söndag 5 april 2015

Sol ute, sol inne...

sol i hjärta, sol i sinne. Stämmer gott denna påskhelg. Visst, det är kallt, men det gör inget bara solen skiner. Här har firandet varit och är väldigt lugnt och avstressande. 
Njuter av att låta stunden avgöra nästa steg. Hur ofta har man det så? 




Här ett loppisfyndat ställ för ägg i gjutjärn. Duken ritade jag och sydde för evigheter sedan när barnen var små. Traditionsenligt brukar den ligga på köksbordet, så även i år. Den är den enda riktiga påskduk jag äger.




Denna duken har jag loppat, tyckte den var vacker i sina vårfärger. Vilket arbete, tänk bara att göra den kanten...




Detta lilla söta par har jag fått av en god vän som är textillärare och gör mycket textila saker.




Här har inte köpts något godis alls i år och inte gett bort något heller. Istället var vi i dag på ett krydderi och köpte massor av spännande kryddblandningar som sönerna ska få. Passade på att köpa några själv också.




Nu har vi inte svält oss precis utan njutit av god mat i lagom mängd. Hela familjen var inte samlad så vi blev fem runt bordet.



I år satte jag lite penséer inne i ett litet arrangemang. 




Tyckte det kunde passa bra i denna gröna skål som annars mest står inne i ett skåp. Faktiskt Friherrens loppisfynd, tillsammans med de gröna ljusstakarna.




Ja vad åt vi då? Tror inte jag direkt skrivit om mat eller visat matbilder här på bloggen. Eftersom hela helgen varit lite öppen och improviserad fick det bli lite hur andan föll på. Vi åt citronkyckling på dagen och så den vanliga påsktårtan med mandelbotten och vaniljcreme på. Till kvällen gjorde jag bl.a. en omelett med soltorkade tomater, rödlök och färsk basilika. Den blev väldigt god. Fröknäcke, som blivit nya begäret och baconinlindad halloumiost. Mätta blev vi och rester hade vi idag.




När mellansonen åkt hem, kom yngste sonen och drog oss med ut på långpromenad på berget. Härligt att få röra på sig lite och samtidigt småprata om ditt o datt. Skönt att sitta och vila en stund och titta ut över vattnet.




Det ser inte bättre ut än att det blir en kväll framför TVn då Friherren har köpt bingolott till min stora fasa. Som tur är händer det typ en till två gånger om året så jag får väl stå ut. Jag har ju min virkning. Den med gott minne kommer ihåg att jag skrev om ett garn jag köpt som skulle bli till en kappa typ Odd Molly. Jag har snart kommit till armhålan på bakstycket, så ska den bli klar till denna sommar får jag nog virka på.



Önskar er alla en härlig dag även i morgon.

5 kommentarer:

  1. Åh, vad det lät gott med fröknäcke och baconinlindad halloumiost!
    Det måste jag testa någon gång.

    Då får jag önska dig lycka till med bingolotto spelandet ikväll.

    Önskar dig en fortsatt fin Påskhelg nu,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Visst är det en alldeles ljuvlig känsla att låta stunden avgöra vad som ska bli av dagen! Det är bara att njuta av dagar då de blir så. Så mycket trevligt och gott du har haft under påsken. Önskar dig en fin fortsättning på påsken!

    SvaraRadera
  3. Vad fint påskpyntat. Gillar verkligen din fina duk och de andra grejerna också!
    Ha en fortsatt trevlig påsk!

    SvaraRadera
  4. Ni verkar ha haft en härlig påsk, med lite av varje, både god mat, promenad och lite TV-tittande! Hoppas att Friherren hade tur! :)
    Ha ett fint påskslut!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Kul att hela familjen var samlad ;)....fint blomarrangemang hade du också gjort ;)
    Jag glömde totalt bort att fota maten på påskafton....skrev det på bloggen också, hihi...
    Vann du något på Bingolotto då ?....jag spelade också men vann inget (som vanligt)..synd att sista påskdagen går i molnens tecken ;(...jag som hade tänkt sitta ute idag....så är livet !
    Kram bia

    SvaraRadera