söndag 5 juli 2015

Morgonstund har guld i mun

Har jag aldrig trott på, morgontrött som jag är. Det sägs ju också att ju äldre man blir desto sämre sover man på morgonen och vaknar tidigare. Har jag heller inte märkt och äldre är jag ju. Men något märkligt har hänt denna sommar för jag vaknar runt fem eller sex. Med en snarkande man bredvid sig är det heller inte så lätt att somna om igen om man inte loggar ut med öronproppar rejält intryckta i öronen. Följden har blivit att jag ligger kvar en stund och läser lite för att sen gå upp. Fram på dagen infinner sig då en konstig känsla av att det borde vara eftermiddag men konstaterar då att klockan är framåt tolv. Nu kan detta vara ytterst temporärt och jag faller snart tillbaka i gamla vanor, sånt har hänt förr. För samtidigt knager en liten tanke att "men hallå, sov då nu när du kan". Nåja, rätt skönt är det att komma upp och mer får man gjort. Dessutom kan man kosta på sig en sån där härligt skön siesta och sedan även njuta av den sena kvällen.
Skönast av allt är att öppna köksdörren mot altan och se solen skina över bergskanten och känna att det blir en härlig dag.
Gårdagens firande av sonens avslutande av tre års musikerstudier, hans födelsedag och hans och hans frus ettåriga bröllpsdag blev en fin dag med strålande sol. Så strålande att det var en nöt att knäcka var vi skulle sitta och avnjuta maten jag ordnat. Efter många om och men enades vi om att flytta hammocken och placera borden invid väggen där det fanns lite skugga. Visserligen en skugga där temperaturen visade 29 grader. Ni kan tänka er hur det var i köket där jag bakat bröd och använt ugnen nästan ett par timmar. Hur ofta brottas man med dylika problem liksom?
En restaurerad traskrona har fått sin plats. Kakformarna och de andra dekorationerna har blivit lite smått rostiga. Nya remsor och några snäckskal har gjort den ljus och fräsch igen.Har tänkt att sy några vimplar också. Såg dessutom några som man virkade och som var rätt söta. Det kanske blir det istället.
Nu ska jag väcka övriga som sover här i huset och plocka fram lite frukost. I dag följer vi med Stockholmarna hem och tar oss ett par dagar där i storstan. Vädret ser mest ut att återgå till det gamla vanliga så det blir till att packa för alla vädersorter och rusta för regn. Roar oss gör vi alltid ändå.

En liten solnedgång ännu en gång.

Ha en underbar vecka!

9 kommentarer:

 1. Godmorgon
  Jag vaknar alltid tidigt, även om jag får
  sova. Men som du skriver, det blir längre dagar.
  Så fint med traskronan, och ha det nu så bra i
  Stockholm.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Åh, du får trippelgratta sonen från mej! Så roligt med både examen, födelsedag och bröllopsdag! Verkligen något att fira!
  Vilken jättefin traskrona du har gjort!
  Ha det så jättefint i huvudstaden och säkert behövs lite varierande kläder med tanke på på väderväxling framöver!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 3. Vilken fin traskrona...somrig !...vad roligt att åka till Stockholm , det vill jag göra i sommar också, få se hur det blir....vi pratade just om det i går kväll med våra vänner när vi var på hamnfesten ;))......ja, nu blir vädret sämre, men för hur länge ?...jaa det får tiden utvisa....tror inte på en varm sommar i år....
  Kram bia

  SvaraRadera
 4. Visst är det märkligt hur man ändrar sovvanorna med åren. Jag har alltid varit morgonpigg, även som tonåring. Plötsligt hände det något och jag blev sanslöst morgontrött... Fast här i sommar har jag återigen börjat vakna lite tidigare... Fin kväll till dig!

  SvaraRadera
 5. Jag går upp väldigt tidigt varje morgon då jag ska till jobbet, det har blivit en vana att vakna samma tid även på helgerna. Då brukar jag läsa eller spela WF på mobilen en stund. Sen kan jag slumra nån timme och det känns lyxigt. Vilken vacker traskrona du har skapat. Kanske skulle jag ta och göra en...
  Ha en fin vecka!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. Jag älskar din sistabild. Ha det så trevligt i storstaden. Jag håller med om att det är som en bastu i köket. Sommarkramar Bosse

  SvaraRadera
 7. Så fint du har det!
  Din traskrona är helt underbar!
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Ja det där känner jag igen! Jag som både är morgontrött och kvällstrött har vaknat tidigt och somnat sent...nåja, det är väl bara temporärt hi hi!
  Ha en fin sommarvecka och njut av den...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 9. Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Det är så skönt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och verkligen höra hur omvärlden stängs ute. Blir verkligen tyst när man har dem så långt in att man knappt får ut dem. Sover själv jämt med öronproppar då jag har svårt att somna med störande ljud om kring mig och sover väldigt lätt. Vaknar av minsta lilla ljud om jag inte har öronpropparna på mig. Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Har du något bra tips på skönt öronproppar att sova med?

  SvaraRadera