tisdag 19 maj 2015

Att förbereda sig inför solens strålar

Ja det är väl det jag har gjort och gör. Jag har ju skrivit om rottingstolarna jag och Friherren inhandlat till en av våra altaner. Nu är även dynorna och ett par små kuddar klara. Det som fattas är just solen och värmen och en och annan växt också.
Det blev så mycket rymligare nu när det inte blev bord, stolar och liten soffa som tidigare. Nu kan vi sträcka ut benen.
Ikea och Rusta är inte dumt när det gäller att få till det skapligt utan dyra pengar.
Frångick helt den vita linjen här och valde färgstarkt tyg i dynerna. Kändes som om det behövdes lite färg till detta. Små pallar för 29 kr får bli fotpall eller bord att sätta kaffekoppen på eller kanske vinglaset.
Mitt andra projekt, som jag nu är klar med, var ju taket till min hammock. Det ser måhända enkelt ut så här på bilden men jag kan lova att jag fick nog lite svart tunga... Hade ju det gamla tyget som mall och ritade, klippte, skarvade och sydde. Fick tänka ut en lösning med kardborreband då det inte gick att ta isär hammocken. Nå väl, dags för provning...och det passade inte! Hörnen, ni vet som sådana där fotohörn man hade förr, passade inte alls. Det var bara att uttala de där svarta orden och sprätta bort alla hörn, kanaler och kardborreband och sy om. Vet fortfarande inte hur det blev så fel när jag ritade av det gamla så noga, möjligtvis hade det med tyget att göra. Nu är taket där och skulle ge skydd för solen... 
Nu håller jag på med dynan som görs av en avlagd madrass. Upptäckte att jag snålat när jag köpte tyg så jag fick skarva med ett loppat linnelakan. Fast det blev lyckat då jag dolde skarven med en spets. Funderar nu på en annan dekoration på dynan, återvinning av något virkat...ni kommer få se.
I dag betalar jag för den dåliga arbetsställningen med rejält ont i ryggen. Gick omkring med böjd rygg över tyg och mätte och klippte, inte alls bra.


Nu sitter jag här och tittar ut genom fönstret och längtar ut och efter värme. Tittar på min lilla akvarell där jag hämtat motivet ifrån Rugen. Längtar till havet...

Men som någon uttryckte det; 

"lär dig att dansa i regnet istället för att vänta ut stormen"


9 kommentarer:

 1. Det där citatet gillar jag. Vilket tålamod med taket, jag hade slängt allt i en hörna. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Men du så duktig du är på att sy!
  Ett hammocktak det kan inte vara lätt att få till......................men snyggt blev det.
  Hoppas nu ditt ryggonda försvinner.

  Ha det fint,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Duktigt gjort att få till hammocktaket här! Ser att du har samma stolar och matta som jag - snyggt och praktiskt!
  Ja, nu väntar vi bara på lite värme och sol! Kylan vi haft är inte värdigt maj månad - endast 7 grader idag på dagen! Hutlöst kallt och regn dessutom!
  Nä, nu hoppas vi på värme så vi kan nyttja våra härliga uteplatser!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är. Värmen och solen kommer när du minst anar det. Jag längtar ständigt till havet. Tur jag bara har ett par minuter dit. Trevlig tisdag.

  SvaraRadera
 5. Vad flitig du är!
  Jag håller också på att sy kuddar till utestolar. Hoppas bara få lite mer tid att göra dem klara.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Hej, ett mycket bra uttryck det sista, och det klarade du galant, eller hur, hi hi . . .
  Ja ja fast tungan den svartnade, men du får 'skylla dig själv', *fniss*
  Men så bra det blev och du milde så duktig du på att sy.
  Jag blev helt snurrig när du beskrev allt det jobbet. Nu vet jag vart jag ska vända mig, om jag behöver nytt tak till min hammoch, hi hi . . . .
  Då har du haft lite att göra med att sy och du är väl nöjd nu får jag hoppas . . .

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 7. Snygg hörna där med fåtöljerna och färgglada dynor. Vad duktig du är som kan byta tyg på hammocktaket utan att tungan ramlade av helt! Vet av erfarenhet att det inte är nåt man gör bara sådär!

  Nu dansar vi i regnet:)
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Så fin målning ;)...och dom rottingstolarna är jättefina och färgglada dynor, jättefint!
  Ha en fin helg!
  Kram bia

  SvaraRadera
 9. Åh så fina stolar!! Ha det gott. Kram Anna

  SvaraRadera