torsdag 9 april 2015

On the road again

Det var härligt att vara ute på vägarna igen i vårt vackra land och se vårens framfart. Kan väl säga att det började inte helt enligt planerna när vi startade. Första fikapaus skulle ske i solen på någon rastplats söderut längst E4an. Paus blev det, men med regndugg, blåst och svinkallt. Nåja, äggmackorna smakade förträffligt och vårt goda humör över att ha lämnat 50-skyltarna kuvades inte av en sådan liten motgång. Lite senare tog vi färjan över till Helsingör och flanerade runt på gatorna i solskenet. Just det, solen kom fram till slut.




Vårkänslor blev det av alla blommor och växter som stod utmed väggarna. Kläder och andra varor hade också flyttats ut. Tyvärr hade flera affärer lagt ner, så det var lite halvsömnigt i stan.




Med lite god mat i magen och dansk ost i kassen, tackade vi för oss och gav oss iväg åter till Helsingborg där vi tog in på mysigt litet hotell och tillbringade kvällen på en italiensk restaurang.

Gårdagen bestod i hemresa med omvägar som ledde oss till HAVET!




Min favoritplats norr om Halmstad. Underbart att få andas havsluft, höra vågorna och känna den friska vinden. Våra vänner vi reste tillsammans med ska ha sin husvagn här hela sommaren, lyckliga människor.



Färden gick vidare utmed kustvägen till Falkenberg där det blev kaffe i den nu mycket varma solen.

Nästa stopp blev ett annat litet himmelrike, nämligen tygriket och tygvaruhuset i Fritsla. O myy gaad...tre våningar! Första våningen med inredning, andra med tyger i mängder och tredje med inredning och möbeltyger.




Man blir helt förvirrad och kan liksom inte ta till sig mängden eller urskilja, särskilt om man bara tittar och inte har direkt något konkret man söker. Blev en meter av detta tyg som ju kan hitta sin användning lätt. Och det blev fortare än jag kunnat ana. Innan jag släckte sänglampan sent i går kväll köpte jag en pall på fb-loppissidan i vårt område. Har letat efter en att ha i hallen. Vi gamlingar behöver ibland en stol att sitta på när skorna ska på ha ha... Så nu blir det att måla den när jag hämtat den och klä om i det nya tyget. Så kan det bli.




Två hissgardiner för 25 kr styck inhandlades också. Nu ska de inte användas som gardiner. Den ena ska bli draperi på ett skåp i badrummet. Är precis lagom till det. Den andra blir kanske ett förkläde.



I Fritsla fanns även en loppis som hade halva priset på allt. Denna lilla kanna köpte jag för en tjuga. Ska fräschas upp med lite mer färg och kanske någon bild eller text på.




Äntligen hitade jag också några skedar som ska hamras ut och få någon text med stansarna jag köpte i vintras.




Nu var det ju dags för lite mat i magen och det kan jag ju milt uttryckt säga att vi fick. Där fanns ett ställe som erbjöd hemlagade pajer, soppor och smörgåsar. Jag tog paj med stor portion fräsch sallad, allt  var så mättande och gott. Friherren åt denna sagolika macka. Till det fick vi också kaffe och underbar sockerkaka. Jag trodde jag hörde fel när kvinnan sa att allt kostade 135 kronor för oss båda. Så har ni vägarna förbi Fritsla missa inte dessa tre toppenställen.

Nu har jag skjutit upp ett av mina måsten så länge att nu finns ingen återvändo. Ska nu, fast solen skiner sätta mig och rätta 44 instruerande texter och 44 uppsatser.




Som alltid när jag varit iväg någonstans känner jag ändå tacksamhet över att få titta ut över mitt lilla hav. Borta bra, men hemma bäst. 
Nu ser vi fram emot en helg med sol och värme.

Ha det härligt alla goa bloggare och tack för rara kommentarer och ett extra välkommen till er nya följare. 

10 kommentarer:

  1. Vilken härlig resa! Och härligt att solen tittade fram. Måste säga att jag tyckte mycket om både gardinerna som du ska använda till annat och dina loppisfynd! Vacker vårdag till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack rara du för gratulationen! Fin kväll till dig! Kram

      Radera
  2. Vilken härlig tripp ni hade och hittade dessutom både mysiga matställen, utsikter och diverse loppisar längs vägen!
    Härligt med en liten resa när vädret är rätt också!
    Ha en fin torsdag!
    Kram
    LIsa

    SvaraRadera
  3. Så trevligt ni verkar ha haft...kul med små utflykter ibland ;)
    Jag fixar och fixar i ett i vardagsrummet drar ifrån och lägger till, hihi...är helt slut.
    La in nya mattor i går som vi köpte på Rusta...fina till ett bra pris ;)...men nu börjar jag bli less....nu får jag börja njuta istället ;)
    Kram bia

    SvaraRadera
  4. Härlig utflykt och Helsingör är inte fel :) Fin helg. Anna

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig utflykt
    ha en bra helg
    kram Rosa

    SvaraRadera
  6. Hej! känner igen den mysiga lilla blomsterbutiken i Helsingör :) den visade jag på bloggen förra året... kika gärna in det var i Juni 2014http://anglarums.blogspot.se/2014/06/mysig-dagstur.html kanske att det bli en dagstur för oss i morgon :) det får dagsformen avgöra Trevlig helg <3kram Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. http://anglarums.blogspot.se/2014/06/mysig-dagstur.html

      Radera
  7. Härligt att vara "on the road" och ni verkar ju ha haft det fantastiskt!
    Önskar dig en strålande lördag-söndag!
    KRAAAM!!!

    SvaraRadera
  8. Så himla kul att vara "on the road" och din lilla tripp ser väldans härlig ut! Fina fynd och härliga bilder som vanligt...
    Ha en skön lördag nu!
    Kram,
    Titti

    SvaraRadera