fredag 29 januari 2016

Ny syn på tillvaron

Det är vad jag förväntar mig om någon vecka eller så. Har nämligen varit och provat ut nya glasögon, en inte helt enkel sak att göra. Man står där och tittar in i spegeln och ska få en bild av vad som passar just mig och mitt ansikte, men också min stil och personlighet. Faktiskt brukar jag ganska snart sålla fram ett par som är möjliga, så ock denna gången. Blev riktigt nöjd, men så här dagen efter undrar jag hur såg de ut egentligen? Ni ska få se när jag fått dem.
Förunderligt hur fort åren går för förra gången jag provade ut nya glasögon var för fem år sedan. Glasögonen jag hade då gick sönder under en brännbollsmatch då en stenhård boll kom som en raket rakt på mitt ena öga. Som tur var tog glasögonen hela smällen och jag fick bara en liten svullnad. Jag skulle resa till Tyskland dagen efter så det var paniken, hem och leta efter några glasögon att kunna använda. Det är samma som jag använder nu fast helt fel styrka. I går när jag provade ut de nya konstaterades att jag blivit ganska rejält mindre närsynt. Aha, tänkte jag, jag blir bara yngre med åren... Det var naturligtvis en skön omskrivning av det faktum att det är precis tvärt om; ett ålderstecken. Nu har jag progressiva glasögon med fönsterglas. Knasigt eller hur? Men det är ju så att jag ser bra på nära håll och behöver inga glasögon då men på långt håll. Skulle jag inte ha fönsterglas skulle jag bli tvungen att ta av mig glasögonen stup i kvarten vilket jag gör nu. Det är ingen billig historia att köpa glasögon. Jag får en del från försäkringen men de skriver ju ner värdet efter hur länge man haft dem så jag tror nog inte jag får så mycket.

På väg till bilen gick vi in i en heminredningsaffär som alltid har så fina saker. Och där stod lampan jag länge letat efter. Ville ha en lite högre i vardagsrummets fönster och gjort av trä och kan ni tänka att det var 50 % rabatt på den. Sånt gillas!
När vi ändå var i stan och värktabletten verkade gick jag in i några affärer och Friherren satte sig i solen och väntade med kassarna bredvid sig. När jag kom ut undrade jag var den ena kassen var. Vadå? Ja han är lite disträ Friherren. Det såg nog någon och tog kassen. Där i låg skärmen till lampan så jag undrar just om någon blev besviken...man kan ju alltid hoppas. Som tur var hade de en skärm i affären vi köpte lampan så det var bara att surt köpa en ny.
Nu står lampan där i fönstret och jag är så nöjd med den.
Friherren hittade denna kanna, också den för halva priset. Trodde först det var en lykta för värmeljus, men det är ju en fågelholk. I dag blåser det som sjutton så den har inte fått sin plats utomhus ännu.

Köpte ett par linnebyxor, modell vida = sköna. Hade kostat 799 och jag gav 130 kr. Hoppla! Ja det var ju inte aktuellt att prova så det var bara att chansa i storlek och tänka bättre stora och sy in.


En annan affär skulle lägga ner och där var väldigt utplockat men en poncho för 150 lyckades jag hitta. Bara att ta fram när vårsolen kommer för färgen känns inte helt rätt just nu i detta gråväder.

Jo vi hittade ju en matta för halva priset i inredningsaffären. Den ska vi ha i köket men inte till vardags. Friherren är bra på att laga mat men i ärlighetens namn hamnar en hel del på golvet...

Gårdagen var en trevlig dag men dagen i dag har varit en sån där man bara vill stryka. Sov nästan ingenting i natt. Gick mellan sängen och fåtöljen och har dessutom fått någon sorts influensa med feber och ont i halsen och ännu mer värk i kroppen än vad jag redan hade. 
Lite mysljus lyser i vrårna ännu. Vädret är ju bedrövligt just nu så det blir till att gå omkring här inne och roa sig bäst man kan.

Nu blir det På spåret och Skavlan.
I morgon ska vi fira Friherren som fyllde år förra helgen men vi hade inte möjlighet att fira det då. Jag som annars brukar fixa käk har gjort det lätt för mig och beställt exotisk planka. Är ju inte helt enkelt att laga mat med en arm. Undrar just hur länge jag kan köra med det...

För övrigt är spelperioden slut för mina vänner i cabarevyföreningen och den årliga avslutande festen är i morgon kväll. Tänk att hela nio föreställningar då är gjorda och jag fick inte vara med. Är jag någorlunda frisk ska jag vara med på festen.

Ha en fin helg!

7 kommentarer:

 1. Men så bra att du kom ut på en rolig shoppingrunda med fina fynd dessutom. Så trist med kassen som försvann, hur kan någon bara ta den? Ibland undrar jag vad det är för folk som gör så... Fin lampa är det i alla fall!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Nya glasögon är verkligen en stor grej, dels är de svindyra, och dels så är det ju detta med att de ska passa ens personlighet också! Säkert har du prickat in rätt på alla punkter, och vilken lättnad med rätt syn som du nu får!
  Illa detta med lampskärmen, tur att det löste sej!
  Jättefin är lampan!
  Kul med lite shopping mitt i allt annat elände!
  Hoppas att du kryar på dej både från flunsa och armont!
  Vädret är verkligen bedrövligt just nu, men det kommer väl andra tider...!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Nya glasögon är alltid "en pröve"! Nu har det liksom blivit så att jag har både terminal och progressiva och jag byter och byter, men så märkte jag en dag att dom progressiva går lika bra hela tiden utom när jag kör bil......man ändrar sig, så är det, alltså kroppen och organen ändrar sig. Jag går till "riktig" optiker och prövar synen och sen beställer jag glasögon på nätet, helt fantastiskt bra, man får ta hem fyra par åt gången och prova och sen fyra nya par, om och om igen om det behövs, tills man känner sig nöjd. Går oerhört fort och lätt. Och vilken otrolig skillnad på priset......
  Vilka fynd ni gjorde och den där puderrosa sjalen den hade jag kunnat tänka mig! Verkligen läcker!
  Hoppas du blir bättre och bättre i din axel! Jag har varit hos doktorn nu, och fått en operationstid, så får vi se hur det blir....
  Agneta kram
  ps hälsa födelsedagsmannen!

  SvaraRadera
 4. Vilka fynd du gjorde. Den där rosa !!!! Det är den här tiden man ska ta en shoppingrunda.
  Glasögon är ett kapitel för sig. Jobbigt . Och det är influensa och andra krämpor också. Krya på dig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Japp då får vi se dig snart i nya brillor, så spännande Rosmarie.
  Ja du kan verkligen fynda men det gäller också att ha tur.
  Så mycket fint du köpte för ett pris som heter duga.
  Du får ha det så bra och fortsätt att krya på dig vännen.
  Kramen/ Eva

  SvaraRadera
 6. Gillar allt du har köpt ;)...eller fyndat ska man kanske säga ;)...och holken var ju för härlig, hihi...tänk att bo i en kanna ;))
  Nu börjar vi gå mot ljusare tider, så härligt !! och du får krya på dej nu ;)
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig shoppingrunda och vilka fynd.
  Lampan var verkligen snygg och den "nya" skärmen också.
  Ha det bra!

  SvaraRadera