lördag 16 januari 2016

Dagarna går

...även för den som inget gör. Eller gör och gör...jag försöker göra några rörelser för att få igång armen lite. Helt galet hur fort muskler lägger av och kroppen inte lyder fast hjärnan säger åt den vad den ska göra. Sedan kan jag numera klä av och på mig själv, bara det liksom. Idag har jag även lyckats klippa håret och skägget på Friherren med en hand. Det var välbehövligt då han såg ut som Hästmannen typ.
Köpte mig en rejäl bunt med tulpaner på IKEA när jag var hos sjukgymnasten. Nu sitter jag där i min fåtölj och njuter av dem och blickar ut över ett kylslaget landskap.
Har klickat hem en helt underbar morgonrock för ynka 100 kr. Den är så mjuk och varm så jag som aldrig brukar gilla att gå omkring i morgonrock gör det mer än gärna nu. Dessutom har jag ju tid att göra det också...

Också själen behöver gå i morgonrock och tofflor ibland och dra benen efter sig. Oavsett om detta leder till ny inspiration och nya friska tag eller inte 
är hasandet en del av livet.

Hittade detta citatet och tyckte det passade mig alldeles utmärkt, så jag hasar på.
På IKEA inhandlades också ett trollspö...OK ett skohorn. Men detta är nu mitt träningsredskap och ska hjälpa mig att återfå rörligheten i armen, så jag står här och tänjer allt emellanåt.
Köpte även ett par broddar. Känns osäkert att gå ute när det är halt, man vill liksom inte göra fler vurpor på ett tag...
Har börjat försöka använda tiden till lite pyssel. Tur man har ett lager så att det bara är att sätta sig ner och plocka fram något projekt som ligger. Detta är en tavla som det egentligen stod en jultext på och som jag köpte för 20 kr förra året efter jul. Nu har den fått en bild, band och spets, samt en rosdekoration fastlimmad.
Har också målat ett par gamla väskor och börjat med att skriva text på dem. Kanske klart i morgon. Gjorde ett försök att sticka på en bolero jag skulle haft till nyår, men det gick inte så bra. Armen får nog vara i viloläge större delen ännu så länge även om jag slipper selen.Annars går jag omkring och tänder ljus när skymningen faller och försöker njuta av möjligheten att ta det lugnt.

Ikväll ska jag träffa revykompisarna efter föreställningen. Vi brukar alltid ha korvfest i mitten av spelperioden. Den kan man ju bara inte missa!
Tomt och tyst i huset då yngste sonen flyttat för att studera på annan ort. Nyttigt att få pröva sina vingar men här sitter fågelmamman och suckar lite över tidens gång.

Har också plockat fram gamla foton som ligger i kartonger och tänkte att det kanske skulle vara möjligt att med en arm sätta in dem i fotopärmar. Men oj så många minnen som ramlar över mig! Där blir jag sittande fylld av nostalgi och bilder som sveper förbi.Ha nu en skön helg alla fina bloggvänner. 

9 kommentarer:

 1. Ja det är inte så enkelt att bara ha en arm och jobba med fast jag tycker du verkar kunna mycket ändå. Fin morgonrock, ser jättehärlig ut. Kram pia

  SvaraRadera
 2. Hej Rosmarie, ditt inlägg passar precis på mig oxå även om jag inte har en arm som du, men dina tankar m.m. liksom . . .
  Tulpanens dag har jag eller min man missat, fick ingen bukett men det är ju inte försent, men en vårlig bukett nu är i rättan tid för vi behöver uppmuntran om bättre tider, (våren).
  Visst är naturen vacker i sin vinterskrud nu, men ack så kallt o halt
  Jag gör som du tager på broddar när jag går ut för det är isgata på byavägarna, man kanske borde ta stavar med sig oxå.
  Men kylan inspirerar mig inte att gå ut längre sträckor och man ser ut som en Michelingubbe där man går, hi hi . . .

  Men du vilken mysig bild på dig i morgonrock och tofflor, exakt så ser det ut här med, den fick mig att visa även mig på detta vis.
  Just vintertid går jag omkring och 'skrotar' (inte gör något) halva dagen (vissa dagar) och det skäms jag inte ett enda dugg för.
  Jag har minsann slitit 'häcken' av mig i livets gång med jobb och hem skötsel m.m. så jag är värd detta 'hasande' livet nu.
  Vissa dagar kör man på som en galning och vissa njuter man för fullt, så ska det vara, eller hur Rosmarie.
  Det citatet som du fann, passar mig till 100 % så jag knycker även den från dig, det är väl okej ?! Tack på förhand, hi hi hi . . . .
  Jag går också omkring och tänder ljus när skymningen faller, det inger mig ett lugn och välbehag, det är nu ivintertis som ljusen gör nytta. Du visar alltid så många vackra madonna bilder förstår att det är din 'grej' att samla på. Den bilden med en bok och två ljus på väggen är verkligen en vacker 'tavla', söta virkade dekorationer på.
  Ja du är en riktig pysslare, men det är inte jag.
  Ha en trevlig kväll med ditt revygäng.
  Krya på och tänj på i lagom doser.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. En perfekt syssla måste ju vara att sorter in bilder i album. Det är ju verkligen sånt som man annars aldrig får tid till.
  Kul med korvfest!
  Ha det bra!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Det är svårt att arbeta med bara en arm. Jag tycker du är fantastisk som lyckades frisera Friherren med en hand. Jag tror också man behöver hasa omkring i lite mjukare kläder ibland. Den är en fin känsla. Kram

  SvaraRadera
 5. Tur att du hittar meningsfulla saker att göra, och din morgonrock ser jätteskön ut, likaså tofflorna, att hasa omkring i!
  Det låter kul med korvfesten, mitt i allt!
  Ha en fortsatt skön söndag och fortsätt krya på dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Muskler och kondition är verkligen färskvara. Det lät spännande vad korvfest kan vara ;)
  Hoppas du haft en skön söndag.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 7. Trots allt låter det som du har det småmysigt i din underbara morgonrock. Sitta och pyssla , drömma, minnas och njuta av vackra saker runt omkring dig. Och så mitt i alltihopa en korvfest. Härligt !!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Det går framåt med dig! Underbart! Grejar och grejar, det är bra att komma på saker man kan göra så där! Bilden med morgonrocken och bilderna med tulpaner är jättefina!
  Agneta kram

  SvaraRadera