torsdag 29 januari 2015

Att stilla abstinensen...

I går eftermiddag fick jag äntligen lite tid att besöka favoritloppisen som jag inte varit på sedan långt innan jul, ja ingen annan heller för den delen. Lite ringrostigt svepte falkögonen runt över hyllorna i spaning efter nya fantastiska fynd. Egentligen var jag ute efter en pall, men när man ändå är i farten så kan man ju inte missa att kolla runt. Naturligtvis fanns där nya saker och annat har stått där en längre tid. Tilläggas bör att vi (ja jag drog med mig Friherren också)hade med oss två kassar med prylar. Så tanken var att ha mindre med hem än när vi åkte dit och kan ni tänka...det hade vi.

Som vanligt kan jag inte motstå vackra madonnor, denna gång i form av en liten tavla. Tyckte mycket om färgerna.

Tänk er små vårblommor i denna lilla vas. Snart har vi snödropparna här. Eller inte. Råkade gå in på yr den norska vädersidan för att kolla hur det kunde tänkas bli på sportlovet. Alltså skojar de? Nitton grader kallt framöver! Hur ska det då gå för mina stackars olivträd i lusthuset?
De här små måtten var också charmiga, särkilt den där halvdecilitern som var lite ovanlig.Dessa kakformar var också lite ovanligare i sin form. Kan väl alltid komma till nytta i något pyssel. Börjar bli lite sugen på att pyssla, var så längesedan nu.

Helt nya små korgar bara slank med hem. Söta att lägga frukostäggen i tänkte jag. 

Denna lilla korg var ju fix och färdig, bara att ställa kryddburkarna där.
Det följde med lite saker hem som så ofta på detta ställe och billigt var det också.

Hoppas ni kryddar er vardag med något som piggar upp i grådasket. I dag ville visst solen tala om att den finns för att vi inte ska ge upp helt och hållet, för den visade sig nog i hela trettio minuter.

I morgon kväll blir det sista fredagen jag går hem från jobbet för att likt en kameleont förvandla mig till käck hattmakerska på scenen. Sista föreställningen är på lördag. Gissa om det känns tomt sen...

Ha en tevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Åhh,,,så mycket fint du har hittat!
  Jag älskar också att gå på Loppis och Second Hand,
  men det är inte alltid man har sådan tur som du har haft....
  Önskar dig en riktigt fin och skön helg!
  Kram!!!

  SvaraRadera
 2. Det var ett himla lyckat loppisbesök !
  - Det var tur att du tog på dej falkögonen så du inte missade något ;)
  Att ni hade mindre med er hem än när ni for dit, är en stor bedrift !
  - Lycka till ni med den sista föreställningen, och hattmakerskan kan ju dyka upp utanför teatern också, så blir vardagen lite roligare ;)
  Önskar dj en mysig helg och allt gott !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 3. Det känns alltid bra att lämna ifrån sej lite prylar, sen att en del följer med hem....tja, det hör väl liksom till! :)
  Fina saker du hittade!

  Lycka till imorron med sista föreställningen och ha en fin helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. En vacker Madonna bild. Jag har förstått att du gillar Madonnor i olika former och stilar. Jag har min barndomstavla med Madonnan och Jesus-barnet, de sitter ner på marken, barnet håller upp handen och en duva har precis lämnat den. Ca 70+30cm
  Den hade jag över min säng, nu är den över en säng i gästrummet.

  Du har ögon för det speciella RosMarie.
  Ha en trevlig helg, kram/ Eva

  SvaraRadera