onsdag 21 januari 2015

Se det snöar...

"Ja se det snöar...det var väl roligt hurra"...eller? Hm...nja? Skulle det möjligtvis bli 5 grader kallt och snön stannar kvar ett tag och solen tittar fram, ska jag i alla fall tänka lite positivt om det. Men det är ju just detta velande fram och tillbaka som gör att dessa månader kan vara så himla jobbiga. Nej man får roa sig med annat, som att läsa, sticka och njuta av massagedynan. Det är ungefär det orken räcker till när man kommer hem efter en lång dag på jobbet. Några nyårstankar, obs inga nyårslöften, var att ta dagliga promenader. Jo tack, hur halt har det inte varit? De promenaderna blev inte långa kan jag säga.
Och inte blir det några vackra solnedgångar eller någon lust att fota ute. Nej det blir en liten promenad i huset och försöka att hitta något att sikta på med kameran.

Och inte blir det några loppibesök eller fixande av några fynd. Pysslandet vilar i vinteridet.Det är helt enkelt så som det brukar vara i januari. Min kreativitet och energi går åt till arbete och spela teater/sjunga på helgerna. Livet blir lite mer normalt framme i februari som dessutom bjuder på en veckas lov. Då brukar lusten komma att sätta igång med lite projekt.
När vintern fram till din fönsterkarm
som en vitklädd giljare träder,
dröm en dröm som kan hålla dig varm
där inom väggarnas bräder.

12 kommentarer:

 1. Låter skönt som du har det...allt har sin tid och ibland måste man bara få "vara"...
  Inpirationen kommer med ljuset ska du se!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så brukar det ju vara. Man får lära sig leva i nuet och förgylla det.
   Kram

   Radera
 2. Vilken fin dikt du bjuder på !
  Din känsla av att sakna inspiration och att gå och vänta på den ska infinna sej, delar du med många just nu...Det är tid för återhämtning nu, inför det som komma ska och det är likadant varje år...Men det glömmer man bort ;)
  Tänker att du tankar upp ny energi på helgerna på teatern, och det måste vara så himla roligt !
  Trevlig helg !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det både ger och tar energi att roa på scen,ger mer tror jag ändå. Man tänker på annat än mörker o kyla, mycket värme och glada skratt.
   Må så gott!
   Kram

   Radera
 3. Tack för den vackra vårbuketten i förra inlägget, det behövdes lite fägring här.
  Du har så mycket fint och trevligt att visa, det är som att gå in i en 'prylbutik', *fniss*
  ja ja och välja något man vill köpa, men så tänker man att visst i 17 det är ju ditt och ingen butik. Fast ibland börjar jag undra om det inte är en 'sådan', för prylar och pinaler det har du och många fina ting.
  Jag vill oxå göra något nytt, men vad? det vi i 17, kanske lite för tidigt.
  Köpte en färdig gardinkappa (ceris) med öljetter, men när jag kom hem så ångrade jag köpet. Det låg nämligen en lagom stuvbit till mitt köksfönster,
  men 312 kronor för det, alldeles för dyrt. Sen behöver jag ju en bit till till själva köksdelen, det tänkte jag inte på, så vad hade jag i affären att göra.
  Nu får jag åka 3 mil för att lämna tillbaka. Jag såg ett annat tyg med jätte söta fjärilar(som jag älskar) men de passar bättre till vår-sommar, men ska ändå köpa och sy dem själv sen. Det fanns inte mycket kvar av fjärilstyget, men vill då oxå ha något nytt till våren. Har haft ett par i tre år, är jätte trött på dem.
  Sen lite nya vårblommor i fönstren, till köket. Sen vill jag ha en ny Eva oxå kan man byta upp sig till lite bättre med bättre humör m.m.
  Jag fick nämligen urinvägsinflammation på köpet, efter lunginf. känner mig fortfarande ej okej, det irriterar mig oxå, men synd att klaga eller . . . . .
  Snö har vi oxå fått, vitt och mkt ljusare och kallare,, men jag gillar ej kyla längre.
  Usch vilken gnäll-kärring jag är !
  Men du måste ju ha det skitkul med sång och teater m.m. Sådant gillar jag.
  Här händer inget i denna byn.
  Är det något man kan åka och kolla på ????!
  Tack för den vackra dikten.
  Ha en trevlig helg, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tråkigt att det inte slutar med eländes sjukdomar för din del. Hoppas du mår bättre nu. Jo nog vill man förnya både här och där och gärna sig själv också. men ibland kan bara en enkel liten pärlhyacint vara tillräckligt för att lysa upp vardagen.

   Radera
 4. Kikar in och önskar dig en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera
 5. Fin liten dikt ;)).....jag har så många idéer i huvudet nu....men alla går inte att förverkliga...det handlar om saker i hemmet förstås, haha....har inte så mycket plats för nya projekt...skulle vilja sälja lite saker snart också...längtar till jag öppnar loppisen till våren igen....det är nog mycket som åker dit ;))...men varför är det så svårt att göra sej av med saker hemma som man ändå har lessnat på ???
  Ha en fin kväll!
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde varit jag som skrivit det där...vet precis hur det är.
   Kram

   Radera
 6. Känner precis som du.
  Noll inspiration, noll lust och ork till något mer än det nödvändiga.
  Men är väl typiskt Januari månad tror jag...................
  Med ljuset kommer nog våran lust tillbaka får vi hoppas på.

  Är det du som diktat ?

  En fortsatt fin helg,
  kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att många känner som jag just nu, men det är snart vår det vet vi ju. Det händer att jag försöker plita ner en och annan dikt, men detta var en del ur en dikt av Erik Axel Karlfeldt.
   Ha det fint!

   Radera