fredag 20 november 2015

Veckans två dagar

Ja nog känns det som om veckan består av två dagar, måndag och fredag med efterföljande helg. Ser att mitt senaste inlägg var i söndags och nu är det fredagskväll. 
Hur gick det till liksom? 
Nu börjar man vilja bromsa lite så det inte blir jul bara så där. Adventstiden vill jag ska vara en lugn tid och inte bara en fartsträcka till julen.

Jag fortsätter med att tända ljusslingor lite här och där. Här har jag slingan utanpå glaskupan.
Den här ljusslingan lyser så milt och fint. En del kan vara för starka tycker jag.
Kanske dags att ta bort löven och det höstlika. Gårdagen gav lite smak av vinter då regnet var blandat med snö och det var riktigt isigt i luften. Börjar bli lite sugen på att adventspynta och idéerna samlas.
Var på ett informationsmöte gällande pensioner med en kollega i går em. Inser att trots pensionsåldern närmar sig så smått är jag kusligt ovetande.  Allt sånt där överlämnar jag åt Friherren. Men visst, tankarna börjar komma och tanken på ett annat liv börjar ta form. Nu dröjer det ju några år men nog vore det härligt att få lite mer tid för sina intressen.
På vägen hem tittade vi in på en second hand och precis som det brukar bli gjorde jag några små fynd. Visst är den röda krukan för 15 kr fin! Det blir vackert med en hyacint i den. Ljusstaken hamnar nog i ett fönster med ett fejkljus.
Hittade också denna adventskalender, helt ny i obruten förpackning för 35 kr.  Det var längesedan det fanns en kalender i huset och jag har faktiskt inte helt bestämt mig om jag ska ha den som det även om det lutar åt det. Eller så kan den ju också användas med foton, små dikter eller annat smått. Den ska stå i köksfönster, så mycket vet jag.
I morgon blir det skivinspelning med revyorkestern. Vi har ju alltid en skiva med inspelad musik som vi övar till under repetitionerna och sedan kommer orkestern någon dag innan premiären. På eftermiddagen har hela gänget kick off med årsmöte och genomgång av årets produktion. I veckan läste vi igenom manuset så nu vet jag min roll detta året. Alltid spännande. Några direkta övningstillfällen har vi inte förrän Annandag jul då vi sätter gång. Nog kunde jag öva lite här hemma men tiden finns liksom inte.
Nu blir det lite mat innan det är dags för Skavlan som idag har besök av fantastiske Lars Lerin.

Ha en fin helg!8 kommentarer:

 1. Hihi, jag har också börjat tjuvstarta lite...ljusslingor smyger fram hela tiden...och hyacinter och en julros har jag köpt...men det blir nog fler i december...för dom slår ju ut så fort ;)...lycka till med skivinspelningen ;)
  Trevlig helg!
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Vilken fin kalender! Den tyckte jag mycket om. Och jag håller med dig - var tar dagarna vägen!?! Här är det nu vintervitt och jag tänker att det är dags att börja göra lite adventsfint. Ha en fin kväll! /Kram

  SvaraRadera
 3. Vacker ljus slinga du har, lagom ljus styrka ska det vara . . . . .
  Att julen står vid dörren är mig svårfattat . . . . hela året rusat iväg liksom.
  Håller med om de där två dagarna, hi hi . . .
  Vilken fin kalender, ja då ska man börja plocka fram all 'skiten' nu, hi hi . . .
  hmm . . . . både kul och jobbigt med julen, men vet att de mina yngre älskar dem.
  Som tur stannar inte julen för evigt heller, men det var ju nyss den var här . . . .

  Helgen har vi BB Lina o Annie här, ikväll fixar de menyn som blir potatisgratäng med bacon i och sallad. De gör allt själva för gillar att greja.
  Må så gott kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Vad roligt med skivinspelning :) Och jag säger som du, advent ska vara mysig och lugn. Jag vill njuta av den riktigt mycket. Älskar tiden från 1:a advent till julafton.
  Ha en härlig lördag kväll.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 5. Ja, många ljusslingor blir det nu! Det lyser lite överallt i hörnen här också! Ser att du också har en liknande ljusslinga som jag, och som jag är mycket nöjd med - den med de pyttesmå lamporna! Så fin den är!
  Det låter avancerat med din revyupptakt, men inspelning och allt!
  Spännande också!
  Ja, advent får allt vara lugn här också! Det gäller att försöka njut och se det positiva i tillvaron nu.
  Visst var Lerin toppen! Åh, så fin han är, och rolig!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 6. Vilka fina ljusslingor du har! Jag köpte ett par med batterier och var glad för det, då kunde jag ha dom i dukningar osv, men dom varade ju ingenting, dom tog slut nästan på en gång. Dom med små ljus som du har verkar jättefina! Och man kan inte få nog, så är det bara!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Fina fynd du gjort! Ljusslingor har jag också gott om och snart tar jag fram adventsljusstakarna också. Är så sugen för det är ju så kul och blir så mysigt med alla fina ljus.
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 8. Ja, nog behövs lite ljus i mörkret!
  Fint!

  SvaraRadera