söndag 10 maj 2015

Som när gullvivan blommar för en törstande själ

Så fantastiskt mycket gullvivor det är i år. Som tur är lyser de upp min tillvaro när inte solen gör det. I dag känns det som höst, så grått och regnigt. Först nu som det tycks ljusna lite över nejden och solen börjar anas. Jag törstar verkligen efter sol och värme nu och alla stunder i lusthuset.
Blomvasen i dag bär också den på minnen från barndomen. En vas som alltid fanns i mitt hem och som fylldes av olika blommor. Just i dag var det min mors födelsedag och då brukade jag leta reda på gullvivor och sätta i den. Färgkombinationen gult och lila blir väldigt vackert tycker jag. Fatet har också hängt med från den tiden.
En intensiv helg ligger bakom. Lutspelande sonen var med vid denna invigning av utställningen och underhöll. Han har också spelat in musikstycken på luta som nu finns med i bildspel i utställningen. Lite kul då han också plockat upp några musikstycken ur greve Brahes lutsamling.
Så här tjusig var han. En av hans bröder undrade om Gustav Vasa var på besök, medan en av mina bästa vänner tyckte han är en kopia av Erik XIV och avrådde honom på det betämdaste att äta ärtsoppa.
Jag är tacksam att sonen håller sig till samma storlek i kläder. Det tog mig mycket tid och möda att sy dessa kläder, samtidigt som det var roligt, men jag gör helst inte om det...


Några bilder fråm utställningen.


Så vacker mot den rosa väggen.


Mycket intressant att titta på.Mycket att läsa och lära.Utställningen pågår ända till nästa vår då den går vidare till Skokloster, så chanserna att se den är många.Ja tänk om Visingsborg och Brahehus inte brunnit utan funnits kvar. 

Man blir hungrig minsann av att springa på stan och vandra runt på utställningen. Det blev både fika, pub och restaurangbesök. Roligast av allt var att alla sönerna var med och deras tjejer samt lutspelarens svärmor.

Som alltid: underbart är kort.

Nu får det bli lite jobb och vardag igen.

Men det lilla och enkla som jag vårdar så väl.
Som är mäktigt att tämja har en plats i min själ.
I sin tidiga ungdom ingen vänder sig om
Men i mitten av livet för en rik ålderdom
Finns det stunder att gömma i sin djupaste själ

Som när gullvivan blommar för en törstande själ


7 kommentarer:

 1. Vad fint med gullvivor i lila vas och roligt med sonens lutspelande. Skokloster ligger ju närs där jag bor. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Har du sytt sonens dräkt, det var bra
  gjort, fint att han spelar luta. Och lila vasen
  är jättevacker med gullvivor i.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 3. Så fint med gullvivorna i vasen och vilken fin dräkt :)
  Kram Frida

  SvaraRadera
 4. Tummen upp flera ggr. För detta inlägg
  Läser från mobil. Svårt att skriv pilla på den.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 5. Åh, milda matilda! Har du sytt sonens dräkt?! Jag är djupt imponerad. Så duktig du är!

  SvaraRadera
 6. Du måste vara superduktig på att sy !!!.......
  Ha en fin morgondag !
  Kram bia

  SvaraRadera
 7. Vilket vackert slut på ett trevligt blogginlägg. Förstår att vasen betyder mycket. Min mamma älskade gula blommor. Vi har också noterat att det är otroligt mycket gullvivor denna vår. Ett lusthus låter underbart. Vad duktig du verkar vara. Kreativa människor blir jag ofta impad av. Ha fina helgdagar.

  SvaraRadera