torsdag 23 juli 2015

Veckovill

Precis så känner jag det. Vilken dag är det egentligen? Och veckonummer? Datum? Det som är så viktigt annars ramlar ner på skalan och andra saker blir betydelsefullare.


Har man fest en måndagskväll och ytterligare trevligheter med nattgäster på tisdagen är det kanske inte så konstigt om man är veckovill. Kommer sedan äldste sonen hem blir det än mer konstigt, för han brukar komma till helgen. Härligt att vara fri från den annars fulltecknade almanackan och ta dagen som den kommer.
Som igår när vi hade vänner hos oss. Då blev det till att turista och trängas med massor av folk här utmed vår paradgata och faktiskt göra några små aha-upplevelser så här på hemmaplan och upptäcka affärer på ett nytt sätt.
Vi lät också den här dagen bli en latardag och åkte en runda i Östergötland och besökte några loppisar. En liten pall, spegelhängare och spets hittade sin väg ner i korgen.
Det gjorde även fatet och ljuslyktan. Det är ett elände när fina saker dessutom bara kostar fem eller tio kronor...Billigare än en chokladbit, men den försvinner ju och kommer inte trängas i något skåp. Å andra sidan varar glädjen prylarna ger längre och är kanske nyttigare trots allt.
Bilden återger inte riktigt färgerna på det här fatet för 30 kr. Tyckte det var så härligt höstlika färger och oavsett vad man tycker om det så är hösten snart här!!!

På vår tur besökte vi också en lite speciell musikaffär som varken har affärstider eller säljer på nätet, utan har öppet efter överenskommelse. Som tur är var ägaren hemma och vi fick komma in. Utbudet var stort och eftersom musikern i familjen var med stannade vi där en stund. Jag fick med mig nya strängar till min gitarr och nu ska sonen försöka få mig att komma igång igen. Han lockar med att spela banjo tillsammans med mig.
Så var nästa krön på plats. Det blev bättre med denna större än den lilla som satt där tidigare. Den lilla hamnar nog över en dörr i hallen den också. Så är det bara den stora som ligger i garaget och väntar på att bli tillfixad. Fönsterbräda är inhandlad så det är bara att sätta igång när andan faller på.
Nu vet jag faktiskt att det är fredag i morgon och vi har bestämt att det ska bli en jobbardag. Lite fredagsstädning, lite tvättstugearbete, lite trädgårdskötsel och kanske även lite röjning i något förråd. Det gäller att sikta på stjärnorna för att nå trädtopparna ju...

Till helgen väntas gäster igen. Då är det svåger och svägerska som kommer. Hoppas på vackert väder och några dukningar ute gör jag inte längre. Nu hotade vädergubbarna även med regn i massor och vatten i källare och annat elände. Vi får hoppas på att kunna ta oss de få metrarna till lusthuset.
Så här såg det ut i måndags när jag dukade med mitt lusthusloppisporslin.
Från kvällens träff med Ernst tar jag mig mig rådet att inte ha teflonögon utan jobba på att se det vackra i det lilla som jag omges av. Det måste även inkludera människor i min omgivning, att vi ser och uppmärksammar varandra. Det är nog viktigare än att sommaren kom av sig.12 kommentarer:

 1. Skönt att vara lite veckovill och ta dagen precis som den kommer! Inte hela tiden kanske men då o då behövs det...
  Fina fynd igen! Jag försöker bärga mig med loppisar för jag har såååå mycket lådor o skåp, puh...det går inte in mer nu!
  Japp vi tar med oss det Ernst sa, teflonögon vill vi inte ha!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där problemet med fulla skåp delar jag med dig som du förstår. Men det händer att jag skänker tillbaka och ger bort också. Lite röj i källaren idag.
   Ha en skön fortsättning på helgen!
   Kram

   Radera
 2. Visst är det en härlig känsla av att vara veckovill. Att måste fundera vilken dag i veckan man gjorde vad. Då har man ledigt! Fina loppisfynd! I sommar har det blivit mycket mindre med loppis för mig. Det blev så mycket saker efter jag rensat (och fortfarande rensar) ur mitt barndomshem. Fin fredag till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer ihåg hur det var när vi rensade våra barndomehem med ett halvår emellan. Har inte besökt så många loppisar heller faktiskt, men fixat med fynd som legat och väntat på att bli målade eller nåt sånt.
   Kram

   Radera
 3. I morse regnade det och blåste rejält....nu skiner solen, men ingen värme att skryta med...men i solen blir det ju alltid lite varmare, så vi kan kanske sitta ute ikväll och äta Grekisk sallad mannen och jag ;))....men gud vad jag blir låg av detta väder !!!
  Ha en fin helg nu !!
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur...smått desperat skulle jag vilja påstå!!! Varken sitta ute eller bada...vad är det för sommar?
   Hoppas du har det gott ändå!
   Kram

   Radera
 4. Jaa, vi ska se det fina hos de människor vi har nära oss och även se det fina i enkla ting och inte sikta på dyrbarheter eller trendiga ting! Då får vi säkert harmoni, det är viktigt.
  Du har gjort vackra fynd och fatet med höstfärger liknar mycket ett som jag har, kanske är det samma konstnär. I alla fall är jag glad för mitt fat och det kommer fram på hösten med plockade frukter.
  Du har ju haft trivsamheter med fina vänner, så viktigt.
  Ha det fortsatt fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt att ha lite saker framme efter årstid. Hösten har ju underbara färger så det har blivit några få prylar som kommer fram då.
   Ja gemenskapen värmer istället för solen.
   Kram

   Radera
 5. Hej hej! visst är det härligt med sådana semester dagar :)) ta det som det kommer..ser att du har lapoetri keramik eller hur det stavas) jag köpte en hel del när det var i ropet på 90 talet..sedan har jag fyndat delar för tio tjugo kronor,så nu har jag tallrikar muggar fat ljuslyktor mm och använder det ibland...Trevlig helg <3 kram Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad kul att någon mer än jag samlat på dessa saker. Hur billiga som helst. Jag började samla för jagf tyckte det passade bra i lusthuset, så det står där året runt. vet inte om tallrikarna är samma eller något annat. Finns massor av skålar o sånt av det men det saknar blommor.
   Ha en skön fortsättning på helgen!
   Kram

   Radera
 6. Är man veckovill betyder det att man kopplar av!
  Fina fynd du gör! Så kul att se dina saker!
  Ha en trevlig helg (det är lärdag idag,hi,hi!!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man är ju en prylsamlare och svårt att avstå när det dyker upp fina och billiga saker. Nog dags att röja bort lite snart.
   Kram

   Radera