onsdag 5 augusti 2015

I elfte timman

Ja nu närmar sig slutet på sommarledigheten och som vanligt känns det så märkligt. Tiden har rusat som alltid och nu infinner sig känslan av att livet är slut och då menar jag det där fria livet när du själv väljer vad du vill/ måste/borde göra. Nu väntar ekorrhjulet och stora tröttheten om kvällarna. Låter jag negativ? Joddå, lika svårt som jag har att sluta jobba på våren då tankarna skenar hejdlöst, lika svårt har jag att börja på hösten. Jag har liksom stängt av alla jobbkranar och nu ska de öppnas igen.



Vad gör jag då nu dessa sista självande stunder? Ett var att jag bestämde mig för att jag ska vara i lusthuset så mycket som möjligt annars kommer jag att ångra mig fram emot november och tänka varför satt jag inte mer där när jag kunde. Så nu sitter jag där varje kväll oavsett väderlek. Tänder ljus och bara sitter där eller virkar på mitt sommarprojekt, den där tröjan typ Odd Molly. Har faktiskt kommit till första ärmen.




Även om det är kallt utanför så ger alla ljusen värme så det blir varmt och gott i lusthuset.




Lördagen bjöd ju på några loppisfynd som jag lovat visa och de kommer här.




Två ljuslyktor som nog istället kommer att få varsin liten kaktus. Det är till Friherren och hans marina tema i källaren. Den med kronan är i formen av en bok och ska få sin plats i gästrummet med lite pennor och sånt i. Det lilla kopparfatet var bara så sött så det slank med i bara farten.



 Och så dagens bästa fynd, en segelbåt för 20 kr som Friherren får sätta i källarfönstret. Jag har bara sytt nytt segel och fäst med mattvarp.




Annars kan man ju alltid ägna sig åt lite lagom shopping innan allvaret börjar. Denna sommaren har väl inte precis gagnat outfiten. Har väl inte använt hälften av sommargarderoben och då är det tur att det mesta är gammal garderobsmat. Ändå är det roligast att köpa just sommarkläder och trots det de kläder man använder kanske minst. Just därför klickade jag hem ett par varmfodrade kängor på rea. Favoritmärket Rieker, fotvänliga och sköna. Dryga 200 tycker jag var ett bra fynd för skinnkängor.



Tog en liten runda i vår lilla stads storebrors stad och gjorde några fynd med halva reapriset. Lite märkligt att gå där på de ganska folktomma gatorna när man är van att fullkomligt trängas och böka med turister på våra gator.




Köpte dessutom en tröja för kyligare dagar. Billiga och bra jobbkläder.




Ett av mina olivträd står här i lusthuset. Trivs bra där men det blir riktigt varmt om man inte öppnar upp de varma dagarna.











Det största står på altanen och är enormt stort.





Och så var det det där som vi trodde var dött, men det fick en chans och se då kom det massa nya skott när vi sågat av det vissna.








I lusthuset har jag också en garderobsblomma som klarar sig i alla väder...




Sitter här återigen med tända ljus och funderar så smått på sommaren som gick så snabbt förbi. Tänker att drömmen om själva sommaren också är en del av sommaren. Ungefär som när man drömmer om en resa. Då är ju halva nöjet att planera och tänka runt platsen man ska besöka.

I dag har jag målat på min hylla som jag gjort av en fönsterbräda och en sån där överliggare från någon soffa vi fyndade för ett tag sedan när vi var på bonnauktion. Grannen fick rycka in och såga så den blev lika lång som brädan. Bild kommer när den är klar och jag kommit på var den ska vara. Troligtvis i TV-rummet och så får hyllan som är där förpassas ner till källaren. Det är ju så där vi loppistokingar gör...flyttar runt. Jag har iaf lyckats sälja lite grejer också, men i ärlighetens namn var det inte mina saker utan en av sönernas avlagda afrikanska masker o dylikt. Men det gav mig lite smak på att kanske sälja av lite på någon fb-sida.




