lördag 17 januari 2015

Att fly vintern

Ja det finns många sätt att fly bort från vintern. Många reser bort till sol och värme. Jag fick ju min lilla dos i början av november. Annars får man helt enkelt lära sig att leva med denna mörka period av året och göra det bästa av det. Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus heter det ju. Så det gör jag, ofta. Nu vill väl inte alla fly vintern, men jag menar den typ av vinter som vi oftast får dras med. Ett bra sätt för mig är ju att spela teater. Veckorna går snabbt, så blir det helg fyllt av glädje och skratt tillsammans med goda vänner. Dessutom sprider vi ju lite glädje till publiken mitt i vintermörkret.
Själv har jag hittat en ny liten oas att fly till. På sommaren är ju lusthuset min tillflyktsort, men sedan vi gjorde iordning sonens gamla rum i källaren har det blivit en plats att dra sig tillbaka till och finna lugn och tystnad.
Ljusstaken jag fyndade i julveckan för halva priset på Indiska passar alldeles utmärkt här nere då en del andra prylar är i svart och guld. Känns ju inte så julig utan att den går att ha året om.
Här kan jag sitta och läsa eller handarbeta om jag skulle vilja det. Skönt att ha detta rum TV-fritt.
Ska väl erkänna att soffan är inte dum att ligga och läsa i och kanske den plats jag oftast väljer, insvept i en pläd.Idag är det åter en grå dag som inte lockar till någon nyttig promenad fast man skulle behöva det. Blåser rejält dessutom. Nej, det får väl bli en stund i mitt vinteride innan det är dags att äntra scenen igen. Ikväll har vi den årliga korvfesten efter föreställningen. Det är en gammal tradition i vårt gäng att vi har det när halva spelperioden gått. Ett sätt att lysa upp vintermörkret. En vän hade lagt upp en bild på en snödroppe hon hittat i sin trädgård. Det vet i sjutton om jag inte ska gå ut och gräva lite bland rabatterna och leta efter ett sådant vårtecken även hos oss.

Ha det så skönt alla och hoppas ni har ett litet krypin där ni kan fly vintern och liksom jag drömma om våren som kommer.5 kommentarer:

 1. Hihi...jaa vi hade nästan ett liknande inlägg idag ;))...mysigt rum där i källaren...visst är det härligt ibland att dra sej tillbaka och bara vara själv....nu har jag några timmar alldeles för mej själv....dottern jobbar i en affär idag hos sin kusin...och mannen har åkt på ett uppdrag....har varit på en promenad...och herregud så vårlikt det var...jag tog några bilder som jag ska visa på bloggen framöver...man kan inte tro det är årets kallaste månad inte...här har vi plusgrader idag ;))
  Tror jag ska ta mej ett yoga pass också, och sen en härlig dusch!!!
  Trevlig helg till dej!
  Kramis bia

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dej, man får göra det bästa möjliga av den här hopplösa årstiden (enligt mej). Tända ljus, umgås med vänner och finna ro i ett vackert rum, som du gör här, är ju bra lösningar! Vilket harmonisk och fint rum du har fått till.
  Fortsätt lycka till med föreställningarna, som jag antar, pågår fortfarande!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Vilken härligt litet vinteride, en plats för ro och vila...låter helt underbart!
  Jättefina bilder och den där promenaden får vänta lite, eller hur? Bitigt, blåsigt och inte så skönt ute just nu...
  Ha en skön helg!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Det är skönt med en plats att dra sig tillbaka utan störande ljud, jag behöver det efter mina intensiva jobbdagar med telefon och kunder hela dagarna utan avbrott. Det KRÄVER en plats i ro.
  Lycka till med föreställningen och korvfesten!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Mysigt vinteride du har och gräva upp några snödroppar är ingen dum idé. Tack för påminnelsen!

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera