej med placeringen av gästerna! Så jättekul att ha gäster så här års, mitt i alla sommarfägring!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Likaså här - solnedgångar ja tack.
  Någon större städning försiggår inte på sommaren.här, förbjudet. Det är ute som gäller.
  Tror inte dina gäster går ner i källaren och kollar.
  *fniss*
  Du har så många fina platser i trädgården nog finner du något lämplig passande när tid kommer.
  Källare brukar vara svala ha ha ha . . . .
  Så snabbt vädret ändrade sig, man hinner inte ställa om sig, men visst är det stört skönt.
  Bada ska jag ändå inte bry mig om eftersom jag hade en massa sjukdomar tidigt i våras t.ex urinvägsinfektion m.m
  Vi åker till Ängelholm 3 dar, mops-vakt hi hi hi . . .
  Ha en trevlig helg kram/ Eva

  SvaraRadera