söndag 11 januari 2015

Lugnet efter stormen

Ja ni har säkert de flesta av er lärt känna Egon på något sätt. Vi tampades lite ute i trädgården i mörkret. Han hade tagit sönder en del av altantaket men vi stoppade framfarten och fick klättra upp och binda fast delen som väsnades. Sedan var det dags att förankra soptunnorna som han släpat ut i gatan. Som om det inte räckte fick vi ge oss ut och försöka fästa en rosenportal som började ge vika. Någon liten feministisk ådra fick mig att tycka det var lite skönt att gnälla över Egon och inte över någon Ebba eller Elsa. Nåja, vi drabbades säkert lite jämfört med många andra runt om i landet.
 Riktigt ordentligt gråväder idag igen. Lite planering och skoljobb samt tvätt har stått på dagens göra-lista. Resten får bli lite mys tillsammans med yngste sonen med sambo. Ska strax sätta igång och laga lite god mat. 
Piggar upp humöret lite genom att glädjas åt mina blommande orkidéer som blommat om.
Ibland kommer det bara en blomma, men det är ändå en blomma och vacker är den ju,

I min ungdom och i mina första lägenheter hade jag massor av gröna växter och då menar jag massor. Fick skäll av en hyresvärd för att jag lämnade så många spikhål efter mig. Men den tapeten ville ingen människa leva med så han fick gärna klaga. Hade hängande, klängande, suckulenter och allsköns andra växter. Sällan några blommande. Dessutom visste jag ofta vad de hette tom på latin.Idag är det ett minne blott och växterna är få. Bara några tåliga saker som denna flamingo.
Köpte ytterligare en till julen istället för amaryllis. Blommar hela tiden året om hur man än behandlar dem.

Ha en bra start på den nya veckan. 

2 kommentarer:

 1. Åh, så många vackra orkidéer du har! Själv har jag två och är jättestolt över att en ny stängel börjat blomma.

  Egon har jag inte märkt mycket av, som tur är! Jag tror inte det var så illa här, även om det både snöat och regnat och nu verkar det vara jättehalt ute. Har knappt varit ute på flera dagar - suttit inne och jobbat med körarr. eftersom mina körer börjar i veckan. Det gäller ju att ha lite nytt att börja med!
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Det var länge sen jag hade en flamingo...fin är den iaf ;))
  Vi drabbades inte så mycket av stormen, men lite blåste det allt...och snöade ;)
  Idag har vi -20 grader....ha en fin dag!
  Kram bia

  SvaraRadera