lördag 23 januari 2016

Tungt o grått

Idag tillåter jag mig själv att vara lite tungsint. Det är inte riktigt jag att vara det, men just idag känns det så och då bejakar jag den känslan. Har ju verkligen försökt hålla  modet uppe trots min otursvurpa och hitta positiva saker varje dag. Nu finns det vänner som drabbats av betydligt allvarligare och jobbigare saker så jag ska inte gnälla för mycket.Gläds åt vackra blommor jag fått av arbetskamrater. De ger lite hopp om våren som kommer även om det dröjer ännu ett tag. Idag är vädret verkligen så grått och trist. Tyst är det också för varken Friherren eller Lelle-hunden är hemma. Lelle är en Bichon bolognese, en helt underbar sällskapshund som inte skäller eller fäller hår.
Försöker tvinga mig själv att ligga i sängen på nätterna. Har fått ont lite varstans av att sitta och sova. Tyvärr får jag ont i ryggen av att ligga på rygg hela natten för det går inte att ligga på sidan utan att axeln värker. Så sömnen blir som den blir...
Jag är sjukskriven även nästa vecka men frågan är om jag kan börja jobba veckan därpå.  Just nu känns det lite omöjligt men det är ju några dagar dit. Bara jag får ordning på sovandet och att värken avtar ytterligare.
Nej nu får det vara slut på det negativa. Kolla in dessa underbara blommor jag fick igår av en kär vän. Hon har själv gått igenom mycket vad det gäller hälsan men är alltid utrustad med tålamod och positivt tänkande. Mina äldsta söner hade glädjen och turen att få vara dagbarn hos henne. 
Tulpanerna jag fick av en annan kär väninna i tisdags är lika vackra. Ganska kul med tulpaner för de liksom byter skepnad allt medan dagarna går.
På vägen hem från sjukgymnasten gick vi in på en loppis. Hittade denna glasbrickan för 40 kr så den fick ju följa med hem. Det blev till att göra ett nytt arrangemang med omflyttning av prylar åter igen. Nu är det fattigmanssilver på köksbordet.

Nu får jag ta mig i kragen och klä på mig och ge mig ut en stund. Något kreativt skapande lär det inte bli idag. Får väl unna mig en tidning och lite choklad och ha det som en morot för att jag ska ge mig ut. 

Tack än en gång för gulliga kommentarer.
Hoppas ni har en skön helg!

7 kommentarer:

 1. Tråkigt att du har sådan värk !!...hoppas den ger med sej snart !
  Lite tulpaner piggar alltid upp ;)...du får krya på dej snabbt nu, så du kan njuta av vintern som snart övergår i vår ;))
  Kram bia

  SvaraRadera
 2. Du har det verkligen inte lätt! Så frustrerande när man inte heller får sova! Vackra blommor du omger dej mej, och säkert en liten tröst mitt i allt och känslan av att ens vänner finns där.
  Själv kan jag tycka att denna tiden på året är ganska trist, särskilt om vädret inte är så upplyftande heller! Oxveckorna gör skäl för namnet.
  Vi går ändå mot ljusare tider och man ser redan en skillnad i dagslängden.
  Hoppas innerligt att du snart får lite bättring och att du framför allt får sova!
  Kryapådejhälsningar
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Jag förstår precis hur du känner dig! Det blir så långa dagar när man inte kan leva på som vanligt och tålamodet tryter när läkningen tar så lång tid. Inte blir man så munter av sömnbrist heller... Jag bröt ju foten i somras och det var ju också trist och tålamodsprövande. Nu är jag i stort sett bra i foten och det är jag så glad för. Hoppas verkligen att du snart blir bättre och slipper värk och får sova skönt!
  Allt gott till dig!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Jobbigt att inte få sin sömn. Klart du ska avreagera dig lite i skrivandet, jag tror det är nyttigt att sätta ord på sina känslor även om det nu finns de som har det värre. Krya på dig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Trist med värk, hoppas att den försvinner snart!
  Tulpaner piggar upp, får lite hopp om att våren är på ingång. :)

  Krya på dig!
  Ina

  SvaraRadera
 6. Usch för värk! Inte roligt alls. Trevligt att du fick blommor av dina arbetskamrater. Kram till dig.

  SvaraRadera
 7. Jobbigt du har det!
  Men jag tror som du att ibland får man rasa ihop och deppa och tycka lite synd om sig själv!
  Tror det är viktigt också så man inte bara biter ihop.............
  Det här med sömnbrist är inte lätt.
  Själv har jag ofta ont på nätterna och då blir sömnen lidande.
  Man behöver ju så väl sin sömn för att kunna läka!

  Så rara vänner du har som tänker på dig, det betyder mycket.

  Krya på dig nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera