lördag 9 januari 2016

Gör det lilla du kan

...gör det villigt o glatt. 
Någon gammal sångtext som finns långt inne i minnesarkivet. Kan ju passa bra i dessa dagar då jag lever min tid enarmad. Men det går skapligt får jag lov att medge. Använder både tår och tänder på ett nytt sätt. Alla sätt är  bra utom de dåliga, är ju en gammal sanning.
Dagarna flyter in i varandra och jag har ingen riktig koll på vilken dag det är, men nu är alla helger slut och detta ska väl anses som en vanlig helg och de flesta har börjat jobba. Själv är jag nu sjukskriven januari ut och ska förhoppningsvis därefter vara åter på banan eller kanske mera åter i ekorrhjulet. 

Har gjort det lilla jag kan i form av att baka lingonmuffins. Nåja lite handräckning av Friherren behövdes och man tappar saker lätt när man bara använder en hand. Matlagningen får däremot Friherren ta hand om. 
Efter några dagar var ju de uppätna så då fick det bli dadelbollar som jag faktiskt gjorde helt själv. Inte lätt att få dem runda med en hand men skam den som ger sig. Dessa bollar innehåller dadlar, hasselnötsmjöl, lite vaniljsocker och lite kallt kaffe med några droppar arraksarom.
Två omgångar med fröknäcke har det också blivit. De är absolut beroendeframkallande. Här i min mors gamla kakburk.Ja här händer inte så mycket. Jag sittsover fortfarande och blickar ut genom fönstret under dygnets olika tider. Igår var det verkligen vinter med snö och blåst. Rätt skönt att slippa ge sig iväg ut på morgonen. Jag växlar mellan att läsa och titta på serier eller film på netflix och slösurfa lite. Längtar efter att åka till optiker och prova ut nya glasögon. Nu är det ett ständigt av och på för att kunna se på olika avstånd.

Vi var och tittade på premiären av vår fars. Det gick så bra för mina vänner och togs väl emot av publiken. Mycket märkligt att sitta i salongen och titta på. De hade fått göra lite strykningar och växla om en del men inget störde helheten som tur var.

Så har vi städat bort julen förutom ett par gardiner och några kuddar. Det är ju skidsport på TV också så då blir det paus rätt ofta och inte går det fort att bära en sak i taget. Det går stegvis framåt. Sakerna har kommit ner till källarplanet men ska nu in i förråd med mina anvisningar och Friherrens jobb.
Lite omflyttning av prylarna som vanligt, enkel förnyelse...

Ha en skön helg och njut av vintern ni som gör det.

Själv längtar jag redan efter våren...


9 kommentarer:

 1. Så många vackra gamla saker du har. Det gillar jag. Jag gillar fröknäcke också, fast nu är det ett tag sen det blev något bakat här. Visst känns det som vardagen tar över efter alla helger och då vaknar väl också vardagssysslorna till liv. Först har man fullt sjå att få ner alla julsaker i sina lådor igen.
  Ha en skön och mysig helg.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Så fina saker du har! Vackert med gamla saker, det är något speciellt med dom, dom har personlighet, kan man kanske säga.
  Fröknäcke, definitivt beroendeframkallande, det är ju så vansinnigt gott! Törs knappt göra det, jag äter upp allt och helst med smör på, lagom nyttigt.
  Du är väldigt duktig att få så mycket gjort trots order om att inte använda armen, det tjänar du nog på i längden. Jag skall till Gbg på måndag till läkaren där, så får vi höra vad han har att säga, jag drar mig lite för att opereras också, det där med att gå in i leder är väl alltid riskfyllt....
  Vi kämpar på!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Omflyttning av prylar, det ägnar jag mig också åt. Då känns det lite nytt men man har samma saker som man tycker om. Fiffigt och ekonomiskt!
  Dadelbollarna blev jag sugen att prova och fröknäcke är ju så gott! Så duktig du är som ändå kan baka med bara en arm. Man får göra det lilla man kan och komma ihåg att vila också.
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 4. Att du lyckats med bedriften att både baka lingonmuffins, daddelbollar och fröknäcke! Helt otroligt! Se nu till att du får lite uppassning när du är enarmad! Alltsammans ser jättesmarrigt ut!
  Jag kan tro att det kändes märkligt att sitta i publiken, när du är van att vara med på scenen. Bra ändå att de lyckades få till det med en roll som fattades, säkert en del trixande med det kan jag tro.
  Ja, julprylarna är nästan borta här också, hade inte så mycket.
  Här snöar det non-stop, och har så gjort i flera dygn! Man tycker att det kan räcka nu! Ja, jag längtar också efter våren, men snart så...!
  Fortsätt nu att krya på dej och se till att du blir uppassad! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Så gott med fröknäcke. Tänker att det är bra att du är uppfinningsrik och hittar lösningar. För att bara sitta still blir så väldigt långtråkigt. Önskar dig en fin fortsättning på helgen och att det läker snabbt och bra. Kram

  SvaraRadera
 6. Ja ta det lugnt nu, vila...
  Det där fröknäcket får du gärna dela med dig av med recept, om du vill!
  Önskar dig en skön söndag i snöblasket!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 7. Jag brukar också göra fröknäcke och det är verkligen som du säger..beroendeframkallande. Det är väldigt mättande också. Vilket sött kakfat som du har chokladbollarna på.
  Ha en skön söndag kväll.
  Petra

  SvaraRadera
 8. Vad gott med fröknäcke ;)...själv bakar jag typ aldrig, hihi...men äter gärna hembakat ;))...julen är nu väck här också, och nu ser man framemot ljusare tider ;))...vi renoverar just nu sovrummet...roligt förstås!...det är bara tapetsering kvar nu...det tar lite tid eftersom mannen snöröjer också till 8 grannar här omkring och nu har det snöat i flera dagar...
  Ha det gott och sköt om dej !
  Kram bia

  SvaraRadera
 9. Hej, men hur i hela friden går det att sitt-sova ? det kan ju inte vara så skönt, stackars dig. Men om du sköter dig så blir du väl snart av med mitellan.
  Du är ju för rolig, omflyttning av prylar, hi hi . . .
  javisst så kan man också göra, 'fniss'
  Jag har aldrig bakat fröknäcke, där ser du vilken husfru jag är . . .
  men blir det för många fröer eller annat får jag 'bubbel' i magen.

  Sköt om dig kram/ Eva

  SvaraRadera