Har städat lite idag för det är alltid skönt att ha gjort det lite innan man börjar jobba. Så nu känns det som fredag. I morgon får det bli solstolen om det nu blir läge för det. På fredag har vi bröllopsdag och på måndag fyller jag år. Ingenting som brukar uppmärksammas så där jättemycket. Det har hänt att Friherren glömt båda två. Men jag har upptäckt att det är bra att han glömmer bort för då vill han liksom kompensera det allt emellanåt. Nu har han hittat på något i helgen, så det enda jag vet är att jag ska packa en väska till förmiddagen på fredag. Kul och spännande men jag inser att jag nog är lite kontrollfreak och har svårt för att släppa taget så där och inte veta något.




Bilderna jag visar är inte från denna kvällen utan för några dagar sedan. Sitter i lusthuset nu men än har inte solen gått ner. Det är ett skådespel jag aldrig tröttnar på och som aldrig är likadant.



Nu ska jag sätta mig och virka på den där tröjan som aldrig tycks bli klar. Kanske blir det ett nytt foto på solnedgången denna kvällen. Nästa gång jag skriver har jag kanske bilder från den där hemliga turen. Undrar just vad han har i kikarn...försöker ställa kluriga frågor...brukar kunna lista ut det mesta men än vet jag ingenting...

Fortsättning följer.

















7 kommentarer:

  1. Så fint med ditt lusthus där du kan sitta och njuta av sommarkvällarna lite extra länge. Kanske semesterkänslan håller sig kvar lite till även då du börjar jobba. Kram

    SvaraRadera
  2. Hej denna ljumma sommarkväll som man väntat hela sommaren på :) njuter för fulla muggar :) mera sådana....fina bilder du visar,underbart med tända ljus! låter spännande med utflykt,sånt älskar jag.förresten såklart det var på retro Jönköping på Gräshagen jag var :) må så gott kram kram Jessica

    SvaraRadera
  3. Så härligt med ditt lusthus och dina vackra solnedgångar! Nu är det ju dessutom sol och vackra dagar! Jag känner igen mej i detta med att känna lite lätt panik när sommaren redan börjar ta slut och jobbtiden närmar sej! Så snabbt en ledighet kan forsa fram!
    Spännande med överraskningen i helgen! Hoppas på rapport sen! :)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Hallå där,
    Roligt att du gillade mina loppisfynd!
    Angående jobbkranarna så känner jag lika som dig, min kran är tvärstängd och att man dessutom då bara måste leverera...
    Jag tror jag rymmer till ditt lusthus istället för det verkar mera lockande så kanske jag kan lära mig att virka också. ;-)
    Måste bara också säga att skorna du köpt verkar helmysiga.

    Ha det härligt
    Kramar
    Anneli

    SvaraRadera
  5. Härligt att ha ett lusthus att sitta i om det inte är alltför varmt ute....idag skulle det bli sol...men det är dismoln här nu...fast varmt, men solen kommer mer till eftermiddagen, så det blir att sitta ute och äta ikväll...för det är iaf varmt ;))....fina kläder du köpt också...jag har varit och shoppat halva rea priser...är såå nöjd och bilder kommer på bloggen framöver...vill ju ha lite nytt till resan till Turkiet och där är det så varmt nu....så det blir ärmlöst, hihi...
    Ha det gott nu!
    Kram bia

    SvaraRadera
  6. Mycket ljus och mycket värme med mysiga stunder det får du där du sitter och filosoferar.
    Jag vet vad du menar om de sista lediga dagarna,
    Jag har ju oxå varit i ekorre hjulet, längtar inte dit.

    Att köpa sommar kläder är mycket roligare än de där vintriga.
    Njut och må väl i sommarens sista varma dagar.
    Det gör jag, kram / Eva

    SvaraRadera
  7. Ser så mysigt ut hos dig och du och jag tror du får många sköna kvällar där med tända ljus och stillhet...
    Ja nog tusan har man redan blivit hösttrött tror jag bestämt, gäsp!
    Kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera