onsdag 14 januari 2015

Att likna Bambi

Sällan har jag väl känt mig så lik Bambi som idag. Några rådjursögon har jag inte, ej heller långa smala ben. Men idag gled mina ben likt Bambi åt alla väderstreck som tänkas kan. Just det, hal is. Det var galet halt på morgonen och på en del ställen hela dagen och förmodligen mer nu frampå kvällen. Man ser ju inte direkt graciös ut när man går på hal is. Naturligtvis skulle man ha broddar undangömda någonstans, men jag lever väl i någon slags förnekelse av min faktiska ålder. Äldre tanter faller inte lika mjukt och smidigt. Med största försiktighet lyckades jag ta mig till och från jobbet och nu sitter jag tryggt i hemmets lugna vrå. Tänk om det kunde bli riktig vinter istället för detta velande mellan regn, snö, slask och is. 
Kom hem lite tidigare än vanligt från jobbet idag och det innebär ju några timmar att använda efter eget sinne. Kanske skulle jag ta ett bad och pröva en julklapp. Ena sonens flickvän har gjort både egen kroppsskrubb och hudcreme vilket känns spännande att pröva.Vi renoverade vårt badrum för några år sedan och då ville jag ha kvar badkar fast rummet är litet. Badtunna har jag aldrig längtat efter. Tycker det går lika bra att ligga i badkaret med öppet fönster. Skulle vara för sällskaps skull då kanske?Fyndat fina lyktor på loppis som passar bra till resten i badrummet. Brukar också köpa billiga karaffer som jag fyller med schampo.Härligt att tända upp alla ljus och bara koppla av. Kan numera ta ett bad utan att läsa en bok vilket var svårt förr.Lite kul med dessa fuskljus som man kan placera lite varstans utan att vara orolig för att man glömmer bort dem.

Det blev  några bilder från badrummet denna onsdag i januari. Ser att många av er börjat frossa i vårblommor och pastellfärgerna kommer fram. För min del brukar jag grotta in mig i vintern fram till sportlovet. Då börjar jag tro på att jag överlever även denna vintern och att det faktiskt finns hopp om en vår. Med de känslorna kommer också lusten att förnya och göra om. På den listan står TV-rummet. Får se hur det blir med den saken.

Nu blir det ett varmt bad med en nyligen påbörjad bok som verkar bra. 

Livet har sina ljusa stunder även i mörkret.
5 kommentarer:

 1. Låter mysigt med ett bad...nästan så jag också skulle ta mej ett bad...har varit så frusen dom sista dagarna...jag som brukar svettas i stället, haha....blir varm fort...men ute är det kallt, så det är väl därför;)
  Kramis bia

  SvaraRadera
 2. Hej RosMarie, ja nu äntligen är jag på gång igen, vad skönt.
  Men inte lika skönt är det i detta hemska vädret, stormarna avlöser varandra och många materiella skador sker, katastrofer med andra ord.
  Jag fnissade när jag läste din 'Bambi' beskrivning, vad skönt att få sitta i hemmets lugna vrå.
  Du visar som vanligt en massa fina prylar.
  Nu har jag en hel del att läsa igenom hos dig, är ju nyfiken så det måste bli så.

  Jag har inte börjat vår-frossa ännu i pastellfärger men det kommer så småningom.
  Julen hos oss var minimal med utsmyckning, men det blev jul ändå.
  Vilken tur att jag inte drog fram allt i år, men mycket berodde ju på att vi då först var borta 2 veckor, sen var vi hos dotter Maria o firade julen. Annandag jul började min förskräckliga hosta, sen hade man ingen ork eller lust till något än bara få vara ifred. Så det blev en snabb jul-plundring här, särskilt för Rolf.

  Önskar Gott Nytt År RosMarie och tack för alla goa kommentarer hos mig.
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Min dator har fått hopp- och skuttsjukan, så när jag nästan skrivit färdigt min kommentar tag den ett skutt tillbaka. Fösöker igen.
  Ta det lugnt på isen! Förr var jag aldrig rädd för is, men numera är jag vädligt försiktig. Man faller liksom inte på samma lätta sätt längre!
  Vad fint du gjort i badrummet!
  Ett bad i badkaret är mitt fredags-eller lördagsnöje i Wales. Ljuv musik, väldoft, levande ljus och ett glas gott vin! Underbart!!!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Så härligt med hemmagjord badlyx! Ja, ibland längtar man efter ett badkar, speciellt denna tid!
  Jo du, man får allt passa sej i halkan nu! Fy, så halt det är överallt!

  Jätteläckra lyktor du har som förhöjer stämningen i badet! Åh, så skönt det måste vara!

  Visst är det kul att ha lite projekt på gång! Jag har nog några jag också....! Få se hur det blir med dom.

  Hoppas att du fick en skön stund i badet!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Härligt med bad och handgjorda skrubb-produkter!
  Min sambo badar nästan varje dag:) Själv är jag lite för rastlös för att ligga still... Fast det där med öppet fönster lät så pass lockande att jag kanske gör det snart ändå.

  Japp! Jobba, jobba stenhårt - och sedan landa i solstolen är planen för resan:)
  Kram Anna

  SvaraRadera