söndag 3 maj 2015

Äntligen

Ja äntligen satte vi igång att städa den ena av våra altaner. Tänk vad mycket skräp och annat elände som samlas där under vinterhalvåret. Men nu ser det ganska skapligt ut, så man kan sitta där iaf. Nu återstår det där roliga fixandet med kuddar, blommor, lyktor och annat lull-lull.
Det krävdes flera fikastunder och pauser, man måste ju passa på att njuta av solen också.
Hela vår gräsmatta är full av "tussingar". De är ljuvliga i alla vita och rosa nyanser. Går ju inte att klippa gräset nu. Undrar just om gräsklipparen startar i år också. Det är en mycket gammal kvarleva.
Jag fortsatte med att städa lusthuset som nu också börjar bli klart att använda. Dynor, kuddar och en duk ska in dit. Tyvärr har nog två olivträd dött under vintern. De får stå kvar ett tag och får lite vård så får vi se om det finns något hopp. Det stora är jättefint och har fått flytta ut till altanen. Bilder kommer framöver.Den här bilden är från förra året. 
Mitt nästa stora jobb blir att sy tak till hammocken, hur nu det ska gå till. Ursprungstyget är alldeles för tunt och har inte tålt regnet så det är fult och lite mögligt. Får bli någon markisväv.

Nu laddar jag för en ny arbetsvecka.
Ha det gott alla fina bloggare.

12 kommentarer:

 1. Oj har du redan börjat att röja ;??....jag bara skjuter det framför mej, hihi....men det är mycket nu framöver...det börjar med student fest i juni...och man får nästan börja redan nu att planera...sen midsommar , dottern fyller 20 år osv....listan kan göras lång....
  Men ha en fin början på nya veckan...
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det där med att skjuta saker på framtiden är jag duktig på, men nu var lusten att kunna sitta i lusthuset större än olusten att bita i det sura äpplet och ta tag i röjandet. Ja tänk att det alltid ska vara så mycket just på våren även om det är roliga saker. Men man hinner ju knappt landa i det ena förrän nästa kommer. Men ta en dag i taget...det ordnar ju sig.

   Radera
 2. Hej hej! Ja vi skulle passat på med vårat vårfix igår i stället!! hade tänkt idag <men men det går fler tåg :0..i går gjorde jag något som man sällan gör tillbringade em hos mor o far med mat o upp passning :)) sambon var o fiska o sonen jobbade...så vi hade en skön em med prat om ditt o datt! ett lusthus låter hur mysigt som helst!!! kan tänka mig att ni tillbringar en hel del tid där framåt....Önskar dig en fin vecka o hoppas på lite värme efter regnet.kram Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint med en stund hos dina föräldrar. Har inte några i livet längre och jag saknar just de där söndagarna man tog sig tid och satt och fikade och pratade. Ja jag älskar mitt lusthus! Komme bli odräglig med massa bilder därifrån framöver...hi hi...

   Radera
 3. Visst är det märkligt hur saker kan samlas i hög 'helt av sig själv'?! ;-) Tycker aldrig min förrådsrensning tar slut... Så skönt när man får börja med pysslet istället. Fin vecka till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här i huset samlas nu inte allt "av sig självt"...det finns någon som hjälper till. Jag skyller allt som oftast på Friherren som har dessa ständiga "mellanstationer"...det ska till garaget...det ner till källaren...det in i en pärm...

   Radera
 4. Hej tjejen, fy vad tråkig du är, * ha ha ha . . . . har du inget annat roligt för dig än att städa . . . . .
  jaja sådant är ju ett nödvändigt ont, som man måste 'ta i tu' med förr eller senare.
  Men vad skönt när det 'måstet' är klart och man kan sitta och njuta och vara allmänt nöjd av allt.
  Du gjorde alldeles rätt som pausade flera gånger, det är det som gör att just
  den där dagen blir lite extra goe. Och du med alla dina fina muggar och koppar m.m. har ju något att välja på, *fniss*
  Jag måste helt enkelt få tid att 'våldgästa' dig, det funderar jag på hela tiden,
  att NÄR ska jag göra detta, hi hi . . .
  Sen måste du ju helst vara anträffbar oxå, hi hi . . . . oj vilket fnittrande . . . .

  'Tussingarna är ju alldeles för underbara och du 'pimpar' så fint.
  Må så gott, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha...ja nu äntligen är det möjligt att sitta i lusthuset! Och rätt skapligt på altanen också. Ja...när ska du komma? Jag tycker det skulle vara jättekul. Gärna efter midsommar då jag börjar min ledighet.

   Radera
 5. Hejsan! Hittade hit via Anette.. vilken mysig blogg, gillar dina fina koppar ska läsa vidare hos dig. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker tusenskönabukett!
  Visst är det kul att börja pynta och ta fram dynor o s v till trädgården.
  Bakverken ser urgoda ut!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite för kallt ännu för altanerna så jag har inte riktigt kommit igång med utelivet ännu. De där muffinsen är väldigt goda och lite nyttigare än vanliga. Gjorda på ägg, mandelmjöl, youghurt och bara en halv dl råsocker.

   Radera