lördag 6 juni 2015

Att bara vara

Det är en konst att kunna bara vara och låta stunden avgöra nästa steg. Nu är man ju inte förunnad att göra det varje dag precis, men när möjligheten ges kan det ändå vara svårt att inte gripas av måsten. Har med åren blivit betydligt bättre på att gripa stunden och passa på att njuta när tillfälle ges. Så skiner solen sätter jag mig och njuter, i morgon kanske det regnar... Sannolikheten för det har ju varit tämligen hög bra länge nu.
Skolresan till Liseberg är avklarad. Alla nöjda och glada och ingen skadad. Nu är betygen satta och endast några få dagar kvar tills det är dags att säga farväl till eleverna jag följt i tre år. Bäst att skaffa vattenfast mascara för jag kommer att gråta.
Många nya vänner fick följa med hem. Visst försökte jag på chokladhjulet men någon vinst blev det inte. 

Men det blev det för många av eleverna...

Själv frös jag rejält framåt kvällen trots jeans, jumper, tröja och jacka. Borde haft en pläd med mig. Det har jag inte upplevt tidigare under alla år. Vågar ju inte åka särskilt mycket då jag är rädd att det blir något med kristallerna i öronen. Eller också tar jag det som en ursäkt för att slippa. Ungdomens våghalsighet har ju i ärlighetens namn avtagit med åren och numera bromsar jag i nedförsbackarna...Var ledig dagen efter och då passade jag på att pigga upp mig med lite lagom shopping och fika i solen tillsammans med Friherren som skulle göra ärenden inne i stan. En spetsklänning på rea som kan passa bra till midsommar.
Bäst att gardera sig med en kofta också, för vem litar på någon värme denna försommar? Kapp Ahl hade denna söta kofta med infälld spets i ryggen.
En romantisk duk kanske också kan passa bra till midsommardukningen. Tänk så gott det ska bli med sill,färskpotatis och jordgubbar.Fanns kuddar med detta tryck också, men jag nöjde mig med en duk.
Traskade ju runt ett antal timmar där på Liseberg och kikade då också in i en presentaffär. Kunde inte motstå denna flaska med texten "rest for your soul". Det fanns också ljuslyktor med samma text, men jag tror jag ska ha dem som vattenglas istället. Får nog sin plats i lusthuset.
Där satt vi och åt middag idag och jag stannade kvar tills det var dags för solen att gå ner och för mig att gå in och titta på sista avsnittet av Mr Selfridge.Morgondagen är öppen så vem vet...det kanske också blir en dag att bara vara.

7 kommentarer:

 1. Så härligt att bara vara. Den där koftan och klänningen var verkligen somrig och fin. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Vilken fin klänning...man hoppas ju att man kan ha sommarkläder i sommar, hehe...som det är nu, vet e sjutton....nu har jag öppnat loppisen men inte satt ut mycket prylar...verkar som det blir skurar....men jag är tjurig jag, jag ska ha öppet ändå, får väl kasta ut saker på gräsmattan om det kommer kunder, haha....
  Kramis bia

  SvaraRadera
 3. Upptäckte att jag skrivit något liknande i mitt inlägg idag............om att bara vara.
  Men visst är det viktigt och nog sjutton tar man vara på tiden mycket mer nu när man blivit lite äldre...............
  Vilken ursöt kofta du hittat.
  Ska ta mig till stan en dag nu, för jag antar att sommarrean redan startat.
  .....och jag som knappt använt några sommarkläder än.

  Ha en fin vecka nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Jag har ju faktiskt en återförsäljarlista som står i orts-ordning som kanske kan vara till hjälp när du är ute på vift! http://www.annasideer.se/aterforsaljare.htm
  De butiker jag säljer till är en blandning av lantliga inredningsbutiker och fina blomsterbutiker!
  Det var en vacker klänning och duk du köpt!
  Förstår att det måste vara sorgligt att lämna barn man följt i 3 år!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej hej,,så mycket trevligt du bjöd på :) Liseberg är vackert att bara vila ögonen på,med alla fina blomster arrangemang och sen är det kul att titta på de som åker attraktionerna med,även jag tillhör skaran som inte åker så värst mycket..duken tycker jag mig ha sett! kan det varit på Dimoda tro?! sommar söt var den i af<Ha en fin kommande vecka<kram Jessica

  SvaraRadera
 6. Nu var det ett tag sedan jag hälsade på dig på bloggen.
  Här var det så mycket fina bilder på vackra saker, så man blir grön av avund, Hi.hih!
  Spetsklänningen, koftan och duken är ju ljuvliga...
  Önskar dig fortsatta fina dagar!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
 7. Fin klänning, duk och glas!
  Nu väntar vi bara på sommaren också!
  Idag är det riktigt kallt här, burrrr.
  Ha det bra!

  SvaraRadera