onsdag 4 november 2015

Kura skymning

Ja nu är tiden för att krypa upp i soffan och tända ljus och mysa. Och jag som bestämt mig för att ta en prommenad efter jobbet...Men jag skyller på att jag kommer hem så sent och det redan är så mörkt m.m. Just nu är det en intensiv period så det finns inte mycket ork kvar när jag kommer hem. Då blir det väldigt frestande att bara sitta ner och tända lite ljus här och där.
Fortfarande har jag pumporna framme. De får väl hänga med ännu ett tag innan det blir dags för adventsdekorationerna.
Ni känner säkert igen den här figuren. Tycker den är så charmig och kommer med så mycket klokheter. Finns numera i bokform också tror jag. Hittade denna som var inne på precis mina tankar om att färgbomba, som jag skrev om i mitt förra inlägg.
Glaskuporna från fönsterlamporna lyser fint med värmeljus inuti och välkomnar i hallen.
I vardagsrummet tänder jag min rosenljusslinga. Har köpt ett par nya slingor med små minilampor men har inte kommit på var och hur jag ska använda dem. Skulle nog bli fint i en glaskupa men då måste jag fixa så inte dosan syns först.
I fönstret står faktiskt den här ljusstaken året om. Nu har jag sett en billig adventsljusstake på Ö&B som jag bara måste ha men vet i sjutton var den ska stå!?Lite fattigmanssilver glimmar fint i hörnet.
Färgglatt garn har jag också som  ska bli en sjal. Så smidigt att sitta och sticka några varv räta maskor utan att behöva tänka. Tyvärr går inte mina favoritprogram på TV just nu. Det jag syftar på är de engelska programmen om människor som flyttar ut på landet eller väljer mellan hus på landet eller i ett varmt land. Så avkopplande att titta på vackra platser och miljöer istället för allt elände på rapport.
Dessa tossor virkade jag innan vi for till Stockholm och hade med mig till son o sonhustru. De har det lite kallt i sin lägenhet ibland så de passade bra. Superenkla  och roliga att göra.

Läste någonstans att någon menade att november var den månaden som Gud glömde då han skapade årstiderna. Ligger kanske något i de tankarna. November är lite av ett tomrum. Tankarna är redan på väg till advent och jul.


Kvällen går omkring och plockar färger
stoppar varsamt ner dom i sin säck.
Gräsets gröna och lavendelns blåa
snart skall alla färger vara väck.

Vallmorött och rosenrött försvinner,
bladen mörknar på var gren och kvist.
Gula liljor svartnar och kastanjens
vita låga slocknar allra sist.

Kvällen tänder andra ljus istället.
Stjärnorna som blundat länge väcks,
och i mörkret lyser kattens ögon,
och i mörkret lyser min reflex.

Britt G. Hallqvist

5 kommentarer:

 1. Kul att du kommenterade hos mig så att jag hittade dig! Nu har jag lagt till dig i min blogglista så jag har koll på dina inlägg i fortsättningen.
  Du har en fin blogg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Så fint du gjort vid öppen spisen ;)....visst vill man tända en massa ljus nu...längtar till man får börja pynta lite inför advent nu...det börjar klia i fingrarna, hihi...
  Hoppas du får en fin helg!
  Kram bia

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte Guid glömde novenber, i alla fall inte i Spanien där vi har sol och ca 24 grader. Kanske glömde han november i Sverige, dock.
  Fina grejer du gjort!

  SvaraRadera
 4. Så vackert du har vid din öppna spis.
  Mysigt med tända ljus.............hemma har jag riktiga ljus tänt, men i butiken
  kör jag ofta med batteridrivna ljus, blir ju inte detsamma men praktiskt och säkert att använda i butiken.

  Ha en fortsatt fin helg,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Ja nu tänder vi ljus och slösar med ljusslingor, inte klokt så fort det blir mörkt!
  Önskar dig en skön kväll...
  Kram Titti

  SvaraRadera