söndag 24 januari 2016

Nya tag

Tack för medkännande kommentarer. Jo nog tar det att bli fråntagen den där vanliga vardagen som man sällan ifrågasätter. Eller de där vanliga göromålen som sker per automatik. Ganska nyttigt att bli tvingad att stanna upp och se saker och ting ur ett annat perspektiv. Är fortfarande galet trött, allt kommer kanske efteråt. Har ju ansträngt mig att ta det positivt. Men det är säkert detta att jag inte sover som vanligt. Har lyckats sova några timmar i sängen iallafall.
Friherren är ute på olika uppdrag den här helgen så jag är ensam. Ensamhet kan vara ganska skönt när man vet att någon kommer hem. Ändå kan jag bli så där lite rastlös och inte riktigt veta vad jag ska göra med ensamheten och tystnaden. Passa på att göra något jag länge tänkt eller göra ingenting liksom. Brassa musik på högsta volym eller bara njuta av total tystnad? Äta precis det jag vill äta eller inte orka laga något alls?
Jag tog den där promenaden som inte blev av i går. Köpte mig en korsordstidning och satte mig och började låta hjärnan arbeta lite, men blev så trött av det så det blev en tupplur på det. Hade lite matrester att äta så slapp det momentet att tillaga något och klickade istället runt hos er bloggvänner. Nu faller skymningen så snart har denna dagen gått den också. I morgon ska jag beställa tid hos optikern och äntligen ta tag i köpet av nya glasögon. När det är klart får man väl lov att gå till frissan också om man får råd med det efter all sjukskrivning. Nya glasögon kräver väl lite snygg frissa och färg också eller hur? 


Ljuset varar längre för varje dag och jag längtar så efter våren. Har svårt att uppskatta vintern även om det kan finnas vackra dagar. Jag går här och tänder ljus och pysslar om mina blommor.
Även om jag sitter själv tänder jag ljus och gör det lite trevligt. Små ting som kan förgylla vardagen särskilt när vi via media ständigt matas med allt elände.
Härligt med dessa tulpaner. Idag ser buketten inte alls ut som tidigare.
Maffigt med stora buketter men ibland kan bara en eller två vara nog.
Nu börjar jag längta efter pärlhyacinter och andra vårblommor. Men än är det nog långt till vår...

Ha en fin vecka!

6 kommentarer:

 1. Så bra att du fått sova lite. Sömn är viktigt för läkningen. Kram och krya på dig.

  SvaraRadera
 2. Nya glasögon, lite klippning och fräsch färg är du värd efter din konvalescens. Då ska du se att du känner dig som ny sen!
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Ja, det låter ju lite som om du är på väg tillbaka igen! Nya glasögon och lite hårfix kommer säkert att få dej att känna dej lite bättre! Förnyelse är alltid bra om det är åt rätt håll s.a.s.!
  Ljuvliga tulpaner du har och bilden med kristallkronan är magisk!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 4. Precis så nya tag och en dag i taget våren den kommer i år också.
  Man får vara tålmodig, det är svårt.
  Så vackert hos dig med tulpaner mysljus och allt.
  Den levande värmedynan du hade hos dig sist en sådan hade även jag kunnat tänka mig, 'fniss'
  Jag hoppas att dagen ger lie sol som de lovat men ännu ligger dimman tjock
  Ha de bra sköt om dig lilla vän.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 5. Fina blommor och visst längtar man lite till våren, men det lär nog tyvärr dröja hos oss iaf....vi kan få mycket snö i mars här...så jag är i vinter nuet jag, hihi...ha det gott !
  Kram bia

  SvaraRadera
 6. Ja längtan till våren är stor, men
  snart är den här.
  Var rädd om dig och stor kram/AM

  SvaraRadera