söndag 8 november 2015

Novemberljus


I mitt förra inlägg beklagade jag mig över november och citerade någon som uttryckt att november var månaden Gud glömde. Eftersom jag strävar efter att vara så positiv som det bara går så har jag lyssnat på er som gillar november och har tänkt att det går kanske liksom förlika sig med även denna månad med dess gråhet och mörker. Det finns ju trots allt ett visst mått av ljus och november har ju hittills varit helt fantastisk så nu tänker jag "novemberljus" både ute och inne. Ett ljus som inte går att jämföra med junimånadens ljus, men dock ett ljus. Inne blir det ju lite av pre-adventsljus.Så var även denna helgen slut och fort gick det som vanligt. Vi hann med en hel del under gårdagen utan ett uns av stress eller jäkt. Vi hade bestämt att äta torglunch tillsammans med mellansonen och hans tjej inne i det vi kallar för "stan", dvs den större staden några mil ifrån oss. Nu blev det inget torgbesök men väl andra besök i några affärer bl.a. en nyöppnad inredningsaffär dit halva södra Sverige tydligen också tänkt bege sig. Nåja, vi gick ganska snabbt ut därifrån efter att ha konstaterat att det var inget som passade. Jo kanske hemmet men knappast plånboken. Vi skyndade istället till närliggande Rusta och föll direkt för en god och glad tomte.
Han får stå i öppna spisen fram till advent då den ska få komma upp på fönsterbrädan. Den kostade 99 kr och det var mindre än en ynka liten äggkopp i den där nyöppnade affären. Blev nästan lite illamående av alla lyxiga saker som fanns i den affären. OK det finns människor som har så mycket pengar så kostnaden inte spelar någon roll och som kanske tycker den sortens varor är viktiga att ha, men ändå... Lyxkonsumtion i vår tid med allt lidande runt omkring i världen kan lätt få en bismak tycker jag.Nu shoppade jag ju lite också så jag påverkas precis som alla andra av rådande konsumtionssamhälle. Hade rabattkupong på Åhléns som hade denna lilla fina gran. Den var tänkt för en glaskupa men den var liiite för lång så den får sin plats någon annanstans framåt jul.
Helt galet, men jag köpte flera julsaker som t.ex. dessa söta svampar. De har klämmor så man kan sätta dem lite varstans. Sedan blev det en krans till ytterdörren med ljusslinga i. Brukar ju binda en krans men i år får det bli fusk. Ska bara dekorera den lite med band och något hjärta kanske. Några jullöpare blev det också, samt fyra stora grå ljus som ska vara i adventsljusstaken gjord av en symaskinslåda. En liten ljusslinga råkade slinka med också...man kan ju ha rätt många eller? Så nu är jag förberedd för advent. Torglunchen var god och gemenskapen trevlig. Strosade genom staden och lyckades fynda några klädesplagg med rea-på-rea-pris. Helt onödigt förstås. Men kläder och prylar kan skänkas och komma till nytta igen.Dagen har varit vilsam med kyrkobesök och välkomnande av ny kyrkoherde här i bygden, lite god mat och förberedelser inför veckan.

Lite färgbombning var det också men det får ni se i nästa inlägg.


4 kommentarer:

 1. Härliga och välbehövliga novemberljus! De behövs verkligen för fy så mörkt det blir så snabbt numera! Du verkar ha haft en fin helg ändå!
  Ja, det är bara att bita ihop, snart vänder det - så tänker i alla fall jag! November är verkligen inte min månad! Jag vaknar nog till först framåt slutet på februari...!
  Ha en fin start på veckan imorron!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så vacker ljusängeln i första fotot är. Och jag håller med dig att lyxkonsumtion i dessa dagar får en bismak. Både ur medmänskliga aspekter och miljöaspekter. Men det är som du skriver att man också blir påverkad av alla erbjudande som finns. Vädret tror jag håller på att ändras. Läste precis att de varnar för snöstorm i fjällvärlden. Så tur vinterdäcken sitter på plats. Fin ny vecka till dig. Kram

  SvaraRadera
 3. Det är just så jag tar mig igenom november! Förberedelser inför advent är ju så roligt så jag gillar november faktiskt. Jag pysslar och funderar lite på om jag ska hitta på något nytt till advent och jul. Jag bakar saffran och tjuvsmakar glöggen, tänder ljus och pyntar med ljusslingor i tid.
  Fina fynd du hittat, och till rimliga priser också. Toppen!
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Ja visst är Rusta en bra affär, hihi....det är faktiskt min favorit affär just nu...har hittat så mycket fint där till billig peng...vi har t.o.m köpt tapeter där nu (25% rabatt hade dom då) som vi skall tapetsera sovrummet med...få se om vi hinner före jul...och visst vill man tända mycket ljus och mysa till nu i november mörkret ;)
  Kramis bia

  SvaraRadera