onsdag 25 november 2015

Nu kör vi

...all in! 

Nu har jag startat adventspyntandet. 
Varje år tror jag på en mer minimalistisk advent och jul gällande dekorationer och varje år blir det tvärtom. Något nytt, något gammalt, något som alltid har stått på en viss plats och något någon absolut vill ha framme...Ja ni ser! Det är omöjligt. Så det är lika bra att tänka även i år "less is bore"...
Den gamla pappersstjärnan var trasig så det blev en ny och lite större.
På toaletten har ängeln åter landat och trumpetar ut att julen är i antågande.
Ljusslingor dyker upp lite varstans och jag plockar runt prylarna och gör nya arrangemang med gamla grejer. Det här stod i hallen men där hamnade istället en tomte.
Efter ett tag kom jag på att det nog blev snyggare med den här kronan.

Den där krukan jag loppade förra veckan har fått lite fuskgrönt i väntan på en hyacint.


  Ljuslyktan innehåller en ljusslinga istället för vanligt ljus.
Adventsstaken är klar. I år med gråa ljus som passar bra till den grå duken. Ljusstaken är som ni kanske ser en symaskinslåda jag målat och dekorerat lite.

Den där adventskalendern jag fyndade för 35 kr tycker jag blev fin i köksfönstret. Nu använder jag inte den som en adventskalender utan mer som ett fönster att hänga lite olika dekorationer i.

Några gamla änglar fick komma fram ur ett skåp och ett par kronor jag fyndade i somras fick en plats bredvid änglarna. Himla kul det där att gå runt och se vad man kan använda utav det man har och förnya på det sättet utan att köpa nytt. Brukar alltid häpna över hur mycket julpynt det finns i alla affärer och samtidigt undra vad folk gör med allt gammalt. Visserligen är ju loppisarna överfulla men mycket hamnar nog i soporna skulle jag tro.
Har nyss kommit hem från tandhygienisten, betydligt fattigare än när jag gick dit men också betydligt gladare. Nu tuggar vi på ett är till och förvånas åter igen över att ett år redan passerat.
Helgen som gick rasslade bara till. Snart kommer övningsskivan med musiken som spelades in under lördagen. Bra blandning på låtar så det kommer bli kul.
I kväll är jag frusen och öm i tummarna efter en dag i ishallen och knytande av skridskor.
Nu längtar jag efter fredagsmys med glögg och pepparkakor.
Hittade ett recept på mjuk pepparkaka med dadlar istället för socker som jag tänker pröva i helgen. Vet att flera av er försöker minska på sockret vi får i oss på så många olika sätt, medvetet eller omedvetet. Har minskat på det sedan mars och har både gått ner i vikt och mår så mycket bättre. Ganska märkligt att så små justeringar i kosten kan ha så stora effekter.Önskar er alla en underbar första advent.

7 kommentarer:

 1. ja du, jag säger samma varje år : att i år ska jag inte pynta så mycket...men det håller aldrig, haha....vi får se hur det blir i år...börjar på "riktigt" på fredag ;))
  Kram på dej !
  Bia

  SvaraRadera
 2. Vad fint du har pyntat i varenda vrå. Det är ju nu det är som roligast. Jag har börjat lite jag med. Och sen kommer det mer efter hand. Julhelgen går så fort över så det är roligt att ha lite pynt före jul. Visst finns det en hel del julpynt i secondhandbutikerna. Jag brukar köpa och använda till nya skapelser. Det blir lika fint.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så fint! Verkligen lika bra att gå all in, det är ju bara jul en gång om året :) Kramar Liza

  SvaraRadera
 4. Så mysigt. Jag älskar den här tiden. Njuter när jag tittar in hos olika bloggare som visar upp sitt pynt. Jag började i går med att plocka upp stjärnor och stakar. Har inte fått upp allt än. Love it!
  Ha en fin torsdag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 5. Så fint du har gjort till advent - både ljusslingor, stjärnor och en och annan ängel!
  Ja, det är svårt att balansera det sparsmakade med ens egen nostalgi inför både advent och jul. Det viktiga är ju att man trivs och får till den rätta julkänslan.
  Ha en fin advent du också!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 6. Oj vad du pyntar fint till advent, ja och du gillar ju det. Tiden gått så fort tyckte det nyss var sommar
  men snart vänder det igen mot nya tider.
  Förra året reste bi bort 2 vec. till G. Canaria och vi kom hem natten till julafton, det var perfekt.
  I år ska vi till Norrahammar.
  Ha en trevlig 1:a advent/Eva

  SvaraRadera
 7. Hej svejs! det var ett tag sedan :) kikar runt oftast o läser,men sämre på att kommentera,och bloggar en gång i veckan själv för tillfället.Så mysigt du pyntat,och det är mysigt med all belysning i November mörkret,Önskar dig en fin Adventshelg <3 Kram Jessica

  SvaraRadera